Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Sucha noc 3mc niemowlęcia - może być czy nie za bardzo?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

U nas od czwartego miesiąca mniej więcej też brak siuśków w nocy, za to pompuje ile wlezie zaraz po przebudzeniu i to takie ilości, że aż mam wątpliwości, czy ten pęcherz jednak nie jest z gumy...
    IMO jeśli rano dużo siusia, tak, że bilans na zero, to bym się nie martwiła, jeśli mało, to może warto badania zrobić.
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustofanka
    Miejscowość
    okolice Wadowic

Domyślnie

u nas było podobnie w wieku 3/4 miesięcy - całkiem byłam zdziwiona - za to rano nadrabiała sikaniem, teraz już się nie zdarząja suche noce
    Mama Anieli- 8 lipca 2007 i Antosi - 15 sierpnia 2009

Chustomanka Awatar Marsjanka
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

od dłuższego czasu Tylda właściwie nie sika w nocy - zaczyna dopiero w okolicy 5-6 rano
    a potem do mniej więcej 10 (czyli drzemki) mamy, i kupę, i ze 3-4 pieluchy kapiące od sików
    Kasia
    mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
    www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe

Chusteryczka Awatar hildegarda
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

U nas do czasu ząbkowania były suche noce, ale my nie piersiowi, więc w nocy nie ma picia. Rano jest sik ogromny, w sumie kilka ogromnych sików, więc sie tym nie martwię.

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ja bym zrobiła badanie siurków... Miałam tak ostatnio z Kaśką, ale ona dużo starsza od Twojej Basi. Wprawdzie okazało się, że z siurkami ok, ale była trochę odwodniona przez rzadkie kupale. Jak zaczęłam pić dużo więcej wody i tym samym produkować pełno mleka - "problem" minął.

Chustomanka Awatar bigbabs
    Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie

W Diaper Free piszą, że EC dzieci zazwyczaj kończą nocne sikanie w pierwszym półroczu.
    Ja bym się nie pogniewała gdyby moja mała zrezygnowała z siku o 1 i 3 w nocy

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bigbabs Zobacz posta
    W Diaper Free piszą, że EC dzieci zazwyczaj kończą nocne sikanie w pierwszym półroczu.
    Ja bym się nie pogniewała gdyby moja mała zrezygnowała z siku o 1 i 3 w nocy
    no w sumie minęło tzn są dni suche a są takie zesikane na maksa, jak jest sucho to solidną porcję do nocniczka rano wydala, w dzien nie ma problemu także jest raczej ok

I ja też bym się nie pogniewała - jakby tak jeszcze starszy przestał tyle sikać...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów