witajzgadzam sie z przedmówcą
najlepiej sobie zaczać od kieszonki![]()
witajzgadzam sie z przedmówcą
najlepiej sobie zaczać od kieszonki![]()
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
Witaj, moja córeczka była noszona od 7 dnia w pozycji żabki w pionie, nie pieluchowałam szeroko, bo wystarczyło samo noszenie w chuście. Na drugim badaniu bioderka były ok.
A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021
Wielkie dzięki za odpowiedzi.
Lekarz ortopeda , u którego byliśmy z moim Ssakiem, był bardzo nieprzyjemny i nieskory do rozmów o chustach. Powiedział tylko, że mogę jedynie małego nosić w kołysce i nie mogę go pionizować. Trochę mi zrobił zamieszania w głowie, dlatego weszłam na to forum. Moja wspaniała położna, która ma kręćka na punkcie Zawitkowskiego, który również twierdzi, że takie maleństwa należy nosić w kołysce, była na szkoleniu, na którym powiedzieli jej, że żabka jest najleprza i zdanie zmieniła. Jak dostanę chustę to zaraz z moim Sssakiem robimy żabkę i będziemy kumkać i rechotać.
zmieniłabym ortopedę, bo taki który twierdzi ze jest problem z bioderkami i każe nosić w kołysce...przeczy sam sobie. a jesli chodzi o pionizowanie - podejrzewam ze nigdy nie widział prawidłowo zawiązanej chusty, ma jakieś blade wyobrażenie ze to podobnie jak w takim wisidle nosidle sztywnym i boi sie o kręgosłup maleństwa.
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
Moja córka była ułożona pośladkowo. Biodra spory czas się wykształcały i nasz ortopeda doradził mi gdy Zosia była mała abym nosiła ją często w chuście ale wcześniej szeroko ją zapieluchowała... Dla mnie to miało sens i tak robiłam. Byłam spokojniejsza. Polecam stosowanie pieluch wielorazowych - i stosowanie szerokich składanych pieluszek. Dzięki temu nie będziesz przegrzewała pupy - szczególnie ze to chłopczyk a pieluchowanie będzie sprawą zupełnie naturalną.
Kołysek to ja się w ogóle boję, bo mam wrażenie, że dziecko podduszę. Mam nadzieję, że jak dostanę naszą chustę, to będę potrafiła dobrze kangurka zawiązać. Jak nie dam rady, to odrazu do doświadczonych chustomaniaków się zwrócę. Co prawda kupiłam taką z instrukcją wiązania na cd, ale grupa wsparcia też się przyda.
Muszę się zorjętować w temacie pieluszek wielorazowego użytku. Dzięki za radę![]()