Pokaż wyniki od 1 do 20 z 69

Wątek: polar dla dwojga - jaki?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar myszka

Domyślnie polar dla dwojga - jaki?

Hej,
    ostatnio prawie w ogole nie nosimy, bo u mnie juz spory brzuszek, a meżowi sie ledno kurtka dopina na Tosi w MT. No i mi wyszlo, ze chyba czas zainwestowac w polar dla dwojga, zeby chociaz na wiosne moc juz nosic. No i teraz nie mam pojecia co wybrac. Macie jakies doswiadczenia? Znalazlam tez w sieci taki tutorial do uszycia samemu, ale nie wiem, czy to sie uda. http://dolinablekitnychkwiatow.blox....la-dwojga.html Probowal ktos? No bo moze jednak nie kupowac tylko uszyc? W zasadzie to chyba dwa potrzebuje, zebysmy mogli obie panny nosic...
    littlepenguin.eu - pieluszki wielorazowe handmade, akcesoria, chusty

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

tu masz o polarach od Pentelki
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=47314

a do uszycia tego z blogu Kasi wystarczy duży polar ze szmateksu i kawałek polaru na kieszonkę albo jak nosicie w MT zrób poncho bez szycia http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=6213
    Ostatnio edytowane przez dorcik81 ; 13-01-2011 o 18:32
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustofanka Awatar myszka

Domyślnie

Dzieki! Poncho odpada. Nie lubie Przeczytalam o Pentelce - widzialam tez jej polary na allegro i biore je pod uwage, ale wydaja mi sie malo solidne.... No ale za to tanie. Zastanawiam sie tez na lennylamb. Ma ktos? Tak najbardziej profesjonalnie wyglada, ale dwa takie kupic, to mega wydatek.... Kupilam dzis w lumpeksie dwa polary w identycznym kolorze i sprobuje chyba dla meza uszyc. tylko ze w tym tutorialu nie ma pokazane jak kaptur uszyc i jak go potem wszyc. Ma ktos jakies doswiadczenia? Pomozecie? Polary sie na razie susza, pewnie jutro zaczne walczyc. No i pozostaje jeszcze kwestia polaru dla mnie...
    littlepenguin.eu - pieluszki wielorazowe handmade, akcesoria, chusty

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

miałam pentelkę - według mnie spełnia swoją funkcję

Chustofanka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Ja mam jeden z Gabi z tych cieńszych i jest ok, wygodny, bardzo dobrze wykonany,świetnie chroni dziecko, teraz czekam na kolejny Gabi ale już z grubszego polarka Jedyne czego mi brakuje to kaptura dla mamy

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Też mam Gabi, z tych starszych grubszych i jestem baaardzo zadowolona. Chociaż jeśli myślisz bardziej o polarze na wiosnę, to tego grubego bym nie polecała, ugotujecie się w nim jest za to świetny na zimę, nawet przy -10 tylko w nim wychodziliśmy
    Gotowe polarki mają niestety tę jedną wadę: nie można ich rozpiąć. Więc przy mrozach ok, nie zdejmujesz, nie rozpinasz ich przecież na dworze, ale wiosną, gdy przygrzeje słonko i trzeba się rozpiąć - no, jest problem. Jeśli będziesz sama szyć dla męża, warto o tym pomyśleć i pokombinować mu jakieś rozpięcie
    2 + 7 (2005-2018)

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

mam pentelkę i jestem zadowolona
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Chustonoszka Awatar budzynskamila
    Miejscowość
    Pojezierze Drawskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lubisz1 Zobacz posta
    Ja mam jeden z Gabi z tych cieńszych i jest ok, wygodny, bardzo dobrze wykonany,świetnie chroni dziecko, teraz czekam na kolejny Gabi ale już z grubszego polarka Jedyne czego mi brakuje to kaptura dla mamy
    Nie ma kaptura, ponieważ można w nim nosić z przodu i z tyłu.
    Ja zadowolonam z Gabi bardzo. Na niższe temperatury kurtkę na plecy zarzucam i wio. Ściągacz przy szyi idealny - nic nie zawiewa. Przy kupnie trzeba wziąć pod uwagę, że rozmiarówkę mają dość dużą. Przy moim wzroście 177, L jest lekko za duże! Więc jak ktoś lubi bardziej dopasowaną odzież, to radzę kupić rozmiar mniejszy.
    Jasiek 11.08.2000 Marysia 21.10.2010
    http://patchworknadstawem.blogspot.com/

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Przód-tył też ma długi suwak i wygodnie się zakłada, mnie się w nim dobrze nosiło
    Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.

Chustofanka Awatar lawinia
    Miejscowość
    B.

Domyślnie

a miał ktos polar firmy Nimar? o taki:
    http://allegro.pl/polar-dla-dwojga-p...593312970.html

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

tez jestem ciekawa - na plecach chyba da się w nim nosic?

Chusteryczka Awatar Emila
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lawinia Zobacz posta
    a miał ktos polar firmy Nimar? o taki:
    http://allegro.pl/polar-dla-dwojga-p...593312970.html
    Cytat Zamieszczone przez abcd_2007 Zobacz posta
    tez jestem ciekawa - na plecach chyba da się w nim nosic?
    Podpinam się pod pytania, bo szukam czegoś dla nas na jesień / zimę
    Michał - 16.03.2014

Chustonówka Awatar mamaheli
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Kurier dziś przyniósł polar z Nimaru Jeszcze nie miałam okazji wpakować w niego chuścioszka, ale zapowiada się świetnie- gruby, porządnie wykonany, komin dla noszącego. Nie mam porównania z innymi niestety. Zamówiłam chyba za duży rozmiar, ale pocieszam się, że jeszcze jeden polar pod spód i będzie git. Szkoda, że krój bardziej damski (taki trójkąt na dole), bo mąż też by dla siebie wziął. Czekam na pierwszy polarkowy spacerek

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Zochmama a wrzucisz fotkę zamka?
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Uprawnienia umieszczania postów