Historia się kłania że tak powiem- swojego czasu tej firmie doradzał pewien fizjoterapeuta, któremu za pewne rzeczy chwała a za inne pejczyk, więc zapewne stąd taka instrukcja. I tak soibe pan wymyślił i tak propagował i tak było jedynie słusznie wg tego pana i tej firmy.
W kołysce się nie nosi jeżeli są jakiekolwiek 'ale' odnośnie bioderek. Poza tym można oczywista od urodzenia - ale nie każde dziecko lubi (moje za nic by się w kołyskę zamotać nie dały o ile pierś nie była w ich buzi...uściślając - to i tak tylko w kółkowej i na siedząco zresztą ta kołyska z piersią w ustach...)
A że brak w instrukcji kangurka - no to już niektórzy doradcy na zawał zejść powinni
POD WARUNKIEM POPRAWNEGO UŁOŻENIA DZIECKA I DOCIĄGNIĘCIA CHUSTY możesz nosić od urodzenia w kangurku, 2X i kieszonce - warunek oczywiście absolutnie konieczny bo w niedociągniętych chustach nie nosimy ani nie nosimy przodem do świata ani nie robimy wisiadeł z chust etc...
A ja na plecach i na boku noszę odkąd mi dziecię głowę trzyma o!pod warunkami jak wyżej...

Odpowiedz z cytatem