superanckajeszcze raz gratuluje!
woooowbiegnę obczajać szmateksy w okolicy
![]()
Piękne chusty znalazłyście!!
mi się kolejny sen śnił że chustę znalazłam, w pierwszym 3 były, a teraz jedna ale konkretna w kolorowe pasiaki. Jadę do najbliższego miasteczka zaraz (sompolno) parę lumpków jest nie omieszkam sprawdzića w Kole nawiedziłam 4 lumpki w żadnym nic, na pocieszenie spodnie tylko na rosnący brzusio znalazłam i nie mam teraz problemu z dopinaniem
edit:
w jednym mega szmateksowym jest nadzieja, Pani powiedziała że takie długie szmaty to były i to kilka! całe szczęście że rok temu, bo inaczej bym się jej chyba rozpłakała że przeszły mi obok nosa..
Ostatnio edytowane przez Barbareks ; 15-03-2013 o 16:10
Ha! Nie wierzyłam, że się uda! Swój szmateks lubię, ale raczej nie przeglądałam pościeli, ostatnio jednak zajrzałam na obrusy, bo rzuciły mi się w oczy piękne haftowane... i ZNALAZŁAM CHUSTĘ! Ale niespodzianka, niby żaden wypas, ale jednak miło
Nic nie mówiąca mi firma lotties, chusta bardzo ładna, osnowa beżowa, wątek jaśniejszy. Nie pomierzyłam dokładnie, ale na oko 4,6, trochę wąska (coś jak jade, czyli ok. 65). Niestety ma sporo plam((( Fotki wrzucę później, chusta się suszy po dwóch próbach doprania (nic nie dały), ale myślę sobie, że może uda się skutecznie farbnąć
Trochę przepłaciłam, bo dałam prawie 20zł
Edit: znalazłam firmę, dziwna, no ale istniejehttp://lotties.de/
Ech, co ten wątek ze mną robiNIGDY nie oglądałam w lumpkach tych wszystkich zasłon, pościeli i obrusów, a teraz nie przepuszczę żadnej szmacie w nadziei, że to chusta
![]()
Witek 2012
Foto
Plamy paskudne i nie mam pomysłu jak się ich pozbyć, ale chusta jest super! Mięciutka i mięsista! Jeszcze nie nosiłam, bo z plamami nie wyjdę, a młody nie da się motać po domu
Macie pomysły na pozbycie się tych plam?
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
tak czytam i czytam i nie rozumiem, czemu do tej pory umijalam dzial z obrusami i innymi takimi
czas to zmienic i zaczac tam tez buszowac;>
natchniona ide w najblizszym czasie na rynek ze szmatkami w gdansku
dodatkowa motywacja do spaceru;>
Dzwoni do mnie przed chwilą podekscytowana mama.
-Kasia, chyba znalazłam chustę w lumpeksie!!!!
- Opisuj
- Ma niecałe 3 metry, jest granatowo-szara, ale nie ma ściętych boków, a na metce jest napisane bere coś tam Sztokholm
- Ile kosztuje?
-6zł
-bierz
zobaczymy wieczorem co mamuśka wyszperałanajwyżej będę miała duuuużo tkaniny na poduszki
edit: sprawdziłam w necie bara barn, taka firma istnieje
http://www.barabarn.se/eng/index2.html
jupiii mam chustę z lumpa!
Ostatnio edytowane przez Pekatrine ; 22-03-2013 o 10:44
A mi w weekend siostra mówi - ja chyba mam jakąś chustę, noszę ja jako szalik, mama mi w szmateksie kupiła z ...10 lat temu, ale ma takie ładne kolory. Chcesz zobaczyć?
No to paczę, paczę, a to....Didkowa Lisa, jedyneczka wprawdze, ale oryginalna, z frędzlami, z czarna metką czyli jakaś staruszka. I ona mi o niej mówi teraz jak Lidka ma prawie 5 lat![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
To jest jeden z moich ulubionych tematów. Dziewczyny gratulacje! Ciesze sie z Wami
Poza tym to uwielbiem historie chust tzn. za co słuza jak nie noszą.
Na pierwszym miejscu jest... cmentarna szmata![]()
Zuzanna (16.02.2011), Lilianna (27.05.2014)
"W obawie, by śmierć nie wydarła dziecka, wydzieramy dziecko życiu; nie chcąc by umarło, nie pozwalamy żyć." J.Korczak
Ostatnio edytowane przez roneczka ; 22-03-2013 o 17:59