Ja jutro planuję wizytę w fajnym lumpie, to może i mi się poszczęści![]()
Ja jutro planuję wizytę w fajnym lumpie, to może i mi się poszczęści![]()
nie muszę Wam chyba mówić co dziś w nocy robiłam
łaziłam po lumpieno i dziś rano poleciałam na łowy ale niestety niczego "wartościowego" nie wygrzebałam
![]()
synek lato 2008synek wiosna 2011
to mi się udało tylko raz jedyny i to bardziej rodzinnych stronach majtki treningowe kushies za 4zł trafić, ale miałam radochę, jeszcze ceratkowe gatki widziałam, ale ich już nie brałam.
o takie:https://www.babyscorner.ca/images/D1498%20xlarge.jpg
zainspirowałyście mnie z wełenką, zacznę na nią patrzeć![]()
parę dni temu znalazłam w lumpeksie mei taia (o ile to mei tai... (?))
ładny wzór, kosztował parę złotych - ale, że się nie znam, mam w związku z tym parę wątpliwości
Metki żadnej nie ma, więc najpewniej samoróbka. Poniżej zdjęcie (przed praniem i prasowaniem, więc paski "nieco" pozwijane). Powiedzcie, proszę, czy to się do czegoś nadaje... jeśli tak, posiedzi jeszcze parę miesięcy czekając na swoją kolej... jeśli nie - nauka kosztuje, a ta lekcja droga nie była
![]()
kształt ok, ale
- szerokość pasów ramiennych i biodrowego IMO nie da Ci odpowiedniego odciążenia i w sekundę będą się wrzynały
- nie miałabym za grosz zaufania do tej klamry przy pasie biodrowym
A to na pewno dorosłe MT? Bo byłoby świetnie dla lalki czy misiaTak poza tym, to zgadzam się z gavą.
wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)
W ogóle nie wygląda mi na prawdziwego MT, a na zabawkowego.. W życiu nie włożyłabym dziecka do niego, ta "klamra" wygląda słabo i niebezpiecznie, szkoda ryzykować..
Dla dzieci, do noszenia misiów i lalek - super!
Do noszenia dziecka - zdecydowanie jestem na NIE.
wracam do "swojego" tematu, bo sobie przypomniałam i w końcu pomierzyłam...
nosidło ma 43 cm na dole panelu, 44 cm tam, gdzie wszyte są szelki naramienne, jakieś 35 cm w najwęższym miejscu i 41 cm wysokości (od szelek naramiennych do pasa biodrowego)
grubsza, miękka część pasów naramiennych to 38 cm, potem jest jeszcze jakieś 1,7 m niewypełnionego, 2-warstwowego materiału
pas biodrowy faktycznie niewypełniony nigdzie, od klamry do klamry jakieś 90 cm - a klamra faktycznie nie wygląda na mega bezpieczną...
co z tym zrobić?kupowałam faktycznie "dla nauki" no i kolorki mi się bardzo spodobały
Pewnie dzieciaki w tym swoje miski lub lale mogą ponosić![]()
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
Jej, gdzie Wy dziewczyny wyszukujecie? W najzwyklejszych lumpkach?
skoro to powyższe nosidło jedynie do noszenia lali lub misia, to może ktoś chce? mnie się nie przyda - mogę oddać za koszty przesyłki, jeśli nie naruszam w ten sposób regulaminu (?)
dla samej jego "ładności" nie będę go trzymać...a może jakieś dziecię się ucieszy