a moze jakiś tata sie wypowie, bo wiem że mamy chustotatusiów na forum
a moze jakiś tata sie wypowie, bo wiem że mamy chustotatusiów na forum
Moj stal sie dosyc dobry i rozumie co trzeba zlozyc razem, zeby bylo dobrze. Ale na poczatku zdarzalo mu sie nalozyc kieszonke bez wkladu
. Chociaz wg. niego tylko AIO powinny byc w naszym stosiku i to na dodatek jeden rodzaj, zeby sie nie myliło
![]()
Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014
www.ekomaluch.pl
www.wielorazowepieluszki.pl
www.kidstyle.pl
Mój chop preferuje kieszonki, reszta dla niego zbyt skomplikowana, a najgorzej to ubrać formowankę i otulacz, toż to tyle roboty! Oczywiście musi mieć wszystkie pieluszki gotowe do założenia, wkłady wewnątrz, bo inaczej mu się nie chce i bierze jednorazówkę. A sam mnie namawiał na wielorazowe! Generalnie w dzień jest Młody na wielo, a na noc niestety dajemy jednorazówkę, żeby się nie wybudzał do rana. Wiem, że to bleee, ale wolimu my rodzice i dzieciak być wyspani.
Michalina 03.02.2009.
Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
Jam nieudacznik grafoman i śmieć
Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
I załatwiasz te sprawę jak pies
Mój nie ma większych problemów, poradzi sobie z każdym rodzajem, pod warunkiem, że są poskładane i gotowe do użytku, bo nigdy nie wie, która wkładka do czegoZdarzało się, że założył kieszonkę bez wkładu i też było ok
Poza tym bardzo szybko się przestawił na wielo, jak trzeba, to przepłucze i nie marudzi, jak kupuję kolejne (chociaż mamy wystarczającą ilość).
Moj rzadko przebiera , ale jak pierwszy raz zakładał to tyłem na przód rzepy z tyłu - na jak na taki pomysł można wpaść - a mamy malutkie dzieckonie żeby dało sie na stojąco , albo w biegu . A była to kieszonka na napy .
mój ma swoich faworytów (kieszonki BAbYettowe i to najlepiej te wzory i kolory ktore sam wybierał) ale założy wszystko. Na noc zakładamy formowanki z otulaczem albo AIO z dodatkową wkładką a ponieważ to on kąpie na noc więc wie co jak i do czego.
Nawet składa czasami po praniu pieluchy i (cwaniak jeden) wkłada najlepsze wkłady do swoich ulubionych kieszonek![]()
Mój mnie ostatnio zagiął. Mieliśmy iść do urzędu, Ignacy godzinę wcześniej przewijany (M przebierał). I M mówi kochanie trzeba Ignaca przebrać, bo ma na sobie kieszonkę z PULem bawełnianym więc może przesikać tyle czasu"i pomyśleć że parę miesięcy temu założył formowankę na formowankę myśląc że to otulacz
![]()
Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020
https://manymum.blogspot.com/
A mój zakłada to co jest akurat na wierzchu. Wcześniej najczęściej tetrę z flipem, potem bardzo lubił bambuski kikko (sam je składał) a teraz lubi formowanki z otulaczem. Do kieszonek jest nieprzekonany, bo to za proste rozwiązanie.... no chyba że gdzieś poza domem. W ogóle do wielo jest tak przekonany, że jak robiłam stripping naszym pieluszkom, małego trzeba było ubierać w zwykłą tetrę a mi się nie chciało w nocy go przewijać i chciałam założyć jednorazówkę to powiedział: nie, nie róbmy mu tego
![]()
moje skarby: Florian (sierpień 2010), Stefan (listopad 2012), Józef Benedykt (2014)
się uśmiechnęłam jak czytałam o zaradności waszych mężów
z wkładami mój też najlepsze wybiera ....dobre
mój uwielbia Itti Bitti i takich by chciał mieć we wszystkich kolorach caaały stos![]()
Aś, Julek '08 i Alik '11
A mój lubi wszystkie, ale najlepiej jak są na rzepy no chyba, że napy będą kolorami nabite, żeby mu symetrycznie wyszło, bo inaczej to twierdzi, że musi napy liczyć (ja na czuja zawsze dobrze zapnę) Ubiera jednak co ma pod ręką byle tylko było zmontowane, czyli jak tetra to poskładana, jak kieszonka to z włożonym wkładem. Ale najładniejsze są te uszyte przeze mnie, nawet jak są krzywusy straszne.
Ulubione męża? Jednorazówki. Choć uświadomiony na tyle, że eko-jednorazówki. Choć wielo i wiesza i składa.
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
Mój nie wybrzydza i założy wszystko, ale jak na razie musi mieć uszykowane "gotowce" do założenia. Ale już nad tym pracuję![]()
mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu
Moj lubi formowanki na rzepy i Flipa. Lubi tez welniaki, ale ich malo uzywamy, bo robia jednak wieksza pupe niz Flip i sa sztywniejsze. Z formowankami na napy tez sobie dobrze radzi, kieszonki lubi zdecydowanie mniej, jesli juz to takie z podwojnym rzedem napek, ale przebiera we wszystko co trzeba. Wklady nie zawsze pamieta ktory do czego, ale pranie zwijam zazwyczaj ja, kiedy go nie ma, wiec jest usprawiedliwiony. Za to czesto wiesza otulacze, bo mnie sie zdarza, ze je wyciagne zanim pranie pojdzie do suszarki i potem zapomne powiesic
Ale ogolnie to wielo- bardzo lubi i sam mnie wlasciwie namowil, bo swojego syna 16 lat temu mial w pieluchach z tasiemkami i welniakach. Bez niego pewnie bym sie nie odwazyla![]()
Gosia
Alizée Nicole (12.11.2003)
Lara Katharina (11.11.2010)
moj kieszonki i zawsze ju przygotowane.formowanek wrecz nienawidzi.ja kladzie z. spac wieczorek gdy ja w pracy to jednorazowka niestety .
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)