Nie mialam takich wkladow ale dalabym bambusem od skory - bo ja sama nie lubię macać mikrofirby...brrrr jakas taka jest nieprzyjemna![]()
ja też mikrofibry nie znoszę...
Ja otulacze tak sobie lubię... u nas najlepsze są gacie wełniane! a długo się zastanawiałam czy je w ogóle kupićale są super
IB też lubimy
![]()
Ja też zielona w temacie .
Mam pewnie śmieszne dla was pytanie.
Co to znaczy że pielucha jest krucha i straciła sprężystość?
Chodzi o bawełniane Little Lamb.
Czy warto taką kupić?
I jeszcze jedno.
Czym się rózni cotton boosters od fleece liners?
Czy to są wkładki do pieluch czy te papierki?
Witam, nowa jestem na forumiechyba wpadłam po uszy z tymi pieluchami. Mąż patrzy jak na wariatkę. Ale od początku, bo ja też porady potrzebuję. Mam 11m synka z 'adhd'
każde zakładanie pieluchy to dla niego katorga, musi być SZYBKO. No i tu jest problem nr 1 bo przy wielo przewija się częściej
czy można to jakoś hmmmm...obejść? jest jakiś czarodziejski myk aby przedłużyć żywot pieluchy na pupsku?
Z tego też powodu, i mojego wrodzonego lenistwa, z góry zrezygnowałam z tetry, formowanek, otulaczy...Za dużo tego wszystkiego.
Mamy następujące pieluszki, muszę dokupić i sama nie wiem jakie...
1. IB SIO plus dodatkowy mały wkład bambusowy, na razie przemokła przy nóżce, siurak źle ułożonyWkładka od strony pupska sucha
2. Fuzzi Bunz kieszonka One Size- super. Ale niestety za szybko zrobił kupę i nie mogłam sprawdzić jak długo pozostaje sucha przy pupie
3. tania minkee z allegro (wielorazowo.pl)- najpierw jeden wkład, potem drugi, w sumie dała radę 3.5godz.
4. tania z allegro, dała radę ok 3godz. Duża pupa, sztuczne wykończenie przy brzuszku, już jej nie chcę.
5. tania z allegro-nie zdążyłam bo na noc zapakowałam w jednorazówkę.
Teraz daję sobie jeszcze parę dni na obserwację i muszę dokupić z 10sztuk.
Myślę o minkee z allegro z dwoma wkładami z mikrofibry (ok 35zl/szt), jeszcze jedną Fuzzi Bunz albo IB SIO albo AIO Real Easy...Zbliża się roczek małego, będę zbierać kasę na pieluchy zamiast na fiszery
Chciałabym aby pupa była mała albo w miarę mała i żeby były wąskie w kroku.
Na razie testuję to co mam i czytam, czytam, czytam...oraz piorę, piorę, piorę.
![]()
Oj, kochana, gruszki na wierzbie byś chciała
Nie da się tak, żeby było mało na pupie, wygodnie i długo bez przewijania.
Chłonne i mniej wygodne pieluchy zakłada się na noc, na dzień raczej te mniejsze, ale za to do częstszego przewijania.
Z resztą, zastanów się, czy to tak fajnie chodzić z trzygodzinnymi sikami przy tyłku
Większość z nas zdecydowała się na wielo właśnie po to, żeby dziecko miało jak najmniejszy kontakt z niemiłymi sprawami typu chemia czy mocz.
Wiem, że przewijanie 11-miesięczniaka to wyzwanie (spójrz na mój suwak, ale naprawdę jest to do przeskoczenia.
W tym wieku warto też (ale to moje zdanie) zrezygnować z materiałów dających uczucie suchości, żeby dziecko zaczęło kojarzyć przyczynę i skutek. Możesz też synka wysadzać przy każdym przewijaniu, co ułatwi późniejsze odejście od pieluch.
No tak. Hmm....ale chyba nie jest to niemożliwe![]()
na nocnik nie usiądzie póki co. Mamy taki z Teletubisiami po starszym i służy jako kapelusz kowbojski. Nic na siłę, dopiero od dwóch dni ma wielo na pupsku.
Ja nie mówię,żeby on pół dnia z sikami chodził ale te 2-2.5 by się przydało. Jakoś z nim dam radę, nie takie rzeczy się przeskakuje
A powiedz mi jakie wielo są małe na pupie?poza IB. Dobrze jakby było coś z tańszych.
dzisiaj zweryfikowałam te nasze tańsze i niestety, jedna ma polar (???) albo gorszej jakości mikropolar i pupa była czerwona, mimo że sucha. Więc ta już odpada. Ale to ta sama co ma ten 'plastik' przy pasie, więc nie jest to wielka szkoda. Moja fascynacja Fuzzi Bunz trwa nadal. Nawet mój mąż jest zdziwiony
Małego musiałam przestawić na wielo gdyż miał częste odparzenia oraz podrażnioną skórę na brzuchu i plecach. Ma bardzo wrażliwą skórę oraz AZS. Mam minkee z wielorazowo.pl z tetrą bambusową zamiast mikropolaru. Kłopot w tym, że cała pieluszka jest mokra zaraz po zasikaniu, czyli trzeba zmieniać co sika a nie co np dwie godziny. Jak dla mnie mija się z celem, przynajmniej na tym etapie pieluszkowania. Potem, gdy zaczniemy myśleć o nocniku być może faktycznie się przyda.
Chciałabym mu coś na noc założyć ale nie wiem jakiej kombinacji spróbować. Czy IB SIO ze wszystkimi możliwymi wkładkami? czy Fuzzi Bunz z tymi dwoma co są w zestawie? a może jeszcze coś innego. ...
Dzięki za pomoc![]()
u dziciaka w takim wieku to chyba tylko wonderos z dwoma wkladami ale ma polar od pupy .
chyba jakas formowanka i na to welniane gacie.
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
Formowanki odpadają.
Ale piszesz w kontekście wąskie i chłonne, czy wąski albo czy chłonne?Dzisiaj np IB było przelane po godzinie. Wylazło bokami...cóż, codziennie się uczę
![]()
nie kumam.
wonderos nie jest waski ale chlonny.
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)