Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: kij w mrowisko part 2

Chusteryczka

Domyślnie kij w mrowisko part 2

Tytuł, bo skojarzył mi się wątek o brzydkich chustach, teraz bedzie o kasie
    czy drogie chusty noszą lepiej niz tanie?
    ( droga chusta to dla mnie powyżej 500, tak dla uściślenia)

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

No proste , ze tak!!!
    Bo jak juz sie mota w chustę za pół wypłay mego M. to sie sylwetka prostuje, przez co cięzar lepiej sie rozkłada

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

no ba!
    drogie chusty lepiej nosza
    drogie samochody lepiej jezdza
    a drogie lody... lepiej smakuja

DB PBC

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    Bo jak juz sie mota w chustę za pół wypłay mego M. to sie sylwetka prostuje, przez co cięzar lepiej sie rozkłada
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Domyślnie

jasne że tak

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Bo jak dorwiesz unikata, to cały świat chuściany wzdycha. Wtedy wiążesz wzorcowo i się lansujesz na maxa. Siłą rzeczy wtedy ta chusta nosi najlepiej, bo reszta nie ma szansy na użycie i grzecznie leży na półce .

Ps. Nie mam takiej chusty...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Ja takie drogie to miałam jedynie użyczone i wiesz co?
    Strasznie się w nich pociłam...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

moja najdroższa chusta kosztowała 350zł, dlatego żaden ze mnie ekspert. ale...
    miałam u siebie te sławne pawie, co teraz za grube tysiące chodzą , które ponoć noszą jak sam szmatan. i powiem tyle - nie widziałam żadnej różnicy w porównaniu z moimi chustami za 300zł (jedynie w urodzie - na korzyść tych drugich rzecz jasna )

Chusteryczka

Domyślnie

o właśnie o to mi Kamuszyco chodziło, nosze dość często 12 kg i szukam czegoś nośnego , jednocześnie wcale nie wiąże chust super i mam tego świadomość. Poza tym chusty traktuje bardzo praktycznie, nie muszą być ładne, nie muszą być limitowanymi limitami- mają po prostu dobrze nosić.
    W teorii powinno być tak, że droższe rzeczy są lepszej jakości, myślałam, że z chustami jest podobnie, zwłaszcza że pawie chodzą za tysiące podobnie jak kilka innych chust.

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

no dobra to rozbudowujac
    z chustami jak z samochodami - do pewnego poziomu kosztow jakosc rzeczywiscie rosnie powyzej tego poziomu placisz za...marke, pr itp
    caly myk polega na tym gdzie dla ciebie jest ta granica

DB PBC

Chusteryczka Awatar tsumiko

Domyślnie

Nie.Chusty sa przede wszystkim drogie pod wzgledem kolekcjonerskim,te powyzej 500 zl i wzwyz (bo nowa chusta didkowa kosztuje okolo 450 zl i tutaj powiem,ze tak lepiej droga niz taka za 200 zl),ale dla kogos pamir moze nosic super a dla kogos drugiego juz nie,jedni lubia pawie a inni nie cierpia,ja na przyklad nie polubilam sie z rosenholzem ani welnianym mossem (drogimi chustami),chyba jest to kwestia:co dla kogo.
    Iza,mama Mikolaja (czerwiec 2008) i Leny (czerwiec 2010)

tsumiko w kuchni

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

podpisuje sie pod slowami Izy. i dodam, ze u mnie jedna z najnosniejszych i najukochanszych chust jest Hoppkowa Casablanca. ile kosztuje, kazdy wie
    i teraz sie zastanawiam, dlaczego sni mi sie dostepny na bazarku NM Indio Zink z 50% lnu za 400 euro...no urok jakis, tfu tfu!

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez green_naranja Zobacz posta
    podpisuje sie pod slowami Izy. i dodam, ze u mnie jedna z najnosniejszych i najukochanszych chust jest Hoppkowa Casablanca. ile kosztuje, kazdy wie
    i teraz sie zastanawiam, dlaczego sni mi sie dostepny na bazarku NM Indio Zink z 50% lnu za 400 euro...no urok jakis, tfu tfu!
    a mnie zink na kolana jakos nie powalil... za to moje welniane elipsy, cudem nabyte w dniu porodu - nosza cudnie a i tak najwole ostatnio welniane SP
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    a mnie zink na kolana jakos nie powalil... za to moje welniane elipsy, cudem nabyte w dniu porodu - nosza cudnie a i tak najwole ostatnio welniane SP
    strasznie sie ciesze, ze sniezynki odnalazly swoj sens istnienia, bo u mnie to polke zdobily
    mnie ten zink uroda powala, a jak nosi, to nie wiem....wiem, ze poza konopiami zadne indio nie zagoscilo u mnie dluzej niz tydzien

demona
    Guest

Domyślnie

Moim zdaniem kupując unikata po prostu mniej tracisz niż kupując chustę z regularnej oferty. I masz większą szansę, ze odsprzedaż.

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Przynajmniej ze mną jest tak, że nośność chusty zależy też od mojej sympatii do niej. Tzn. miałam całkiem drogie chusty (nie z tych masakrycznie naj najdroższych) i poszły dalej. Były fajne, nosiły fajnie, ale... ja bałam się je nosić. Bo się zniszczą bo coś tam, bo coś tam. Najlepiej nosi mi się w tych szmatach, które swoje przeszły, wiem, że posłużą za kocyk, szelki do krzesełka, hamak i że nic im się nie stanie jak zostaną upaprane kaszką, mlekiem czy czymś.

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Moim zdaniem kupując unikata po prostu mniej tracisz niż kupując chustę z regularnej oferty. I masz większą szansę, ze odsprzedaż.
    W sumie masz rację, chociaż to zależy czy kupuje się chustę do noszenia czy do podziwiania na półce

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vernea Zobacz posta
    W sumie masz rację, chociaż to zależy czy kupuje się chustę do noszenia czy do podziwiania na półce
    Ja nie mam oporów

Uprawnienia umieszczania postów