-
Chustoholiczka
noszenie dziecka z refluksem
Koleżanka ma synka, 4-miesięcznego. Franek ma refluks - raz ma, a raz nie... dokładnie nie znam historii jego choroby, ale E mówiła ostatnio że refluks wrócił. Jednocześnie chce nosić w chuście i poprosiła mnie żebym jej pokazała jak. Wiem, że przy refluksie nie powinno się nosić dziecka w chuście, ale może są jakieś sposoby? Tajniki, które trzeba znać, a które sprawią że refluks w chuście nie będzie się powiększał? Podpowiedzcie, proszę....
Basia 29/08/2009
Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
-
-
Chustoholiczka
-
Chusteryczka
a właściwie dlaczego nie powinno się nosić w chuście?
Mój Tymek ma refluks i co prawda Pan Doktor nie wiedział, że był noszony w chuście ale w trakcie wizyty powiedział, żeby dużo dziecko nosić na rękach (po tym jak usłyszał że jeszcze nie chodzi)
Więc pozycja pionowa wskazana wg tego lekarza!
A swoją drogą jest trudno z małym wymiotującym za dekolt!
My nie nosiliśmy się zaraz po jedzeniu..ale fakt jest taki ze Tymek wymiotował zawsze i wszędzie. Szybciej dawałam gęste pokarmy i wszystko zagęszczam! Nie daję picia jak noszę-gorzej jak jest upał - wtedy raczej używaliśmy wózka. Teraz Tymek je co 1,5godziny i zażywa leki więc też jest inaczej...
-
Chusteryczka
Tu nie chodzi tylko o pozycję, ale też o naciskanie na żołądek. Dobrze zawiązana chusta musi ciasno opasywać dziecko, a to u niektórych dzieci może powodować nasilenie objawów. Nie mam doświadczeń, więc niestety nie pomogę.
-
Chustofanka
-
-
Chustonówka
moja coreczka tez ma reflux i tez lekarze zalecaja jak najwiecej nosic dziecko w pozycji pionowej ale jak mozna caly dzien nosic na rekach??rece odpadna i nic w domu nie zrobi sie samo wiec najlepszym rozwiazaniem jest chusta poprostu nie mozna dziecku brzuszka przyciskac ja chodzilam z mala w chuscie bedac z nia w szpitalu i nikt mi nie powiedzial ze nie wolno
-
Chustofanka
Moja Mała 7miesieczna tez miała i ma refluks. Niestety. Jest to dosc uciazliwe, ale do opanowania. Po prostu nie pakujemy sie do chusty szybciej jak okolo godziny po jedzeniu, staram sie jej na sile nie dociskac, nie schylac sie z nia itp. Chociaz czesto i tak konczy sie przebieraniem malej i siebie.
-
Chustomanka
-
Chustofanka
Masz racje, zapomniałam o tym napisac. Bez gestego jedzenia ani rusz. Nie wiem jakby wygladało moje zycie gdyby nie to. Kiedy mała jadla normalnie z piersi, to wychodzenie z nia gdziekolwiek to byla udreka. Potrafila zalac sie z 6 razy z rzedu...
-
Uprawnienia umieszczania postów