Mój syn wyszedł ze szpitala w 2 dobie z klamerką. Nasza pediatra się zdziwiła i powiedziała że niepotrzebna już klamerka, ale teraz już jej nie ściągniemy bo do tego jest potrzebne specjalne "urządzenie ściągające" które mają tylko w szpitalu. Tak więc klamerka została. Co do noszenia noworodka- mój syn ma teraz 2 miesiące i od jakiś 2 tyg. zaczęliśmy się regularnie nosić w chuście. Wcześniej tylko co jakiś czas i krótko. Problem polegał na tym że mój syn był niezwykle dużym okazem i niewygodnie było mu w "kołysce" (chusta elastyczna). W instrukcji do mojej chusty podane było że dopiero od 3 miesiąca pozycja pionowa"żabka" ale teraz czytam że niektóre z was wogóle nie nosiły w "kołysce" tylko od razu "żabka" wiec generalnie mogłam zacząć dużo wcześniej. Ile czasu w ciągu dnia mogę nosić takiego 2 miesięcznego niemowlaka? Główki jeszcze samodzielnie nie trzyma ale wywijam ostatnią warstwę chusty i robię taki wałeczek u nasady czaszki, więc głowa absolutnie nie dynda.

Odpowiedz z cytatem
  Odpowiedz z cytatem

Pola 1.09.2014
 Pola 1.09.2014 

O ile chusta będzie dobrze zamotana, można nosić do oporu, najistotniejsze żebyś Ty miała siłę nosić. Na przykład moja Aga to zwierzę wybitnie chustowe, ale pierwsze tygodnie po porodzie nosiłam max godzinę na raz (2-3 razy dziennie), bo ja byłam jeszcze zbyt osłabiona.
 O ile chusta będzie dobrze zamotana, można nosić do oporu, najistotniejsze żebyś Ty miała siłę nosić. Na przykład moja Aga to zwierzę wybitnie chustowe, ale pierwsze tygodnie po porodzie nosiłam max godzinę na raz (2-3 razy dziennie), bo ja byłam jeszcze zbyt osłabiona.