Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44

Wątek: Jakie pieluszki lubicie najbardziej?

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie Jakie pieluszki lubicie najbardziej?

Jak w temacie Nie chodzi mi jednak o marki tylko o rodzaj, materiał, rozmiarówkę itp. Próbowałam znaleźć, ale nie znalazłam takiego zestawienia. Jak było to proszę skasować.

Ja osobiście to nie lubię żadnej froty, czy bambusowej, czy bawełnianej, bo nawet w zasadniczo miękkiej wodzi twardnieje i trzeba po każdym praniu trzeć w rękach żeby zmiękczyć. Tetra też twardnieje i jest jakaś taka szorstka.

Ostatnio najbardziej lubię rozmiarowe, nie twardniejące formowanki i otulacz. Formowanki najlepiej z wszytym wkładem, bo szybko i sprawnie się montuje. No i jak by nie było rozmiarówka lepiej leży na pupie. Lubię też PULowe kieszonki, bo są takie ładne, choć teraz w zimie to w sumie nie ma znaczenia, bo i tak są schowane.

A Wy jakie macie preferencje?
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kołobrzeg

Domyślnie

Rozmiaowe otulacze. Ubóstwiam BambinoMio za ten dodatkowy kawałek materiału przy nóżkach. Do tego cały czas tetra lub prefoldy + miękka wkładka z mikropolaru. Dodatkowa zaleta wg mnie w tych otulaczach to rzepy. Jakaś taka bardziej elastyczna regulacja pieluszki dzięki nim.

Do szału doprowadzają mnie natomiast otulacze Bumgenius Econobum, użyte zaledwie kilka razy i chyba spróbuję je odsprzedać. Moje dziecko to chudzina, nijak toto nie leży na pupie. Pewnie dlatego też nie przemawiają do mnie kieszonki - leżą i czekają. Może kiedyś.....
    Michał 02.10.2010 i Magda 19.04.2014
    Zapraszam na: http://redogeesheep.blogspot.com/

Chusteryczka

Domyślnie

a ja uwielbiam kieszonki (pul lub minkee) z wkładkami mikrofibrowymi. inna sprawa, że jak już "weszłam w kieszonki", to nie próbowałam formowanek, muszę się przyznać.
    a jak jania była mniejsza (tak do 1,5 roku), to hitem był flip+tetra - ekonomicznie, nieprzeciekowo i dość przewiewnie.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mazowsze

Domyślnie

Ulubiony zestaw już u drugiego dziecia: tetra + otulacz, ostatnio na noc odkryłam formowanki kieszonki + otulacz, ale mam ich dosłownie 3 szt., jak kieszonki to pul lub cienkie minkee ( tylko nie długie grube ciepłe futerko)

Chustofanka Awatar clarissima
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Ja najbardziej lubię formowanki flanelowe (w domu często bez otulacza, bo stosujemy NHN) i tetrę bambusową-jest zawsze mięciutka plus otulacz pulowy albo polarkowy.
    moje skarby: Florian (sierpień 2010), Stefan (listopad 2012), Józef Benedykt (2014)

Chustofanka

Domyślnie

Ja najbardziej lubię tetrę (bawełniania lub bambusową) + otulacz IV rozmiarowy biały, bo jest cieniutki lub flip. Niespecjalnie lubię formowanki (duża pupa), ale mam kilka na noc i jakoś nie mogę przekonać się do kieszonek.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

suche
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka Awatar beawit

Domyślnie

Ja lubię formowanki + otulacz. Mnie formowanki jakoś szczególnie nie sztywnieją, ale to kwestia wody. Z materiałów lubię te najbardziej chłonne: konopie (bo nawet niegruba warstwa dobrze chłonie) i bambus.
    Formowanki mam rozmiarowe, na jednorozmiarowe jeszcze nie trafiłam i chyba bym nie chciała, bo za dużo materiału przeszkadza

Kieszonki też w użyciu, ja osobiście lubię nawet bardziej kieszonki, ale akurat kieszonki nam często przeciekają, więc dlatego polubiłam się i z formowankami, bo sa niezawodne!
    Żabcia (stycz "08)
    Rybka (maj "10)

dokebu
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    suche
    A ja czyste i nowe

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

a ja mam fazy przeróżne

a to na kieszonki
    a to na formowanki i wełnę
    a to znowu wracam do Flipa i tetry

Chusteryczka

Domyślnie

U nas najczęściej flip i tetra, czasem plus jakaś wkładka dodatkowo.

Chustonoszka Awatar Sylaba

Domyślnie

muślinki lub tetra i otulacz Flip, oraz kieszonki kiedyś tylko minkee a teraz PUL-owe kolorowe i wzorzyste
    Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja tez mam fazy,raz tetra + otulacz Bambino Mio,potem juz rzygam skladaniem tetry
    wiec potem kieszonki
    mysle,ze polubie formowanki latem jak nie bedzie trzeba zakladac otulacza,teraz tylko na noc ida,bo kieszonki mi przeciekaja
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

ja najbardziej lubię kieszonki one size najlepiej wielokolorowe w różne wzorki ale jednokolorowe też mam, a teraz powoli zaczynam się przekonywać do formowanek - w lecie jak było strasznie gorąco używaliśmy tylko formowanek bez otulacza albo tetra + otulacz i było super
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

miłam rózne okresy a to tetra i otulacz,a to kieszonki,aio,sio,teraz spodobalay mi sie formowanki a wczesniej ich nie lubiłam,wiec to sie u nas zmienia
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chusteryczka

Domyślnie

rozmiarowe kieszonki
    mój nie-mąż też,
    i mama też
    i niania też
    inne pieluchy akceptujemy ale lubimy średnio
    no chyba ze na noc wtedy to wełna i formowanka

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja mam za małe doświadczenie... ale mam ogromną ochotę wypróbować formowanke i wełne.
    tymczasem u nas na ten moment najlepiej sprawdzają się SIO rozmiarowe. Ale te wąskie w kroku bo dziecię już chodzi. No i kieszonki na zmiane też są ok. Chociaż niania woli tetrę - sentyment ma kobieta

Guest
    Guest

Domyślnie

jestem nudna jak flaki z olejem
    Aplle cheks

Chustomanka

Domyślnie

u nas przede wszystkim te z welurkiem synt lub polarkiem od pupy. po naturalnych tkaninach częściej mamy odparzenie No i wolę onez size od rozmiarówek, bo taniej (chyba, że sama szyję rozmiarowe). Kieszonki od okazji tylko na razie, formowanki leiej nam się sprawdzają. Z otu;laczy Flip

Domyślnie

Z formowankami średnio się polubiłam.
    Jestem fanem IB SIO i kieszonek (zwłaszcza umiłowałam sobie Charlie Banana, mam też jedną Issy Bear - fajna, ale droga i wkład długo schnia).
    Przez tetrę i flipa też przeszliśmy - było ok.

Uprawnienia umieszczania postów