Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 3456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 220 z 226

Wątek: Pieluszki Eko-mamy ? Ktos się skusił ?

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

też sie skusiłam na pieluszkę Eko_Mamy. Zamówiłam rozmiarową kieszonkę w nutki. Pieluszka jest śliczna, nie przecieka, ładnie się dopasowuje do chudych udek mojej córeczki. Jedyne co można by zmienic to grubość polaru w środku, gdyby był troszkę cieńszy, byłabym jeszcze bardziej zadowolona.

Chustonówka

Domyślnie

Do Mirabel i ewaibartek

Dziekuje Wam za odpowiedz

chyba wlasnie skusze sie na samym poczatku na same otulacze + tetra + dodatkowy wkład, no moze dokupie jedna formowanke czy dwie

a po jakims czasie zaopatrze sie w kieszonki i bede eksperymentowac z innymi typami pieluszek

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

prosze

gdybym wiedziała na temat pieluszek to co teraz wiem to moj stos nie zmieniał by się ze 3 razy
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Edytko a nie planujesz może puścić pieluszek do testów??
    Chętnie wypróbowałabym otulacz, u nas póki co tylko Flip pasuje, reszta jakoś nie dla nas chyba... Chętnie sprawdziłabym jakby to było z Twoim otulaczem

Gdybyś kiedyś się zdecydowała to pamiętaj o mnie

Chustonoszka Awatar edyta1411
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Chyba jeszcze nie mogę
    Julia 28,02,2004 ,Paweł 05,03,2007 ,Antek 05,05,2010 .
    http://eko-mama.blogspot.com/ moje pieluszki wielorazowe

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mam jedną-z pulem bawełnianym i polarkiem. Ładnie i starannie uszyta, trochę za szeroka w kroku, na pupie ładnie leży u nas na +
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustonówka

Domyślnie

Witam
    jak widać jestem nowa, dopiero zaczynam przygodę z wielo, mam parę otulaczy pul, tetrę i kieszonki ale takie chińskie z allegro(kupiłam tak na próbę bo nie wiedziałam czy dam rady z wielo i szkoda mi było kasy na coś porządnego). Moje pytanie dotyczy kieszonek, gdyż te chińskie robią mega wielką pupę, tak że anka ma wyżej pupę niż głowę a to cyba niezbyt dobr dla niej- powiedzcie mi czy kieszonki eko_mamy one size przylegają lepiej do pupy?? bo mam zamiar zamówić te cuda ale zależy mi na tym, żeby jednak tyłek nie leżał wyzej. Aha Anka ma 3 mies. i 5,5kg więc nie jest już maluszkiem i teoretycznie onesizy na nią powinny być odpowiednie.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Aldono pieluszka pieluszce nierówna. Zwłaszcza chińczyki - co producent, dostawa to inna wielkość odnosząć sie bezpośrednio do pytania:
    Trudno powiedzieć, musisz spróbować
    Generalnie onesize robią większą pupę od rozmiarówek
    Wnioskuję, że Twoje dziecko jest drobne i nie przybiera błyskawicznie na wadze.
    Ja bym na Twoim miejscu się nie spieszyła do onesize'ów- jak maleństwo dorośnie do posiadanych przez Was chińczyków to znaczy że inne pielusie one size tez będą lepiej

Chustonówka

Domyślnie

Wielkie dzięki, wasze wskazówki są bezcenne. W takim razie będę się rozglądać za eko_mamowymi rozmiarówkami na próbę

Chustomanka Awatar pyzata
    Miejscowość
    Kalisz

Domyślnie

Wczoraj doszły do mnie zamówione pieluszki, powiem krótko, są cudne. tak ładnie i starannie odszytej pieluchy to ja jeszcze nie widziałam. Mam kieszonkę z wzorem "miasto" i to najładniejsza nasza pielucha. A nocne formowanki tak milusie, że sama bym sobie założyła
    Martynka zwana Pyzą styczeń 2009; Hania zwana Zbójcerzem marzec 2011

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dziewczyny - ja się zachwyciłam tą formowanką:

Muszę ją mieć, tylko nie wiem jaki rozmiar, bo z tego co piszecie to L jest spora, a mój szczuplak mimo 9kg. M-ki to już się chyba nie opłaca, co?
    Przy okazji sobie zamówię jakiś fajny otulacz i sama nie wiem co jeszcze, za duży wybór
    Wiem tylko, że coś musi być w nutki - to absolutny pieluchowy must-have

Chustonówka

Domyślnie

pyzata - może wkleisz jakaś fotke malucha w pieluszce? mi tez bardzo podoba sie ten wzór

Libra
    - ja dla mojej 10 kg panny mam formowanki welurowe w rozmiarze M i M+. M jest idealna, M+ troche za duza. No ale to welur i on sie troche roziąga

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Sun - dzięki. To trochę komplikuje sprawę Skonsultuję się z autorką, w końcu zna się na rzeczy Może uszyje na wymiar mojego szkraba

Acha, jeszcze coś. Nie wiem czy dobrze doczytałam na blogu - te wszystkie bawełenki można mieć w kieszonkach i otulaczach, tak? Przykrywające pul po prostu?? Czy to są pule w tyyyyylu wzorach?
    Ostatnio edytowane przez libra ; 01-09-2011 o 13:53

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez libra Zobacz posta
    Acha, jeszcze coś. Nie wiem czy dobrze doczytałam na blogu - te wszystkie bawełenki można mieć w kieszonkach i otulaczach, tak? Przykrywające pul po prostu?? Czy to są pule w tyyyyylu wzorach?
    te wszystkie bawelny mozna mieć w otulaczach, kieszonkach i formowankach w zalezności od pieluszki jest to sama bawełna albo pul obszyty bawełną

Chustonówka

Domyślnie

Kupiłam dwie kieszonki, otulacz i 5 formowanek. Z formowanek jestem bardzo zadowolona, są śliczne, pięknie uszyte i ładnie leżą. Otulacz i kieszonki niestety trafiły mi się z beznadziejnymi napkami. Już na początku niektóre z nich kiepsko "chodziły", a teraz w jednej kieszonce muszę się bardzo mocno siłować żeby ją w ogóle zapiąć. Jednym słowem kieszonka bezużyteczna za niemałe pieniądze...co nie zmienia faktu, że uszyta ładnie i tutaj nie mam nic do zarzucenia. Jedynie te napki....

Chustonoszka Awatar edyta1411
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Zobowiązuje się napki wymienić,napisz na maila.
    Julia 28,02,2004 ,Paweł 05,03,2007 ,Antek 05,05,2010 .
    http://eko-mama.blogspot.com/ moje pieluszki wielorazowe

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

Jestem zachwycona otulaczem eko mamy i właśnie drugi dokupiłam, leży idealnie, nic nie odciska, nie przecieka, szybko schnie, używam i do formowanek i do prefoldów. Cudo

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Dziewczyny, na blogu eko_mamy cisza, ostatni wpis z sierpnia.. Wiecie o co chodzi?

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniam123 Zobacz posta
    Dziewczyny, na blogu eko_mamy cisza, ostatni wpis z sierpnia.. Wiecie o co chodzi?
    Szyje 200 mundurków szkolnych
    Zapracowana dziewczyna.

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olik Zobacz posta
    Szyje 200 mundurków szkolnych
    Zapracowana dziewczyna.
    o widzę, że rozpoczęłyście współpracę
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Uprawnienia umieszczania postów