Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: O chustach i pieluszkach wielo w grudniowym "Dziecku"

Mieszany widok

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie O chustach i pieluszkach wielo w grudniowym "Dziecku"

Kupiłam ten numer ze względu na temat chust zasygnalizowany na okładce. Cóż , o chustach jest, jest o zaletach, co bardzo cieszy, ale jednak jakoś nie do końca podoba mi się . Pomijając fakt, że p. Zawitkowski i oczywiście uwaga na noszenie pionowe, to nie ma tam najbardziej podstawowych informacji np. rodzaje chust, gdzie szukać w internecie itp. Widać że artykuł trochę "na kolanie pisany"- jakby bardziej o potrzebie bliskości niż o chustach.. W innym miejscu wzmianka o pieluszkach wielorazowych (wypatruję takich wzmianek jak zbawienia) i jeszcze bardziej bez sensu - wymienione tylko Itti bitti SIO i formowanki tetro i znów zero adresów internetowych- chyba się komuś coś tylko o uszy obiło. Nie wiem, może za ostra jestem ale ja swego czasu też "popełniłam" artykuł o chustach w lokalnym czasopiśmie ekologicznym i na temacie się jeszcze nie znałam ale poszperałam w internecie i jakoś udało mi się z grubsza sprawę streścić.
    poza tym : co sądzicie o tym wiązaniu na proponowanym przez p.Zawitkowskiego - to zdaje się klasyczne wiązanie chusty elastycznej a ta na zdjęciu wygląda mi na tkaną?
    Ostatnio edytowane przez wiki100 ; 15-11-2010 o 13:39

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

jeszcze nie widziałam tego numeru''Dziecka''. jutro wiec sie zaopatrze
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Guest
    Guest

Domyślnie

chyba mało wymagająca jestem, ale oceniłam bardzo pozytywnie cały artykuł.
    moim zdaniem nie da się tematu chust oraz pieluch dokładnie i rzetelnie omawiać w tak komercyjnym piśmie, w kazdym razie musiałby być to dość pokaźnych rozmiarów kniga a taki artukuł ma zainspirować i pokazać ze istnieje coś jeszcze oprócz wózków i pampków

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a dajcie autora tekstu, pls.

matka czworga
    i psa

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez węgielek Zobacz posta
    a dajcie autora tekstu, pls.
    Sam Paweł Zawitkowski to sygnuje jako autor
    To wiązanie i ułożenie/włożenie dziecka też mi trochę niepokojąco wygląda...
    A tekst to chyba przy okazji nowego wydawnictwa autora się pojawił - bo teraz taka jego pozycja jest reklamowana "Mamo, tato, co ty na to?".

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

no to szkoda, ze badziew sygnuje swoim nazwiskiem.

matka czworga
    i psa

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

no to wiązanie PZ jest przedziwne On tak od paru lat pokazuje i jest niereformowalny w tym chyba nie dość, ze to wiązanie do chusty elastycznej raczej (choć w sumie od biedy można i w tkanej tak), to jeszcze dziecko włożone w zewnętrzną połę, zamiast w wewnętrzną ( co nie daje potrzymania 3ma warstwami). A, na dodatek, dziecko ułożone na plecach zamiast na boku, co daje niestety możliwość zbyt mocnego przygięcia brody do tułowia A sam artykuł śmieszny, też mam wrażenie, że na kolanie pisany, bo trzy razy jest zaprzeczanie - najpierw - że dziecka nie wolno nosić w asymetrycznych pozycjach, potem gdzieś na trzeciej stronie, że nosić w naprzemiennie asymetrycznych półleżących pozycjach, a potem znów, że asymetryczne są złe...
    ale w sumie dobrze, że piszą o chustach...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

czyli co - niewazne jak pisac o chustach, byle by pisac?

nie czytalam, ale przeczytam na pewno, jesli mowicie ze na kolanie pisany

matka czworga
    i psa

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

A mnie już wypowiedzi p.PZ nie dziwią absolutnie. Sprzeczność to jego drugie imię

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    no to wiązanie PZ jest przedziwne On tak od paru lat pokazuje i jest niereformowalny w tym chyba

się czepiasz To tylko pionizowanie zostało, z żabką jakie były hece, przypomnij sobie
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

przeczytałam artykuł, zanim pojawił się ten wątek o artykule w Dziecku
    facet się promuje jak może, ale sam artykuł daje dobrą reklamę chustom - bo Pan Z. jako autorytet - poleca chusty, mówi że to dobre! i to taki kolejny krok do przodu - znak dla niedowiarków, drogowskaz.
    Widzicie błędy w tekście, sprzeczności bo macie większą wiedzę w ulubionym temacie.

Uprawnienia umieszczania postów