Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: mikrofibra

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie mikrofibra

było już o tym że polarek od pupy moze grzać, bo to poliester a co sądzicie o wkładach z mikrofibry, to tez poliester. Corka wrocila od babci z mocno rozowa pupa, nosila kieszonki z mikropolarkiem i mikrofibrą. W domu nie uzywam mikrofibry ale mikropolarku tak, nigdy nie ma takiej pupy. Moja mam często zmienia, więc nie podejrzewam dlugiego siedzenia w mokrej pieluszce.
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

A może coś zjadła?
    Zuza ostatnio tak się odparzyła, że dotknąć nie szło, pupa i siusiawka jak u pawiana, a przecież pieluch już nie nosi. Okazało się, że zrobili sobie z tatą ucztę - pili wyciskany sok z pomarańczy, chyba cała siatka poszła.
    Kiedyś miała uczulenie, potem przeszło, ale jak widać, nie do końca.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustofanka Awatar myszka

Domyślnie

my mamy wiekszosc wkladow z mikrofibry i nic sie nigdy nie dzialo... nie sadze zeby to od tego bylo. zreszta bezposredniego kontaktu z mikrofibra skora nie miala..

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A może nie podmyła dokładnie... niby czysto, a pupa odparzona... ja miałam właśnie taką sytuację po powrocie od babci...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mazowsze

Domyślnie

Mikrofibra to jednak 100% poliester jak się nie mylę, więc jednak sztucznidło. Ja staram się wkładek mikrofibrowych używać jak najmniej, gdyż mam wrażenie że cała pielucha jest wtedy z sztucznideł i skóra dziecka nie oddycha. W kieszonki samej takiej wkładki staram się nie wkładać. Jedynie jako dodatkowy wkład na noc, ale od strony laminatu. Od skóry i tak jest przeważnie welurek/polarek więc staram się by następna warstwa była z naturalnych włókien.
    Czy to powduje lepszą wymianę powietrza ? mam nadzieję, że tak.

Chustomanka Awatar mamaHani
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a może się odparzyła bo przy zmianie pieluszki pupa nie była porządnie osuszona, u nas tak się dzieje jak nie dopilnujemy

Guest
    Guest

Domyślnie

raz- zapytałabym babci o jedzenie
    dwa niedomycie
    na którymś tam miejscu siedzenie w mokrej pieluszce, jak już to w kupie albo zrobiła siku bedąc na dworzu i było zimno
    mikrofibra to żaden szał ale zeby tak ni stąd ni owąd od niej czerwona pupa gdy wczesniej było oki - watpię

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Ja używam głównie mikrofibrowych wkładek i dziecko ma lepszą pupę niż miała w jednorazówkach. Nie widzę różnicy między pieluszką z wkładem konopnym czy bambusowym a taką z mikrofibrą.

Chustomanka

Domyślnie

Córka nosiła kieszonki z wkładami z mikrofibry, synek też nosi i nic nigdy się nie działo. Też nie zauważyłam aby grzały jakoś specjalnie bardziej niż innej pieluchy. Raczej porównywalnie. W każdej pieluszce jest ciepło przy pupie i tak ma być byle by nie było gorąco czyli powyżej 36,6

Chustofanka Awatar myszka

Domyślnie

mi sie zdaje, ze z mikrofibra to nawet lepiej oddycha niz z konopnymi. nie wiem, takie mam wrazenie. my mamy jakies takie zbite i grube te konopie. a mikrofibra taka miekka i porowata sie wydaje. nie zebym ja lubila jakos specjalnie, ale zla nie jest.

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Anastazja robi kupe na nocnik, a jak zrobi siku to od razu zdejmuje pieluche. Moze cos zjadla, bo teraz z pupa ok
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Uprawnienia umieszczania postów