ja sypię taka jedną miarkę co ją dostałam kiedyś razem z odkarzacze bambino mio nie wiem jaką ona ma pojemność jutro mogę zważyć ile tam się mieści
Na pewno do następnego prania dodam więcej zobaczę czy efekt będzie lepszy
Jak na razie z każdym praniem jest coraz lepiej. Wydaje mi się, że ten sonnet wypłukuje też z pieluch ten kamień z kazdym praniem robią się coraz miększeDziś nawet ręczniki uprałam z dodatkiem sonnet'u i jak wyschły nie były w końcu sztywne
![]()
Adaś 28.05.2010
Ja sonettu sypałam 1,5 miarki (też z bambino mio) pojemność jednej miarki to 15 ml, ale ostatnio wsypałąm 2 i dopiero był efekt zadowalający.
Ja kupiłam na początku lutego i trochę jeszcze na dnie zostało, właśnie zamierzam kupić nowy. Wszystko zależy od tego jak masz twardą wodę, na opakowaniu jest tabela z dawkowaniem.
A montaż tego magnetyzera jest skomplikowany?
a sonett nie spowoduje utraty chłonności pieluszek? wszędzie trąbią o tym żeby nie dodawać płynów do płukania..... ja mam ten sam problem z praniem....twartde tak, że stoiwszytko stoi....
![]()
Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014
sonett to nie płyn i nie powoduje utratu chłonności pieluszek - nie ma w sobie mydlin, nie zatłuszcza. Jego głowny skladnik to Zeolity czyli sproszkowane skały glinokrzemieniowe, cytryniany czyli sole i estry kwasu cytrynowego i soda, pomieszane w "magiczny" sposóbnie szkodzi środowisku a najważniejsze jest to, że działa na pieluchy, ręczniki i inne pranie
![]()
Ostatnio edytowane przez kitekno ; 02-03-2011 o 20:55 Powód: lit.
Adaś 28.05.2010
Zgadzam się sonett to nie płyn do płukania, ale preparat zmiekczający wodę, coś jak calgon tylko ekologiczny.
jeśli chodzi o zmiękczanie Tetro, u nas świetnym sposobem okazało się wirowanie z piłkami tenisowymi w zwykłej pralce bębnowej (dziewczyny pisały o suszarkach) na zmniejszonych obrotach 400 obr/min.
żeby nam z nich kaczuszka wyszła - składając machnę jeszcze dwa razy w rękach i gotowe...
Hancymon - 03.2010 Ingulec - 07.2013
ja polecam kule do praniapiorę normalnie z proszkiem i olejkiem kule wrzucam jedynie do zmiekczania i bambuski jak kaczuszki !!!
co nie zmieknie zawsze można domietolić w ręku przy filmie dla relaksu![]()
A jesli bym chciała zmiękczyć tylko formowanki, prefoldy i tetre to wtedy dodanie octu winnego jest ok? I to taki normalny ma byc ocet kuchenny??
Dziękuję Magento za odpowiedźto spróbuje tego kwasku
ostatnio zrobiłam płyn do płukania pieluch... litr wody i ok. 100g kwasku... stoi w litrowej butelce po płynie i dozuję po nakrętce dodając olejek herbaciany...
prefoldy i tetro są super... a jak wysuszę tetro na kaloryferze to naprawdę bardzo nie wiele im potrzeba do kaczuszek...