kieszonki na rzepy z wkładkami z mikrofibry, a najbardziej blueberry minkee - w efekcie na wszystkie mówi blueberry
z napami się ciągle wścieka, że za luźno lub za ciasno. ja często też...
kieszonki na rzepy z wkładkami z mikrofibry, a najbardziej blueberry minkee - w efekcie na wszystkie mówi blueberry
z napami się ciągle wścieka, że za luźno lub za ciasno. ja często też...
u nas tatuś generalnie trzyma się od przewijania z daleka a odkąd używam wielo to już w ogóle ma świetną wymówkę - nie wie co do czego, a w dodatku mokre śmierdzą i on się do nich nie dotknie. Jednorazówki to jeszcze dało się zwinąć i szybko do kosza. No nic, kiedyś jednak będzie musiał spróbowaćPrzyznał jednak że faktycznie są ładne ale wg niego to i tak bez sensu bo dzieć ich na głowie nie nosi coby wszyscy podziwiali tylko na pupie i to schowane pod ubraniem więc PO CO ? Ot fanaberia mamuśki co siedzi w domu, nudzi się i wymyśla żeby potem mieć powód do ponarzekania, że ciągle tylko sprzątanie, gotowanie no i PRANIE
![]()
dobry temat...
mój M to cięzki typ jezeli chodzi o pieluchy. przebiera małą dośc rzadko, oczywiście w to co mu przygotuję, bo pojęcia formowanka, otulacz, lub AIo to dla niego raczej abstrakcja. ostatnio kapał małą, miał ubrac a ja przyszłam na cycusia. cos mi sie pasowało, otwieram pajaca, a mała w flexi tocie bez gatek... no to dobrze że sie w czas zorientowałam...
K. 2009M. 2012
mój fan motoryzacji ma swoją faworytkę, kieszonke NappiMe w autka, mam nawet przykazane zakupić pieluszkę w motocykle, ale puki co takiej nie znalazłam.
Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)
Moj M przebieral dzielnie we wszystko, byle bylo gotowe, przygotowane (tylko do zapiecia, bo mu sie reka nie miescila w kieszonki) i najlepiej nie zakupkowane![]()
Mój kiedyś też tak uważał. Aż ostatnio na wyjeździe mieliśmy pampersy. To akurat były święta, Ignaś po wigilii się nie przejmował- chyba z 3 razy narobił. A to pokój w hotelu, jeden kosz na śmieci. Wyjeżdżaliśmy w pierwszy dzień świąt, a smrodu już znieść nie mogliśmy. Wtedy to usłyszałam od M. "ależ te pampersy śmierdzą, dlaczego nie wzięliśmy wielo?"
Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020
https://manymum.blogspot.com/
Mój zmienił zdanie; dziś mi oświadczył, że odkąd wie jak się dopina i układa IB SIO, to to jest jego faworyt, choć wizualnie woli Charlie Banana.
IB SIO - bo " są najładniejsze" ale kieszonki też lubi,
mój mąż mówi, że już za duży na pieluchy jest, więc nie nosiA jego ulubione, tak jak i moje, to wełniak loveybums + tetra/składanka konopna
![]()
P 2009, I 2011, R 2013, M 2017
Mój mąż chyba najbardziej lubi składanki plus flipa, a i jeszcze czarną itti biiti - bo czarna![]()
Ale ogólnie zakłada wszystko synkowi. Tylko czasem się merda, do czego potrzeba otulacza, a do czego nie![]()
Usmialam sie z niektorych tekstow
Moj P. na poczatku zartowal, ze to nawet fajnie, ze zaczelam uzywac wielo, bo teraz on ma swiety spokoj i nie musi przebierac, ale z czasem sie przyzwyczail i nawet zaczal przebierac
Jednak narazie ma wszystko przygotowane i tylko zaklada.
mój M zakłada wszystko pod warunkiem że ma przygotowane, powkładane, poskładane. Ciągle go edukuje co do czego. Kiedyś mu się zdarzyło założyć formowanke zapiąć body a na to gatki wełniane.
Ale za to nie protestuje jak trzeba kupke spłukać. Raz jak go chciałam wyręczyć to się oburzył, a co to ja pieluchy nie potrafię zaprać.
Hania VII 2008; Iga V 2010; Aniołek VIII 2011; córeczka X 2012
JA juz chyba wiem dlaczego wprowadzenie wielo było łatwe, pieluchy czyste są zawsze złożone i gotowe do założenia, wygodniej złożyć kieszonki od razu niz latać z każdą pieluchą oddzielnie.
IB SIO wasi lubia? moj nawet juz kompletnie zadnej nie ma suchej, to i tak IB nie zalozy. ale on w ogole napek nie lubi, a te IB jakos mu kompletnie nie pasuja. juz woli musile skladac i do otulacza. z firmowek mamy jeszcze tylko BG, ktory akcepuje, bo ma rzepy.
Ale u nas tez wszytskie pieluszki zawsze sa juz z wkladami i gotwe do zalozenia na pupke. nie tylko dla M, ja tez tak wole. jak zdejmuje pranie, to siadam i raz a porzadnie wszytskie pieluszki przygotowuje, wkladam wklady i zapinam, zeby ladnie na polce sie prezentowaly![]()
Mój jakiekolwiek kieszonki (ale pod warunkiem że ja wcześniej powkładam wkłady) i all in one. Ale na rzepy. Nap nie cierpi. IB też odpada.
Bylam: ulisia
u nas rzepy w zasadzie odpadają bo dzieć duży więc tylko napki ... i mój właśnie toleruje głównie IB i ostatnio wełniane gacie
moj malz poza kieszonkami lubi tez bardzo formowanki (nie wiem dlaczego, ja nie zbyt lubie). nie mamy ich zbyt wiele, ale on nie ma oporow i czasem zaklada. czyli w sumie lubi wszytsko co nie ma nap.
mój formowanek nie lubi za bardzo, szczególnie tych na napy.
ale nie jest tak, że pieluszki na napy nie założy... po prostu nie przepada za nimi...
Bylam: ulisia