pomóżciepierwsze nosidło przed nami i waham się między tymi dwoma. Bąbelek do noszenia ma na razie 9 kg, ale może czasem trzeba by było też dźwignąć 17 kg starszej
pomóżciepierwsze nosidło przed nami i waham się między tymi dwoma. Bąbelek do noszenia ma na razie 9 kg, ale może czasem trzeba by było też dźwignąć 17 kg starszej
Ostatnio edytowane przez Karusek ; 14-01-2011 o 13:23 Powód: literówka w tytule
2 + 7 (2005-2018)
ja miałam i to i to ale u mnie nubik wygrał. lepiej dopasowany wygodniejszy z Manduca jakoś się nie dogadałam
nubigo bez dwóch zdań,nawet nie ma co wg.mnie porównywać.
panel w manduce ma max. 39cm z tego co pamiętam.na 17 kilo podejrzewam że potrzebujesz m.in. 45cm,rzecz w tym,że na 9 kilo to za dużo.kup na starsze dziecko nubigo a młode póki nie dorośnie w chustach noś może,bo rozrzut kilogramowy (co za tym idzie rozmiarowy) wg. mnie jest za duży na jedno nosidło.ewentualnie chustomt typu lana lub handmade z szerokimi pasami,panel będzie dobry dla obojga dzieci-sam panel dla malucha a panel z rozłożonymi pasami dla starszego dziecka.
Hmmm... Ja nie mam może największego porównania, ani doświadczenia, ale mi od 8 kilo Młody, a i Starszak (18 kg) - obaj całkiem "pasują" do Tuli.
Aleksandra
To i ja sie podepnę. Manduca jest zachwalana niby jako "uniwersalne" - ściema? Myślałam, że ma jakąś możliwość regulacji?
Mnie Młoda pomału wyrasta z Marsupi chyba (ona długie nogi ma) i się też waham. Tylko, że amm jeszcze większy rozrzut - czy ogólnie nosidło, czy MT
Jeśli można OT - ile razy średnio się zmienia MT w trakcie rośnięcia dziecka? A ile razy Nubigo, czy jakieś hybrydy? Bo myślałam sobie o Manduce, że kupię i będzie jedna i koniec. Nieprawda?
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
wg. producenta tuli ma szerokość panela 37cm,więc spytam jak bardzo starszakowi wiszą nogi?
edit-szerokość panela,by dziecko prawidłowo siedziało,musi być w okolicach odległości między jednym podkolankiem a drugim w pozycji żabki (najlepiej zmierzyć dziecko gdy jest w chuście)
piszę w okolicach,bo jak starszemu dziecku brakuje po kilka cm to nic się nie stanie
Ostatnio edytowane przez Mag ; 14-01-2011 o 12:27
Wcale - wkłada mi stopy do kieszeni spodni. Ale to tylko na sytucje awaryjne, niosłam go w sumie ze 3 razy może. Jednak mi było wygodnie. Nie będę już się rozpisywać o Tuli, bo to OT w wątku o manduce i nubigo (które nota-bene też mi się marzy), ale "na oko" w manduce starszak nie miałby szerzej. Ale nie mierzyłam z centymetrem, tylko 'macałam" - mogę się mylić
.
Jest jeszcze nosidło Beco, które ma takie strzemionka dla starszaka właśnie, żeby mu nogi nie wisiały. IMO - bardzo dobre rozwiązanie przy dwójce różnych gabarytowo dzieci. Macałam, mierzyłm - całkiem fajne, jednak mnie kupiło Tuli.
Edit: Nie Beco, tylko BOBA ma te strzemiona.
Ostatnio edytowane przez jasenka ; 14-01-2011 o 13:24
Aleksandra