Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 70

Wątek: zielona w temacie

Chusteryczka Awatar edyta

Domyślnie zielona w temacie

juz raz podchodziłam do tematu, ale różnorodnosc wielorazowek mnie odstraszyła, pomozcie wiec z powodzeniem zapieluchowac mi półroczniaka.
    na poczatek chce mało pracy= łaczenia wkład do takiej, otulacz na tamto. dla mnie, laika, wszystkie wielo wygladaja tak samo :/ mam nadzieje ze nie wyrzucicie mnie za to zdanie
    co musze kupic? czy wszystko moge kupic uzywane(średnio podobaja mi sie ceny nowych, a nie wiem czy wpadne w ten nałóg
    pomożecie?

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

najłatwiejsze chyba będą AIO, ew kieszonki
    mozna wszystko kupic uzywane
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Domyślnie

a potrzebuje aio sztuk...

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

ja zuzywam w ciagu dnia ok 8-10pieluszek, plus 2 w nocy
    DOULA

Domyślnie

ło matko. troche duzo nieźle katuję w pampersie moje dziecko zmieniajac mu pieluszke max 5 razy:/

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

na poczatku keidy uzywalam pampersow u synka, zuzywalam tyle samo co teraz wielorazowych
    jesli jestem w domu zmieniam co godzine, wyjatki sa na spacerach i w nocy
    DOULA

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Na początek sprawdz ile kasy idzie na pampersy - a 5 dziennie to IMO za mało, kup na początek ze 3 rozne wielo - sproboj, a jak Ci sie spodoba to przeznacz na to miesiecznie tyle ile bys wydala na pampersy i inne smieci typu chusteczki czy wory na zuzyte
    ja tak zrobilam jak Piotrek był starszy - miał chyba 8 miesiecy - teraz mysle o wielo dla noworodka
    troche potrwalo zanim calkowicie udalo sie przejsc - na poczatku nie zrazaj sie kombinowaniem z praniem, bo trudno uzbierac pralke itd... no i powiedz sobie, ze zawsze odsprzedasz jak Ci sie nie spodoba albo ktoras nie podpasuje - zuzyte papmpersy ciezko sprzedac

Na poczatek fajne sa AIO - ale dlugo moga schnac niektore, fajne sa kieszonki, bo szybko schną a do srodka nawet tetre zlozona wpakujesz - ale to tak na godzine w domu
    ja tak zaczynalam - potem sie bedziesz martwic czy rzepy, czy napy i inne cuda - kazdemu pasuje co innego
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Mi się wydaje, ze na początek kieszonki. To wersja wygodna i ekonomiczna dość. Trzeba dokupić wkładów więcej, nawet ręczniczki z ikei mogą być. Pierzesz sobie codziennie, kieszonki po nocy suche, a wkłady troszkę dłużej. Aio schnie długo i będziesz dłużej suszyla niż używała.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

mozesz tez kupic tanie minkee,kieszonki na allegro jest tez duzo.tylko naugty baby nie zabardzo dla chlopca.
    np sa juz po 30 zł u jednego sprzedajcego z kazdego rodzaju http://allegro.pl/show_user_auctions...20&gr_id=17295 np tu.
    na poczatek mozesz na zmiane z pampkami i bedziesz wiedziec co wam najbardziej odpowiada.warto miec na po domu jakis otulacz one size np niezaowodny flip np tu http://ekomaluch.pl/otulacz-flip-one-size,p1163,l1.html i do niego kladasz tetre,fajny i ekonomiczny sposob na poczatek jak i na codzinne domowe pieluchowanie.
    na noc narazie pamki a potem bedziesz powoli wprowadzac jakies nocne jak sie porzadnie wdrozysz w temat.
    jak sie polubisz z jakims konkretnym rodzajem pieluchy to wtedy bedziesz polowac na bazarku.bedziesz wiedziec czego sie mozesz spodziewac po pieluszce i jakie lubisz najbardziej a te co nie polubisz sprzedasz.
    wlasciwie kazdej z nas stosik sie zmienia ciagle,cos sie kupi cos sie sprzeda i wszystko sie w stosiku zmienia
    zycze powodzenia i troszke cierpliwosci.ja zanim cos kupilam to 3 tygodnie czytalam i kupilam na poczatek http://ekomaluch.pl/dzienny-zestaw-p...,p1177,l1.html i kilka miesiecy tak jechalam i dawalo rade a potem sie wszystko zmienialo powoli. a prac mozesz razem z innymi rzeczami w 60 stopniach z jakim dodatkiem np nappy fresh
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Domyślnie

marciasone, espejo i milorzab-dzieki!!!!!!!!
    ala- dzieki dzieki!!

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Na poczatku kupiłam same kieszonki i pare aio. Pomacałam i całkiem mi sie nie spodobały, jakiś ten pul plastikowy i sztywne to.... Dokupiłam więc formowanek i otulaczy wełnianych. Znacznie bardziej mi się spodobało. Poszyłam więc własne Może ty też złapiesz bakcyla na szycie ...
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Domyślnie

moli1978 jednak zacznę od kieszonek, bo sie pogubię jak zacznę z tym i z tym. marzy mi sie szycie ale jestem beton komputerowo-rękodzielniczny((((

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja bym poszła w kierunku kieszonek bo szybko schną i w środek możesz włożyć wszystko, i na poczatek polecam Itti Bitti SIO. Najlepsze są rozmiarowe, ale tutto (one size) dla Twojego malucha tez będzie fajne bo na dłużej starczy a też ma odpinane wkłady. Do mnie AIO nie przemawiają bo schną długo. A wkłady od sio zarówno chlonny i przy pupie piorę nawet w 90st. Z pulem bym tego nie zrobiła Przyznam że i kieszonki często traktuję jako otulacz, dzięki temu wykorzystuję pieluchę wielokrotnie i polarek nie jest taki zasikany (tzn nie zalatuje moczem)
    Ostatnio edytowane przez mynia ; 21-01-2011 o 08:48

Domyślnie

mynia, wkieszonke mozna włozyc wszystko?reczniki z ikei i specjalne wkłady?

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

dokładnie... wkłady, ręcznik z ikei, zwykłą tetrę...

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

IB SIO to snap-in-one czyli nie kieszonka,a wkłady IB też potrafią sporo schnąć,kupione używane mogą mieć jak to w IB wady typu trzeszczenie,a nowe to około 65 zeta,no i nie każdy polubi wpinanie, czyli za dużo minusów jak na początek,ale dziewczyny dobrze prawią z pieluchami z allegro,tanie kieszonki na napy sprawdzą się,bo są...tanie,szybko schną,możesz kupić te tańsze z jedną wkładką,a wkladać tetrę,no i to że są mniejsze czyli max. do 13 kilo u Was nie przeszkadza bo na półroczniaka będą pasować.żeby sprawdzić system kupiłabym do tych kilku kieszonek jakiś otulacz,w który wkładałabym tetrę i na razie tyle.
    czyli prosty zestaw -kilka kieszonek,10 szt. tetry czy flaneli i 1 otulacz.
    dodam,że najprostszy i zarazem najtańszy system to system jednostronny,np. tetra/flanela i otulacz,przy nim nawet kieszonki wysiadają,bo najpierw musisz je przygotować do założenia na pupę

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

fakt... źle się wyraziłam. napisałam priva z wyjaśnieniem

Domyślnie

magda 1980 dzieki za jasny wykłąd i rady. ale co tzn że system jednostronny?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

to znaczy po prostu,że nie mieszasz różnych rodzajów pieluch,tylko opierasz się na jednym rodzaju,żeby łatwo było prać i używać.

Domyślnie

własnie o prosty system mi chodzi. czyli kupuje kilka kieszonek, do tego wkładam moja tetre i na to wszystko otulacz, tak?

Uprawnienia umieszczania postów