Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Jaką chustę radzicie ???

Mieszany widok

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Mam i Zarę i Jade i motają się bez zastrzeżeń.....
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustonówka Awatar Mamba

Domyślnie

[...] nie ma zgody na forum na ukrytą reklamę. jeśli takich postów będzie więcej użytkownik zostanie zbanowany.
    Ostatnio edytowane przez mart ; 01-02-2011 o 22:31

Chustonoszka

Domyślnie

Witam, to moja pierwsza wypowiedz na forum, choc podczytuje Was od dawna. Ale widzac ten temat, stwierdzilam ze pora sie zarejestrowac aby moc cos doradzic
    Mieszkam w Hiszpanii, na poludniu. Latem spokojnie dochodzi tu do 45-48 stopni.
    W maju takie ekstrema sie na szczescie nie zdarzaja, ale 35-38 juz spokojnie. Nie ma nic gorszego w upale niz noszenie w zbyt grubej, nieoddychajacej chuscie. Zaczynasz sie pocic, irytowac, piecze skora, fuj. Moze Ci to zepsuc wyjazd. Natomiast jesli dobrze dobierzesz nosidlo, przetrwasz bez problemu.

Wiem ze kazda z nas jest inna, ale podam moje osobiste doswiadczenie: w upaly najlepiej mi sie sprawdzil indio z lnem i mei tai. W indio nosilam w kieszonce w lipcu i w sierpniu i bylo mi bardzo dobrze (jak na taki upal of kors), nawet z rozlozonymi pasami bocznymi. Len bardzo fajnie oddycha. Mei tai z kolei tez jest fajny, bo otula cie mniej materialu, no i sie szybko zaklada, co w upale nie jest bez znaczenia.

Co do kolkowej, wydaje mi sie ze w podrozy, kiedy trzeba jeszcze ciagnac reszte bagazu, pilnowac dzieci itd. moze byc niewygodna.

CDN. bo mnie na kolacje wolaja

Chustonoszka

Domyślnie

OK, po kolacji

Ja osobiscie nigdy nie nosilam w elastykach, ale teraz na kolejnego dziecia ktory mi sie latem urodzi dostalam w prezencie chuste elastyczna 100% bambus (hiszpanska marka Bambuleo). Jest cieniutka, ale ponoc dobrze zamotana dobrze nosi do 9-10 kg, wiele dziewczyn stad mi pisalo ze to najlepszy elastyk na lato, oprocz tego jeszcze elastyk MamEco ponoc tez ma dobra termoregulacje (bawelna z konopiami). Bambuleo jest niesamowity w dotyku, strasznie mily material. Jakby ktos chcial kupic, moge podac kilka hiszpanskich stron skad mozna zamowic. Niestety ani bambuleo ani mameco nie naleza do najtanszych elastykow, oba okolo 70 euro. Ale ponoc jakosc warta ceny.

Reasumujac, nie wiem na jak dlugo jedziesz, ale byc moze warto zainwestowac w odpowiednia chuste. w razie upalow w PL tez sie przyda

Aha, jeszcze co do Sleepy Wrap, znam dziewczyne z Katalonii ktora go uzywala nawet latem (tyle ze lato w Katalonii nie jest az tak gorace jak tu na poludniu), ale dodala ze jest raczej cieplolubna.

Jak by co, pytaj dalej. aha, no i moj indio z lnem raczej z tych cienszych (edycja limitowana z 2009, indio ecru), pewnie przez to mniej kilo stoleruje, ale dla mnie w tamtej chwili liczyly sie pozytywy termiczne a nie wagowe, i wybor byl trafny.

pozdrawiam!

Uprawnienia umieszczania postów