Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Idealny otulacz PUL - sam PUL czy z dodatkami?

Mieszany widok

Chustonoszka

Domyślnie Idealny otulacz PUL - sam PUL czy z dodatkami?

Bardzo proszę o Wasze opinie dot. otulaczy PUL.
    Czy lepiej sprawdzają się Wam otulacze z gołego PULa (jak np. Flip) czy takie, które mają wewnętrzną wyściółkę z jakiegoś materiału osłaniającego PUL?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mazowsze

Domyślnie

Ja wolę z materiałem osłaniającym (dobre też są IV zoo lub farma). Mam wrażenie, że pupka dziecka dotykając PULa się jednak lekko "poci", a i o uszkodzenie nietrudno, wystarczy że tylko się o coś zaczepi (lub starsze dziecko pomoże czy kot) i dziurki w laminacie gotowe.

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

podobno dla maluszka fajne są tekie co są z samego pula bo szybciej schnie i nie łapie zapachów (to obszycie bawełniane)
    ale sprawdzę za 2 miesiące
    Aś, Julek '08 i Alik '11

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

wszelkie dodatki bawełniano poilestrowe chłoną zapachy,po jednym użyciu otulacz potrafi już capić nieźle.
    co do PULa są przecież różne jego rodzaje,sam cienki poliestrowy faktycznie łatwo uszkodzić i wg. mnie nadaje się on głownie na kieszonki czy AIO,jest też gruby PUL bądź gruby PUL minkee i te dwa bardzo ciężko uszkodzić a nie chłoną tak zapachów,te są super do otulaczy.

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

wg mnie gołe pule sa idealne do formowanek. Otulaczy z wysciółką używałam do samych wkładów.
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustomanka

Domyślnie

Ja nie lubię zakładać maluchowi zbędnych wastw więc goły pulowy otulacz uważam za idelany.

Chustofanka Awatar myszka

Domyślnie

ja tylko z samego PULu uzywam, zeby wlasnie zapachow nie lapal i byl cienki. A do samych wkladow, jak Tosia byla mala uzywalam otulacza z podwojnymi gumkami i sie idealnie sprwadzal.

Uprawnienia umieszczania postów