Pokaż wyniki od 1 do 20 z 35

Wątek: niemowlę w chuście w restauracji?:)

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie niemowlę w chuście w restauracji?:)

Wybieram się na ślub (urząd stanu cywilnego+obiad weselny w restauracji) na początku chciałam młodego (2miesięczny)zostawić u babci ze ściągniętym pokarmem,ale coraz bardziej mam ochotę zabrać go ze sobą zwłaszcza że jeszcze nigdy nie dostał jeść z butelki i jakoś tak trudno mi się z nim rozstaćale mam wątpliwośći.
    Dopiero zaczynam nosić totalnie nie mam wózka więć po godzinnej jeździe w foteliku samochodowym +ślub i dłuższy obiad w chuście i godzinna jazda w foteliku z powrotem czy to nie za wiele dla tego małego kręgosłupa zwłaszcza że pewności nie mam czy wiążę idealnie bo uczyłam się sama na podstawie filmów ze szkoły chustonoszenia.
    No i coś muszę wykombinować żeby tam go przewinąć ( i tu jest plus wózka z gondolą) bo w nasze Polskie restauracje jakoś jeszcze niechętnie dostosowują się do matek z dziećmi.
    Co myślicie? jechać z młodym w chuście,oddać go babci?czy może gondolę pożyczyć od kogoś na tę okazję?

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Jak się czujesz na siłach - to jedź. ślub t pół godzinki raptem, obiad ile - ze dwie?
    Do przewijania podkład poporodowy jednorazowy, możesz też wziąć kocyk na który malucha położysz np na stole/ławie - oczywiście z asekuracją!
    Możesz też nosić na rękach np leżącego na ramieniu na brzuszku...

Ja bym się bardziej niż o kręgosłup młodego obawiała o tłumek, który może być kichająco-smarkająco-prychający...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

W ikei jest dmuchany przewijak. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Od początku brałam małą w chuście na urodziny, ślub, chrzciny w chuście. Głównie sobie w niej spała.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

dokebu
    Guest

Domyślnie

Byliśmy w październiku na zwykłym weselu, obok naszego stołu było małżeństwo z miesięcznym maluchem, fakt mieli wózek, ale mało w nim dziecko przebywało, a przewijała go mama w łazience, na takim właśnie podkładzie jednorazowym (chyba z 5 zł to kosztowało jak Dziubas był mały). Zawsze możesz poprosić o wejście na zaplecze z jakimś stolikiem, jeśli się będziecie krępować przebierania pieluszki w towarzystwie. No i tak jak Mayka pisze, przecież nie tylko Ty idziesz na to przyjęcie, tatuś na rękach też może troszkę ponosić

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

aha!i jeszcze nigdy nie próbowałam jeść normalnie przy stole jak mam go w chuście,boję się że coś na niego nawrzucam albo wyleję gorącego np.no chyba że same sałatki będę jadłaJecie z dzieckiem w chuście?

Domyślnie

Na czas obiadu to stanowczo malca z chusty bym wyciągnęła i trzymała albo na rękach, albo w foteliku

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

ja bym się nie o chustę martwiła ale o nadmiar bodźców...wesele to jednak gwarna impreza

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nal Zobacz posta
    aha!i jeszcze nigdy nie próbowałam jeść normalnie przy stole jak mam go w chuście,boję się że coś na niego nawrzucam albo wyleję gorącego np.no chyba że same sałatki będę jadłaJecie z dzieckiem w chuście?
    Tysiąc razy!
    Głowę dziecku i tak czasem myję, a nie ma tak długich włosów, żeby jej się makaron wkręcił Gorzej jest teraz, jak podrosła i mi od ust zabiera, nauczyłam BLW to mam
    A przewinąć to i bez przewijaka można, na kolanach.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja bym nie jadła nad niemowlęciem, no jakieś przekąski się zdarzało, ale nic ciepłego, żadnej herbaty itp, zawsze jest ryzyko, ze ktoś potrąci..
    zadbajcie zeby przy stoliku znalazło się miejsce na fotelik i na czas jedzenia - do fotelika, albo jedzce na zmianę - kto nie je trzyma malucha.
    no i powiem Ci z własnego doświadczenia ze na dłuższą mete dośc niewygodnie się siedzi przy stoliku z dzieckiem w chuście, mi tam jednak po jakimś czasie zaczynało przeszkadzać.
    a czy w ogóle zabierać - to musisz ocenić sama. znasz swoje dziecko. ja zabierałam, ale jemu tłumy nie przeszkadzały, i umiał sobie radzić z nadmiarem bodźców, natomiast moja kuzyneczka jest tzw nadwrażliwcem i każde przeżycie okupione jest płaczem i nie przespaną nocą...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Ja byłam na takim ślubie cywilnym, jak Franek miał 3 tygodnie i chusty nie brałam. Przede wszystkim dlatego, że było ponad 30st i byśmy się usmażyli Mieliśmy gondolę, choć w sumie sam fotelik może by wystarczył. Ale mieliśmy o tyle odmienną sytuację, że po pierwsze było bardzo ciepło, a po drugie gospodarze zadbali o miejsce do przewijania (jak macie dobre relacje, to może uda Wam się poprosić? Wystarczy mały stolik).
    Babci bym nie zostawiała, jeśli wcześniej Maluszek nie zostawał bez mamy, tym bardziej, że nie będziesz w pobliżu w razie czego - ale to już moje subiektywne bezpodstawne obawy
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Uprawnienia umieszczania postów