Pokaż wyniki od 1 do 20 z 226

Wątek: Pieluszki Eko-mamy ? Ktos się skusił ?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

no właśnie,słońce,mam okna od wschodu i słońce tylko do 11,a co jak robie pranie o 10?
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    no właśnie,słońce,mam okna od wschodu i słońce tylko do 11,a co jak robie pranie o 10?
    musisz robić o 6-stej, żeby o 8-mej powiesić, żeby do 11 choć trochę wyschło

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Faktycznie w formowankach obszytych bawełnach ta zewnętrzna strona schnie najdłużej. Ale że mam dużo pieluch to mi to nie przeszkadza

Na początku miesiąca zamówiłam sobie kieszonkę z bambusem od środka, bo podejrzewałam że Idalia ma uczulenie na polar - pupa mega czerwona etc. Idalii wyszły zęby i pupa znowu OK, ale kieszonka jest. A ten bambus (to chyba welur bambusowy) suuuuper. Cieniutki, szybko schnie i mięciutki jak aksamit

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Też mam z welurkiem bambusowym, i kieszonkę i formowanki... rewelacja. Już zamówiłam następne

A tak swoją drogą, to Igę też dzisiaj obszczypało coś i też na zęby zwalam, chociaż póki co się nie zanosi, ale nic innego mi do głowy nie przychodzi, zwłaszcza, że ma pierwsze odparzenie od urodzenia a z pieluchami nic innego niż zwykle nie robiłam

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

U nas też się zębów nie spodziewaliśmy. Kornelia miała dokładnie gdy skończyła pół roku a tu Idalia nagle jak miała 4,5 m... i tylko to "mega odparzenie" na tyłku się pojawiło. Żadnych czerwonych dziąseł, gorączki, ryków....

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Kornelia 7 m-cy więc tez dawałam Idze jeszcze trochę czasu, ale kto wie... będę wypatrywać

Chustonoszka Awatar edyta1411
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Dziewczyny co do schnięcia formowanek to można zamawiać z dopinanymi wkładami co niektóre już wiedząi schną zdecydowanie szybciej.
    Julia 28,02,2004 ,Paweł 05,03,2007 ,Antek 05,05,2010 .
    http://eko-mama.blogspot.com/ moje pieluszki wielorazowe

Uprawnienia umieszczania postów