Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 45

Wątek: oczarowania i rozczarowania 2010

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

oczarowanie-moje super limitowane pawie bialo czarne z konca 2010 r(to nawet nie limit tylko kilkanascie sztuk probnych, ktore juz nie powstana w wiekszej ilosci-zupelnie inne sa pod kazdym wzgledem niz te "regularne" z 2010 (no a najwieszym szczesciem byla mozliwosc zakupienia ich); ponadto limit Girasola z USA, Santa Fe-obie wymienione chusty cudownie miekkie prosto z pudelka i super nosne!
    rozczarowanie-wadliwe Zary, czego nie moge przebolec, bo kocham Elleville...mam nadzieje ze szybko zmienia manufakture!

Chustoholiczka

Domyślnie

2010 rok był moim pierwszym, kiedy nie nosiłam nic. Zero
    W sensie własnego dziecka. Ponosiłam sobie bliźniaki szwagierki
    Ale za to na plus, pojawiła się chusta o któej już śnię dla przyszłego Malucha; Ellevill Karma Teal.
    Nie mam zielonego pojęcia jaka jest w motaniu, dotyku etc. ale już wiem, że ją kocham

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

oczarowanie - mt by Tullikowo. te zaszewki na dupci, miód malina!

rozczarowanie - żeby sobie kupic dobrego didka, to trzeba kupić "antycznego" didka :/
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Domyślnie

W sumie chyba nic w tym roku nie rzuciło mnie na kolana.
    W ciąż rozczarowuje mnie pojechanie po jakości tak didków jak i elevilla. I zdania nie zmieniam - dobra chusta to stara chusta.

demona
    Guest

Domyślnie

To się przyłącze - dobry Didek to stary Didek
    Rozczarowanie - oprócz limitów Didkowych i ellevilli, mój pierwszy Girasol Jesienna Polka
    Oczarowanie - R&R, manduca, stare indiacze

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

oj tak starocie doceniam coraz bardziej
    oczarowałam mnie welniana Kalaharii i Girasole (moje wino jest boskie i cudne),czekam na kolejnego
    rozczarowały pawie 2010 - balabym sie je zamotać, wygladają na super zaciągające się, choc kolor cudowny!
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie

Mój hit - agave za nośność i kolor, kalahari wełna za to samo (i duże zaskoczenie, bo wygląda sto razy lepiej niż na sklepowych zdjęciach).

Kit - wełny Didka, bo są szorstkie jak pumeks (piękne porównanie, Stiveleczku :*)

Jak mi jeszcze co do głowy wpadnie, dopiszę.

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

nie napiszę niczego odkrywczego:
    oczarowanie: doux-doux
    wieczna miłość: kaszmirowe ślimaki i konopne indio
    rozczarowanie: nic mnie nie chwyciło za serce, nie mam żadnych chceń na nowe chustonoszenie, najchętniej odzyskałabym wszystko co sprzedałam i tyle.
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

moje (nie chusto-rodzajo-maniaczki)
    rozczarowanie - savanna z wełną
    oczarowanie - savanna z wełną

Spodziewałam się czegoś innego, solidniejszego jakiegoś, zaczęłam kombinować inne wełny (Grecja, SP), pomacałam jeszcze inne - w rezultacie przekonałam się do niej i polubiłam bardzo - z wełen została jako jedyna, wg planu ma zostać i na następnego chuściocha.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

oczarowanie: wbrew wszystkim indio purpur z lnem manduca
    rozczarowania: zaden wzror nati mnie nie urzekl...mimo ze tak sie staraja
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

myslalam ze juz didka nie kupie - spadek jakosci mnie mocno zirytowal a okazuje sie ze zaskoczenie i oczarowanie roku to wlasnie didkowe gekony turkusowe do tego welniane natki z rozowym pasiakiem na czele
    nie chustowo - w dalszym ciagu nubigo teraz milo nas grzeje zimowy mt marty-la, ciekawa jeszcze jestem doux-doux
    rozczarowania - dynia, a wlasciwie nie tyle rozczarowanie co potwierdzenie tendencji bo rozczarowania chustowe mam juz chyba za soba

DB PBC

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

oczarowanie- pouch jendrulino i LL z bambusem- hit absolutny, moja ukochana chusta
    rozczarowanie-girasol wrzos

Chusteryczka Awatar czuszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

małe mam mozliwości porównania ale wg mnie:
    hit: Japan z kaszmirem, Grecja z wełną, dmuchawce z bambusem, manduca
    kit: indio purpur z lnem
    Emilka - 20.11.2007
    Bartoszek - 30.11.2009

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Rozczarowanie i oczarowanie-Agave- Rozczarowanie, bo po zakupie wydawała się być taka delikatne, że nitki się "rozlazły" i bałam się, że będę musiała zwrócić. Po wypraniu w 60st. nitki wróciły na swoje miejsce i sytuacja się więcej nie powtórzyła, chusta jest po złamaniu "zbita" i solidna. Oczarowanie- cudna, nośna, mięciuteńka, idealna na lato, ale w zimie też ulubiona- jakbym miała zostawić jedną chustę, to bez wahania zostawiłabym Agave.
    Oczarowanie- moja hybryda od melkaj, do teraz serce mi szybciej bije, jak na nią patrzę, a nosi jak marzenie...ach...i ten wzór...
    Rozczarowanie- Zachód Słońca- spodziewałam się więcej po tej chuście, jako po eksluzywnej, ale to wina chyba mojego braku doświadczenia...

Chusteryczka

Domyślnie

hm.
    rozczarowanie: dynia (bo za cienka), jednak jesienna polka (bo wybrałam nie ten wątek), reszta jakies cienizny typu teviot (nie macałam, ale nawet na zdjeciach to to nie wyglada)
    oczarowanie: po raz drugi didkowe motyle niebieskie, wełniane zielone ryby za kolor i grubość. lniany moss za nośnośc i mozliwośc ofiarnego łamania, ale i tak brzydal.
    żałuję, że nie kupiłam niebieskich gekonów...
    edit: rozczarowanie: nati z naturalnym bambusem .. br.,,
    K. 2009M. 2012

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

mysle i mysle od tych kilku dni...
    i wpadłam na tow reszcie:
    oczarowanie: dmuchawce nati z lnem, zwłaszcza szare. no cudo! pod kazdym kątem oraz zielone wełniane rybki tak w większej czesci, bo ta zielen jest zaledwie "prawie" moja
    i chyba tyle, moze jeszcze tulik (bo chyba w styczniu go dostałam) aha i śnieżna tecza - za kolory - takie cudo nie musi byc wełniane (ale jakby było.... mmmmmmmmm) ani jakoś przesadnie fajnie nosic kolory ma idealne
    rozczarowanie i oczarowanie jednoczesnie - stare didki, zwłaszcza wełny i nino i indio.(na plus bo cudne i w ogóle, a na minus - bo niestety nic nowego mnei nie zachwyciło jakoś mocno oprócz tych rybek)
    no i takze jednoczesnie + i -
    fakt ze mnie nic teraz nie rusza i ze na spokojnie oglądam co mi tam sie trafi, bez odwiedzania strony didka i chustostraganów codziennie
    zobaczymy czy mi przejdzie niedługo
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

moje oczarowania to:

rybki Steel Blue z lnem- to najfajniejsze rybki od didka, grube, nosne i jak dla mnie idealne
    motyle niebieskie- dlugo nie moglam sie z nimi rozstac, dodatkowo daje plusa za ciekawy retro wzor
    Zara Lemongrass- coraz bardziej lubie jej kolory
    Azur z lnem- brzydki a nosnosc ma jak sam szmatan!
    no i Inka , ktora wracala do mnie w tym roku trzykrotnie, bo za kazdym razem jak ja sprzedalam to zaczynalam za nia tesknic, lubie Storcze za to, ze wiem, ze sie nie zmianiaja w swojej jakosci

co do Ellevilli- widze zmainy na lepsze, moje starsze Zary mialy duzo wiecej baboli niz obecne, jakby nie mowic lubie ZARY za ich ciekawe wzory i ciesze sie, ze przejscie na tkanie maszynowe zaczyna dawac spodziewane efekty

rozczarowania:
    dynia- ladny kolor, ale dla nas juz za cienka
    Nati bambus Avocado- wersja z bambusem wyszla blada i jakas taka trudna w obsludze, widzialam avocado z bawelna i kolory przez to , ze duzo zywsze sa duzo ladniejsze.

Chustomanka Awatar yerba

Domyślnie

W tym roku sobie ponosiłam wreszcie że ho ho! I pomacałam sporo.

Oczarowanie: Girasole. Śliczne i nośne. I to chyba jedyne nowe oczarowanie, jest też nieustające oczarowanie pawiami poprzednimi. A, i nubigo co niesie ponadtrzylatka sporego (ale to oczarowanie 2009)
    No i nino z jedwabiem (tez staroć) Genialna chusta (Dzięki Iwonko )

Rozczarowanie:
    Ellevile - i cóż z tego, że piękne. Nowe didki - drastyczny i nieustający spadek jakości (wyłączam mossa z lnem, bo nadal nie ma się na kim sprawdzić dobrze)
    przychówek: Pierwszy (czerwiec 2007) i Druga (maj 2010)

http://www.pomoz-amelce.pl

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Moje oczarowanie to wiśnie jedwabne Didymosa - za niezwykły urok, połysk, motyw, który mnie bardzo ujął. Mało już noszę ale ta chusta zostanie dla następnego chuścioszka , geckos antigua

Rozczarowanie - podwyżki cen wielu chust zapowiadane z końcem roku
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar tsumiko

Domyślnie

moje oczarowanie to rozkrecenie sie doux-doux,rybki z alpaka i chyba tyle
    rozczarowanie to prawie cala reszta,zwlaszcza okres oczekiwania na bambusa u ellevilla,tak dlugo czekalam,ze juz mnie szmatka nie ucieszyla;u didka-brak indio 50%,agave koszmar jakis i te jednokolorowe kwiatowe chusty (chabrowa itp...)
    Iza,mama Mikolaja (czerwiec 2008) i Leny (czerwiec 2010)

tsumiko w kuchni

Uprawnienia umieszczania postów