Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44

Wątek: Jakie pieluszki lubicie najbardziej?

Mieszany widok

mama-donna Jakie pieluszki lubicie... 22-12-2010, 15:06
LidkaM Rozmiaowe otulacze. Ubóstwiam... 22-12-2010, 16:46
kasia wska a ja uwielbiam kieszonki (pul... 22-12-2010, 16:52
tra Ulubiony zestaw już u... 22-12-2010, 17:27
clarissima Ja najbardziej lubię... 22-12-2010, 18:03
mirabel Hehe nasze ulubione otulacze... 23-12-2010, 19:33
Ilka Latem była tetra różniasta +... 26-12-2010, 22:27
margaretka Nasze ulubione to kieszonki... 28-12-2010, 22:48
inek Moim nr 1 sa zdecydowanie... 25-11-2013, 22:50
    Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie Jakie pieluszki lubicie najbardziej?

Jak w temacie Nie chodzi mi jednak o marki tylko o rodzaj, materiał, rozmiarówkę itp. Próbowałam znaleźć, ale nie znalazłam takiego zestawienia. Jak było to proszę skasować.

Ja osobiście to nie lubię żadnej froty, czy bambusowej, czy bawełnianej, bo nawet w zasadniczo miękkiej wodzi twardnieje i trzeba po każdym praniu trzeć w rękach żeby zmiękczyć. Tetra też twardnieje i jest jakaś taka szorstka.

Ostatnio najbardziej lubię rozmiarowe, nie twardniejące formowanki i otulacz. Formowanki najlepiej z wszytym wkładem, bo szybko i sprawnie się montuje. No i jak by nie było rozmiarówka lepiej leży na pupie. Lubię też PULowe kieszonki, bo są takie ładne, choć teraz w zimie to w sumie nie ma znaczenia, bo i tak są schowane.

A Wy jakie macie preferencje?
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kołobrzeg

Domyślnie

Rozmiaowe otulacze. Ubóstwiam BambinoMio za ten dodatkowy kawałek materiału przy nóżkach. Do tego cały czas tetra lub prefoldy + miękka wkładka z mikropolaru. Dodatkowa zaleta wg mnie w tych otulaczach to rzepy. Jakaś taka bardziej elastyczna regulacja pieluszki dzięki nim.

Do szału doprowadzają mnie natomiast otulacze Bumgenius Econobum, użyte zaledwie kilka razy i chyba spróbuję je odsprzedać. Moje dziecko to chudzina, nijak toto nie leży na pupie. Pewnie dlatego też nie przemawiają do mnie kieszonki - leżą i czekają. Może kiedyś.....
    Michał 02.10.2010 i Magda 19.04.2014
    Zapraszam na: http://redogeesheep.blogspot.com/

Chusteryczka

Domyślnie

a ja uwielbiam kieszonki (pul lub minkee) z wkładkami mikrofibrowymi. inna sprawa, że jak już "weszłam w kieszonki", to nie próbowałam formowanek, muszę się przyznać.
    a jak jania była mniejsza (tak do 1,5 roku), to hitem był flip+tetra - ekonomicznie, nieprzeciekowo i dość przewiewnie.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mazowsze

Domyślnie

Ulubiony zestaw już u drugiego dziecia: tetra + otulacz, ostatnio na noc odkryłam formowanki kieszonki + otulacz, ale mam ich dosłownie 3 szt., jak kieszonki to pul lub cienkie minkee ( tylko nie długie grube ciepłe futerko)

Chustofanka Awatar clarissima
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Ja najbardziej lubię formowanki flanelowe (w domu często bez otulacza, bo stosujemy NHN) i tetrę bambusową-jest zawsze mięciutka plus otulacz pulowy albo polarkowy.
    moje skarby: Florian (sierpień 2010), Stefan (listopad 2012), Józef Benedykt (2014)

Chustofanka

Domyślnie

Ja najbardziej lubię tetrę (bawełniania lub bambusową) + otulacz IV rozmiarowy biały, bo jest cieniutki lub flip. Niespecjalnie lubię formowanki (duża pupa), ale mam kilka na noc i jakoś nie mogę przekonać się do kieszonek.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LidkaM Zobacz posta
    Do szału doprowadzają mnie natomiast otulacze Bumgenius Econobum, użyte zaledwie kilka razy i chyba spróbuję je odsprzedać. Moje dziecko to chudzina, nijak toto nie leży na pupie. Pewnie dlatego też nie przemawiają do mnie kieszonki - leżą i czekają. Może kiedyś.....
    Hehe nasze ulubione otulacze (pomijając wełniane), stosowaliśmy Econobum już w szpitalu po porodzie.
    W żaden sposób nie mogłam się natomiast przekonać do otulaczy ImseVimse.

Co do konkretnych pieluszek - zmieniają nam sie upodobania co jakiś czas.
    Generalnie jestem wierna od początku naturalnym materiałom przy pupie - bambus, konopie
    Lubię welurki pod wszelka postacią (bambusowe, bawełniane - od środka jak i na zewnątrz w formowankach).
    Od urodzenia do ok. 8 mies życia byliśmy wierni formowankom.
    Ostatnio coraz częściej lubię nakładać dziecku PULowe kieszonki.
    Na noc tylko i wyłącznie formowanka + wełna.
    Nie lubię formowanek z polarkiem od środka.

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Latem była tetra różniasta + otulacz, teraz w dzień kieszonki, łatwe do zakadania szczególnie dla taty i dziadka, jak ja jestem w pracy. Na noc głównie formowanki bambusowe i gatki wełniane, ale czasami też kieszonka, jak formowanki nie doschną.
    K. 2010 i A. 2012

Chustomanka Awatar margaretka
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Nasze ulubione to kieszonki minkee z mikropolarem od wewnątrz, za milutki materiał zewnętrzny, sucho w środku i to, że do kieszonki można włożyć co jest pod ręką, otulacze Blueberry minkee + formowanki TB flexitot (jeszcze nam się nie zdarzyło, żeby coś przeciekło)

Chusteryczka

Domyślnie

to cięzko powiedzieć ulubione, bo kazda pieluszka sprawdza się na cos innego. na pewno hitem jest zwykły otulacz flip, na wszystkie formowanki pasuje. bardzo lubimy tez it SIO rozmiarowe, szczególnie nowe, są mieciutkie apple cheeks, za prostotę i cudny wkład, wełniaka storcha, bo fajnie leży i tez pasuje na każdą formowankę.... AIO made in la petite prairie lubimy za elegancję, wszak to pierwsze nasze biodrówki (pieluszki noszone są dośc nisko) ale mają cudne kolory jak widać nie da sie wybrac ulubionej jednej pieluszki
    K. 2009M. 2012

Chustofanka Awatar inek
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Moim nr 1 sa zdecydowanie Tots Bots AIO

Uprawnienia umieszczania postów