Pokaż wyniki od 1 do 20 z 35

Wątek: Rapalu

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Andzia
    Miejscowość
    Walia/ UK

Domyślnie Rapalu

Jesli była już opisywana ta chusta to przepraszam za wprowadzanie zamieszania.

Czy jest to dobra chusta dla początkującej?
    Jaki wybrać rozmiar?
    Mam 163 , przy kości
    Mąż 173 , średnia budowa.
    Wystarczy M?
    Pytanie jeszcze o kolore.
    Czy ktoś ma moro i czerwień?
    Jak prezentują się na żywo?
    Czy czerwień jest zgaszona czy bardzo żywa.
    Czy moro jest smutne i ciemne?
    I jeszczejedno pytanie pewnie dla was śmieszne ale ja naprawdę nie wiem.
    Ile taka chusta waży?
    Ostatnio edytowane przez Andzia ; 10-01-2011 o 17:05

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

http://www.chusty.info/forum/showthr...?t=1990&page=4 - tu jest watek w recenzjach o rapalu, moze pomoze rozwiac choc troche watpliwosci
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Andzia ja rapalu nie mialam , ale moze warto zobaczyc do dzialu pomocne chustomamy napewno ktos znajdzie sie w Twojej okolicy kto pomoze nauczyc wiazac , pokaze jakas chuste . A moze jest klub Kangura blisko Ciebie . edit: co mi sie przypomnialo ze chyba sie na chustomamach zagranicznych spotkalysmy
    mozna sprawdzic czy u Ciebie w miescie sa chustowe spotkania - u mnie np. sa w kazda pierwsza srode miesiaca
    mozna tez chuste sobie wypozyczyc z biblioteki chustowej

Rozmiar chusty - tutaj jest tabelka http://www.chusty.com.pl/artykuly.ph...03080230350658
    Chusta w zaleznosci z czego jest zrobiona taka ma wage ale srednio mozna liczyc ze jest to ok 1kg
    Ostatnio edytowane przez JJ ; 10-01-2011 o 17:44

Chustonówka
    Miejscowość
    Piła

Domyślnie

Ja mam Rapalu - jest to moja pierwsza chusta, teraz zamówiłam sobie drugą bo jest promocja.
    Nie mam doświadczenia z innymi chustami, ale ta mi w zupełności wystarcza więc nie mam potrzeby szukania innej.

Jeśli chodzi o rozmiar - ja mam 160cm i mam rozmiar S, ale coś było nie tak z tą serią, którą ja zamawiałam, tzn. wszystkie chusty były dłuższe. Najpierw zamówiłam M, ale kompletnie nie mogłam się w niej odnaleźć, była bardzo długa..powinna mieć 4,8 a zmierzyłam ją i miała prawie 5,4. Mamuka sprawdziła i okazało się, że S miała prawie 4,6 więc zamieniłam na mniejszą. Jest dla mnie ok, ale np. na plecy starsze dziecie wejdzie tylko w prosty plecak, z X już nie. Jest tej chusty, że tak powiem na styk.

Kolorystycznie nie podpowiem, bo ja mam groszkową z wzorem, a teraz domówiłam fioletową.

Jak dla mnie całkiem dobre są te chusty. Pewnie doświadczone chustomamy mogłyby powiedziec więcej, bo z reguły wypróbowały już po kilka chust, nie wiem jakie masz oczekiwania, dla mnie jest ok i polecam.

Miejscowość
    Walia/ UK

Domyślnie

Mieszkam za granicą , w małe miejscowości a z językiem też jest problem więc spotkanie z innymi chustomamami odpada.
    Ja jeszcze nigdy na żywo nie widziałam zamotanej mamy.
    .Biblioteka też odpada bo nie ma właścicielki w UK.

Szukałam sobie tak róznych chust, która mi się spodoba i trafiłam na promocje tych właśnie.
    Cena nie taka straszna .
    Jeszcze nie wiem jak bedzie mi szło motanie, czy w ogóle się zdecyduje i nie chcę wydawać kupe kasy na coś co będzie leżało w szafie a z drugiej strony jakiegoś badziewia tez nie chcę kupić.

`

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Andziu spokojnie możesz kupić.
    Nowe rapalu to nie to co stare sztywne deski - są o wiele bardziej miękkie no i mają ładne wzory (niektóre )
    M Ci spokojnie wystarczy.
    Czerwień jest mocno czerwona. Moro nie wiem - ale jak to moro, dla mnie zawsze smutne
    A chusta waży pi razy drzwi pół kilo. Ile konkretnie rapalu to nie wiem, ale wysyłając gdzieś komuś chusty chyba zawsze się w kilogramie mieszczę
    Kupuj kupuj bo czas leci i dzieci rosną
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Rapalu Lawendowa była moją pierwszą chustą, też kupiłam ją bo znalazłam nową za 99zł. Było mi z nią strasznie ciężko, bo przede wszystkim Rapalu są sztywne i trochę ważą (moja w paczce ważyła prawie 800g) - to grube, porządne chusty najlepiej na większe dzieci. Gdy kupiłam sobie drugą chustę (Maruyamę, supercieniutką, więc porównania nie ma), Rapalu pojechała w świat tylko kurz poszedł Dziś mam za sobą doświadczenie z dużą ilością chust różnych firm i wiem, że nowej Rapalu nikomu bym nie poleciła.
    Uwaga - nowe Rapalu są cieńsze, ale to musisz podpytać kogoś kto się orientuje, które wzory są nowe, a które stare.
    A koniecznie musisz mieć nową chustę? Może lepiej poszukać używanej, tu na bazarku albo na Natural Mamas, w fajnej cenie znajdziesz miękką, cienką, dobrze współpracującą chustę.... Zastanów się.
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Miejscowość
    Walia/ UK

Domyślnie

Nie musze mieć nowej.
    Zachęciła mnie tylko cena bo na bazarku nie znalazłam chusty poniżej 100 zł.
    Nie wiem czy wystartuje wreszcie z chustami w plenerze więc nie chce dużo inwestować.

Uprawnienia umieszczania postów