Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Pierwsza kieszonka

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Pierwsza kieszonka

Hmm nie wiem co zrobić, żeby młody nie był taki wykrzywiony, jak go wkładam i jeszcze nie zaśnie to jest ok, potem jak odpłynie to się potwornie skręca Mocniej naciągnąć chustę?

To nasze pierwsze próby, Franio jest przeszczęśliwy i od razu zasypia Proszę o wyrozumiałość
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Musisz mocniej chuste dociągnąć, zwłaszcza na pleckach. I na pierwszym zdjęciu chyba poła Ci sie przekręciła - trzeba pilnować, by poły szły gładko, bo skręconych nie da się podociągać dokładnie.
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Bardzo luźno, mocniej.....

Chustonoszka Awatar jasenka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Chuste trzeba duuużo mocniej dociągnąć .

Mi baaaardzo pomógł ten film, jak zaczynałam: http://www.youtube.com/watch?v=KTRKAFiYAIc
    Nie zrażaj się niemieckim i "przetrwaj" pierwsze półtorej minuty . Potem jest genialnie pokazane, co i jak ! Ważne i ułatwiające - zanim jeszcze włożysz Malutkiego do chusty - zostaw MAŁO miejsca, żeby nie musieć za dużo dociagać.
    Aleksandra

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wielkie dzięki, popróbuję dzisiaj i zdam relacje
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

a szczegółowo opisaną masz tu technikę wiązania kieszonki - http://klubkangura.com.pl/kieszonka-bez-tajemnic

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasenka Zobacz posta
    Chuste trzeba duuużo mocniej dociągnąć .

Mi baaaardzo pomógł ten film, jak zaczynałam: http://www.youtube.com/watch?v=KTRKAFiYAIc
    Nie zrażaj się niemieckim i "przetrwaj" pierwsze półtorej minuty . Potem jest genialnie pokazane, co i jak ! Ważne i ułatwiające - zanim jeszcze włożysz Malutkiego do chusty - zostaw MAŁO miejsca, żeby nie musieć za dużo dociagać.
    Filmik REWELACJA!!! Bardzo fajnie pokazane naciąganie materiału! Powiedzcie tylko, o co chodzi z tymi ruchami nóżek w górę i w dół? Co ta pani chciała pokazać, bo nie rozumiem dobrze po niemiecku.

Chustonoszka Awatar Efunia
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Filmik REWELACJA!!! Bardzo fajnie pokazane naciąganie materiału! Powiedzcie tylko, o co chodzi z tymi ruchami nóżek w górę i w dół? Co ta pani chciała pokazać, bo nie rozumiem dobrze po niemiecku.
    Pani mówi o nóżkach w kształcie litery M (patrząc od frontu).
    A swoją drogą, ciekawe z której ta Pani jest szkoły noszenia, czyżby z Didymosowej? Nie pada niestety na żadnym z jej filmików nazwisko, jest tylko mowa o certyfikacie. Pani przesympatyczna, tylko dość nonszalancko momentami nie podtrzymuje lalki manewrując na chuście, z dzieckiem to by nie przeszło...

Uprawnienia umieszczania postów