ja wolę nosidła ergonomiczne od MT, a najbardziej to chusty lubię![]()
ja wolę nosidła ergonomiczne od MT, a najbardziej to chusty lubię![]()
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
zdecydowanie hybryda
szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy
Najgorzej jak się coś komuś wydaje![]()
Ja sie z MT wcale nie odnajduje niestety..A manduce lubie
ja juz nie nosze, ale
kochalam MT
kochalam Manduce
kochalam chuste
kolejnosc przypadkowa, zalezy od nastroju (chociaz chusta chyba wygrywa)
dokładnie.
mam manducę (głównie mąż nosi) i 2 MT. komfort noszenia niby podobny , ale na dłuzszych dystansach zdecydowanie wygrywa MT. w manduce bolą ramiona, lub jak zapnę niżej - biodra, w MT po dłuugim noszeniu owszem coś tam boli, ale jest to dużo mniejszy ból (jak po wysiłku, nie jak po dźwiganiu). na krótkie wypady (np do przedszkola po Damiana) najczęściej wkładam manducę, bo szybciej się zapina i mniej się ślizga na kurtce. jesli młody z przodu to lepiej odciąża zapięta na krzyż; pod kurtkę wole MT zdecydowanie.
A i jeszcze w MT jak nosze na plecach to muszę mieć dorobiony chestbelt czy jak to tam się zwie.
ale przy na prawdę ciężkim dziecku to i tak chusta wygrywa - jeśli o komfort noszenia idzie.Damian juz nie wsadzę w zadne nosidło czy MT a w chustę i owszem.
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
panthera, a ja myślałam, że to w Mt lub nosidle się mniej odczuwa ciężar dużego dziecka niż w chuście. Myliłam się?
2 + 7 (2005-2018)
moja chusta z wełną zdecydowanie lepiej odejmuje ciężar tylko w niej jestem w stanie ponieść Damiana ( a nie tylko założyć i zdjąć)
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
Tak, czytam i sobie myslę, że znów niestety wniosek, że dla każdego dobre co innegoZamiast prostszego wyboru mam gorszy, bo wcześniej jakoś nie myślałam o hybrydzie...
![]()
Ostatnio edytowane przez Dagmara ; 20-01-2011 o 00:22
Moje skarby:
Ania 13.08.2004
Nina 19.01.2006
Staś 18.03.2009
no i Tomasz - mąż
To może chusto-hybrydę
sorryza edit wyżej - wpisałam tam niechcący odpowiedź![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
- z nosidel Bondo, bo klamerek nie lubie w nosidlach - a dzieki Bondo moge nosic na plecach - dobrze trzymajacy pas i dobre pasy , ktore moge umiscic na koncach ramion. Niestety mam problemy z kregoslupem, ktore ktore powoduja dretwienie rak i duze trudnosci przy zakladaniu na plecy (musze robic to szybko, bo nie moge sie pochylac z kocim grzbietem i utrzymywac w tej pozycji, zwlaszcza z obciazeniem) dlatego nosidlo jest zabwienne
- mietki tez lubie, zwlaszcza na grube kurtki
Tomek (III.07) Asia (X.09)
Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
http://fotelik.blox.pl/html
sama prawie nie noszę, mąż nosi i on zdecydowanie woli ergo![]()
ja jako niepoprawna mietkonoszka kocham mietki![]()
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
wole manduce.
"za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"
mt w zimie na kurtke lepiej mi sie motało, manduce na kazdą inną porę![]()
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
nosidla, bo mi sie nie tytłaja w blocie w czasie motania w plenerze ;P
Ergo, z Mt ciężko było mi się dogadać. A moje TULI uwielbiam![]()
mój mąż się właśnie w ergo zakochał... ja tam wolę chustę![]()
Bylam: ulisia