I to nie pierwszy raz![]()
zobaczcie # 507 i 508
I to nie pierwszy raz![]()
zobaczcie # 507 i 508
Zuzanna (16.02.2011), Lilianna (27.05.2014)
"W obawie, by śmierć nie wydarła dziecka, wydzieramy dziecko życiu; nie chcąc by umarło, nie pozwalamy żyć." J.Korczak
Tiaaa... ostatnio jestem w szmatexie (cudna koszulę za 2 zeta se kupiłam) i słysze jak właściciel do panienki mówi "No weź to wywies, zobacz kobiety takich używają" wskazując na mnie (nikogo innego nie było), lecę z wywieszonym ozorem, a tam... BB!
A ja kupiłam na Al za 3 dychy rajstopki ze 100% merynosa, a dzień później IDENTYCZNE za 2 zeta znalazłam w lumpku!
nemirowskaya- Ty farciaro!![]()
A ja w zeszłym roku dość często na merynoski polowałam ale bez powodzenia niestety...Może jeszcze się coś uda. Chyba lepiej w tym celu się udać do lumpeksów "skandynawskich", co?
![]()
ech, ja najbliżej chust to upolowałam kąpieluszki i otulacze cb :/ pytałam w jednym lumpku o chusty i nosidła to mi babka powiedziała, że nosidła były dwa razy- raz wzięła jej córka a raz kobita z kwiaciarni obok :/
a jak rozpoznać, że znalazłam wełenkę![]()
H. 2013, M. 2015, P. 2016, J. 2019
a co to jest lumpek skandynawski?![]()
2005,2008,2011,2018
net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam
lompek, który sprzedaje ubrania przywiezione z krajów skandynawskich. różne loompki z różnych krajów importują ciuchy.
ja np. na zime zaopatrzam sie w skandynawskich, oni znają się na temacie zimna i zapobieganiu odmrożeniom
edit: letnie rzeczy za to zazwyczaj mniej znoszone są w tych z uk, więcej nówek i nowości się zdarza
edit2: iwarte podkreślenia jest jednak to, ze trezba wiedzieć, gdzie i kiedy wejść, w innym razie szybko mozna się zrazić widząc polo lagerfelda za 120 plnów![]()
to ja się do WiOlowego pytania doczepię- też się chętnie dowiem jak na wyczuj odnaleźć z lumpie wełnę![]()
ciągnąc eot - znalazłam sweterek 100% merinomam próbkę do macoporównywania
Chciałabym umieć rozpoznać włóczkę, bo w jednym lumpie zawsze mają mnóstwo, ale bez etykiet najczęściej![]()
H. 2013, M. 2015, P. 2016, J. 2019
Merynosy znajduję, ale chusta, chusta mi się marzy!![]()
Witek 2012
Ja mam pięknego lumpka w drodze do pracy. Za niedługo ubiorę w merynosy całą rodzinę.
Dziś upolowałam koszulkę dla młodej z Reflex, i dwie pary paputków dla maluszka jedne z Joha, drugie z Janusa ( zresztą mi nie potrzebne, ktoś chce? chyba wrzucę na wymiankę lub do oddam ?) za wszystko zapłaciłam 3zł
W większości przypadków są to ciuchy na wagę lub te w koszach za parę groszy, bo "źle" wyglądają.
Mam stamtąd też śliczną kominiarkę dla córy, całą górę bodziaków, parę koszulek dla mnie.
Dużo też tam widuje swetrów z kaszmiru, wełny owczej
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
nautika, gdzie Ty takiego lumpka znalazłas? ja też chcę! Może jakiś namiarek, to w wolnej chwili skoczę? W moim co prawda kurtki Chanel za 500, ale ten segment mnie na razie nie interesuje...
M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???