Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Jaką chustę radzicie ???

Mieszany widok

Chustonówka Awatar polma1
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie Jaką chustę radzicie ???

Zastanawiam się jak rozwiązać taką sytuację:
    na koniec maja lecę do Hiszpanii z trójką moich skarbów, poza samolotem (odprawa itd) czeka mnie jeszcze gonitwa w barcelonie na pociągi dwa (tzn z przesiadką ) i to wszystko z bagażem i wózkiem (który raczej posłuży dopiero na miejscu a w drodze na miejsce będzie tylko kolejnym "bagażem")
    Małą planuję wsadzić do chusty ....i tu zaczyna się mój problem.....do jakiej?
    Klocuszek teraz waży przeszło 8kg ale zakładam że w maju więcej niż 10 nie będzie ważyła. Mamy easycare , elastyka, z chustapl, pouche i kółkową . Z racji tego że w samolocie trzeba bedzie małą wyjąć a potem włożyć dość szybko z powrotem to chiałam na tą okazję ubrać elastyka , nie będzie wiele czasu na jakieś poprawki a elastyka chyba jestem najbardziej pewna. Pamiętajcie że jeszcze mam dwa małe marudzące szkraby poza tym w chuście
    Elastyk z chustapl już mi się znudził, widziałam na necie sleepy wrap i bykay(czy jakoś tak) te pierwsze ponoć nośne do 20kg...hmmm....te drugie do 18, ale sleepy wrap mają tylko 50cm szerokości a te drugie aż 70 co może być skuteczniejsze przy większym dziecku. Natomiast jak widzę te fatalnie powiązane dzieci w tych bykay to aż mną trzepie , wiszą jakoś tak fatalnie..

Co ja mam wybrać?
    Milenka (05.2004)
    Marysia (07.2006)
    Magda (06.2010)
    [*] Miłoszek 27tc (2009)[*]Aniołek 13tc (2008)

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

imo - elastyk przy 10kg moze nie zadzialac
    ja wzielabym pouch do samolotu i wiazanke dluga bawelniana (cienka np vatanai) na wyjazd (a wiazanka w 2x jest wlasnie na takie szybkie wkladanie wyjmowanie dziecia idealna i nie masz tylu warstw na maluchu)

DB PBC

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Też bym tak radziła. Albo Mt/ergonomik na wyjazd, a do samolotu faktycznie pouch lub kółkowa.

Chustonówka Awatar polma1
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

dzięki:-*
    to jednak tkana chyba bo nie będę miała czasu zbyt wiele i z samolotu chciałabym wyjść już gotowa na resztę podróży pociagami. Choć pewnie na walizkę przy taśmie trochę poczekamy) ale itak gonitwa będzie zeby się wyrobić i jeszcze pewnie marudzenia się wlączą.
    A ta tkana vatanai to jakaś super na upały? Nie znam się na tkanych, mam tylko poleconą kiedyś przez kogoś easycare i niczego więcej na sobie i dzieciu z tkanych nie miałam. Fakt , ze jak małą przed chwilką z niej wyjęłam to upocona byłam a mamy zimę) (ale po domu nosiłam, po elastycznej nie mam takiego efektu)
    Milenka (05.2004)
    Marysia (07.2006)
    Magda (06.2010)
    [*] Miłoszek 27tc (2009)[*]Aniołek 13tc (2008)

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

vatanai to cieniutka - jedna z cienszych, jak nie najciensza- bawelenka, polecam ta z serii koira, glaciar, teesta, orkney itp
    dobry na upaly jest tez dodatek bambusa, jedwabiu, lnu tu masz wiele nati do wyboru (tez didymos, zara, lenny lamb)

DB PBC

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Mała będzie miała prawie rok. Ja pomyślałabym o MT albo tkanej np. wisienki z jedwabiem i proponuję wiązanie prosty plecak. Chusta mało miejsca zajmie a samo wiazanie, jak się wprawisz, to chwila moment.
    Na plecach nie będziesz tak czuła ciężaru jak z przodu lub w wiązaniu na biodrze.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

elastyk w maju brrrr, juz mi gorąco.. Jakby to byl maluch taki dokumentny to ok. ale przy tak sporym dzieciaczku to chwile bym sie nie zastanawiała: albo kółkowa albo plecak, z naciskiem na ten ostatni - bedzie Ci najwygodniej z tą całą wycieczką
    zeszłe lato przechodziłam w bambusie nati - rewelacja.
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Uprawnienia umieszczania postów