Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: Płeć a bycie noszonym:?:

Chustomanka Awatar yerba

Domyślnie Płeć a bycie noszonym:?:

dziś rano dozorczyni moja (zwana też Aniołową, z racji subtelności, zaangażowania oraz dociekliwość żywcem wziętych z
    przychówek: Pierwszy (czerwiec 2007) i Druga (maj 2010)

http://www.pomoz-amelce.pl

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Mnie się wydaje, że jej chodziło ogólnie o noszenie, a nie tylko o chustowanie i o stereotyp, iż dziewczynki się kiedyś rozpieszczało, a chłopców chowało surowiej..
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustonoszka
    Miejscowość
    Krakow, Poznan, Londyn

Domyślnie

mnie kilka razy jakas babcia zapytala ile coreczka ma (kiedy Krzys byl schowany za chusta), bo jak to tak synka rozpieszczac...
    Krzys 19 maja 2008 - moje najwieksze szczescie
    http://www.chusty24.pl
    Rockin' Baby Slings, Hotslings, Oopa Baby, Zolowear, Didymos, Ellaroo, Maya Wrap, Kozy Carrier, Babylonia, Moby, Patapum, Storchenwiege, BabyLegs

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Nie spotkałam się z takim stereotypem.
    A Maćka noszę częściej niż Julkę,bo jest większą przylepą.

Chustomanka
    Miejscowość
    PiastĂłw k/Wawy

Domyślnie

mi sie wydaje,że w naszym tolerancyjnym kraju ciągle pokutuje stereotyp,że jak synek jest całowany,przytulany itd to wiadomo,że będzie gejem.Sorry,ale takie moje zdania.Mój starszak chetnie daje mi buziaki,mówi,że mnie kocha,pomaga w sprzątaniu,lubi ze mną gotować,a jego marzenie to zapisać się na kurs garncarstwa.Co powiedziała daleka koleżanka,że to dobry materiał na geja i trzeba obserwować. a mi to wisi ważne,żeby był szczęśliwy.Tak samo przytulam Bartusia,całuję Go i dodatkowo noszę.

Chustomanka Awatar Ajka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martu
    mi sie wydaje,że w naszym tolerancyjnym kraju ciągle pokutuje stereotyp,że jak synek jest całowany,przytulany itd to wiadomo,że będzie gejem.Sorry,ale takie moje zdania.Mój starszak chetnie daje mi buziaki,mówi,że mnie kocha,pomaga w sprzątaniu,lubi ze mną gotować,a jego marzenie to zapisać się na kurs garncarstwa.Co powiedziała daleka koleżanka,że to dobry materiał na geja i trzeba obserwować. a mi to wisi ważne,żeby był szczęśliwy.Tak samo przytulam Bartusia,całuję Go i dodatkowo noszę.
    jak mój Misio się bawił lalka przy znajomej w szpitalu ( miał rok i 3 miesiące) to mi powiedziała że nie wiadomo co z niego wyrośnie jak się lalkami bawi , ja jej na to że pewnie dobry tata

tak w ogóle to ja tego nie rozumiem dlaczego jak dziewczynka bawi się autami to normalne a jak chłopiec lalkami i wózeczkiem to już nie moim zdaniem to są tylko zabawki
    "co zesłał los trzeba będzie stracić " 13.11. 2000 Kubuś i Franus (25tc) [*][*] 14,09 2004 2 fasolki(5tc) [*][*] ; kruszynka 08. 2012
    jesienna panienka 14.09.2001[/COLOR]; zimowy chłopak 22.02.2007; letni chłopaczek 03.07.2009
    Chustopróchno ze mnie

na urlopie od 2000 roku

Chusteryczka Awatar Lovrita Bornita Rokita
    Miejscowość
    Makarska, HR

Domyślnie

Mnie tez denerwuja stereotypy: "auto dla chlopca, lalka dla dziewczynki" itp. W jakies ksiazce wyczytalam, ze dzieci do kilku lat nie rozrozniaja zabawek na "chlopiece" i "dziewczece", bo i tak wszystkie sa "ich"

A tego o noszeniu nie slyszalam.

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Takie są niestety stereotypy po prostu.. A przecież prawie każdy chłopiec przechodzi przez taki okres kiedy bawi się lalkami, gotuje i sprząta i jak potwierdzi to każdy psycholog jest to NORMALNE!!!!
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustomanka
    Miejscowość
    PiastĂłw k/Wawy

Domyślnie

hehehe jak kupowałam wtedy 3 letniemu Mateuszowi wózek dla lalek (bo chciał) i poszedł ze mną na spacer to facet z warzywniaka spojrzał na niego i mówi co to za czasy,żeby chłopiec z wózkiem jeździł.Ja mu na to,że wreszcie normalne czasy,bo potem nie będzie się wstydził ze swoim dzieckiem wózkiem jeździć i będzie dobrym,czułym tatą.
    Mój ojciec ze mną w wózku i sister jeździł,natomiast jak sie urodzil Mateusz to powiedział,że nie jest gejem (jest za to homofobem) i wózka nie będzie prowadził....hehhe 6 lat później pomyka z Bartkiem,aż miło.

Chusteryczka Awatar Lovrita Bornita Rokita
    Miejscowość
    Makarska, HR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martu
    hehehe jak kupowałam wtedy 3 letniemu Mateuszowi wózek dla lalek (bo chciał) i poszedł ze mną na spacer to facet z warzywniaka spojrzał na niego i mówi co to za czasy,żeby chłopiec z wózkiem jeździł.Ja mu na to,że wreszcie normalne czasy,bo potem nie będzie się wstydził ze swoim dzieckiem wózkiem jeździć i będzie dobrym,czułym tatą.
    Dobrze powiedziane!

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

No tak, bo jak rodzi się syn, to już na porodówce wskakuje w kamasze, brązowy pas i dostaje giwerę. Na razie na wodę. Kto to słyszał, żeby CHŁOPAKA przytulać, całować, nosić i w ogóle pieścić? Dziewczyny się pieści, a chłopak musi twardy być.

A tak serio - nie spotkałam się z takim podejściem. Dziecko, to dziecko, niezależnie od płci.

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

[quote="Lovrita":21k4a4tt]Mnie tez denerwuja stereotypy: "auto dla chlopca, lalka dla dziewczynki" itp. W jakies ksiazce wyczytalam, ze dzieci do kilku lat nie rozrozniaja zabawek na "chlopiece" i "dziewczece", bo i tak wszystkie sa "ich"

A tego o noszeniu nie slyszalam.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka Awatar andziulindzia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Gdzieś wyczytałam, że chłopcy, którym pozwolono bawić się lalkami i w dom, wykazują w dorosłym życiu mniej agresji w stosunku do kobiet.

Andzia
    Moje ulubione ekoforum

tylko nudne kobiety mają nieskazitelne czyste domy

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja spotkałam się z takimi komentarzami odnośnie długiego karmienia piersią... "jeśli już, to dziewczynkę" bo moim rozmówczyniom karmienie ponad 1,5 rocznego chłopca wydawało się nie właściwe, bo "w tym wieku chłopiec już nie powinien widzieć nagich piersi mamy".
    dodam, że to wykształcone, trzydziestolatki, które same mają małe dzieci.
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie Re: Płeć a bycie noszonym:?:

[quote="barrbarra":2dv3mpaw]dziś rano dozorczyni moja (zwana też Aniołową, z racji subtelności, zaangażowania oraz dociekliwość żywcem wziętych z
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka
    Miejscowość
    Lodz

Domyślnie

a moja kuzynke wyczerpana po ciezkim porodzie, urodzila 2 corke, nasz wujek pocieszyl slowami: nie martw sie trzeci bedzie chlopak... , chyba w pakistanie zyjemy czy jak...
    5 lipca 2008 roku urodzil sie nasz pupiszon Ern(est)

Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agul
    a moja kuzynke wyczerpana po ciezkim porodzie, urodzila 2 corke, nasz wujek pocieszyl slowami: nie martw sie trzeci bedzie chlopak... , chyba w pakistanie zyjemy czy jak...
    Mój znajomy, którego żona jest w drugiej ciąży (juz wiedzą że to chłopiec) tak klarował swojej starszej córce, kiedy bawiła się z moją starszą w piaskownicy: "widzisz, ciocia ma tu wózek, a w wózku małą dziewczynkę... Ciocia pewnie chciała chłopca ale sie nie udało... A nam sie udało i będziesz miała braciszka!"
    Faktycznie jak w Pakistanie czy innej Arabii Saudyjskiej Już niedługo będziemy mówić jak Arabowie: mam troje dzieci... i dwie córki
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Moja cala familia chciala dziewczynke, tak jak my. Kolejna tez chcemy dziewczynke, chociaz tesc twierdzi, ze czas na chlopca (2 wnuczki ma), ale co on tam moze wiedziec.
    Cale szczescie, ze takich tekstow nigdy nie slyszalam, bo chyba bym oczy wydrapala.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Domyślnie

A my często słyszeliśmy jak chodziłam z Karolką w ciąży, że pewnie teraz będzie chłopak, nikt nie wierzył, że chcieliśmy drugą córkę.

Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Mnie tez nikt nie wierzył, że chciałam dziewczynkę Ja naprawdę nie rozumiem czemu

A najbardziej rozbawił mnie przypadek pewnego znajomego mojego męża. Mieli dwie córki i strasznie zależało im na synku. Więc postarali się o trzecie dziecko. I owszem, chłopczyk się urodził, ale w bonusie przyniósł dwie siostrzyczki - urodziły sie trojaczki
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Uprawnienia umieszczania postów