mart slicznie wygladacie! wiazanie bardzo mi sie podoba. juz niedlugo w poznaniu ekomama - w planach sa wiazania na biodrze - mam nadzieje, ze sie naucze![]()
mart slicznie wygladacie! wiazanie bardzo mi sie podoba. juz niedlugo w poznaniu ekomama - w planach sa wiazania na biodrze - mam nadzieje, ze sie naucze![]()
tulipowna - dzięki![]()
ekomama pokazuje to wiązanie na warsztatach.
niewiem czy to dodatkowe obwiązanie na biodrach ma jakieś znaczenie w przeniesieniu ciężaru - chyba nie.
to po prostu sposób na zagospodarowanie trenu jaki zostaje z 4,6m.
długo nie mogłam do tego dojść, ale w końcu wymyśliłam....
bo w instrukcji didka jest takie ale z krótkiej chusty.
tylko, że ja wytrzymałam tak 1-1,5h. niby wystarczy ale zdejmowałam Magdulę nie bez ulgi.
Za to wczoraj przymierzyłam kółkową z indio od Lizzy9 i ... padłam.
Po doświadczeniach z lulu nie miałam pojęcia, że kółkową daje się tak dociągnąć. pewnie częściowo to zasługa samego materiału.
na imprezy typu obiad rodzinny to kółkowa chyba byłaby lepsza.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Mart, odsuń sobie pętelkę od szyi i ułóż na ramieniu tak jak układa się przy kółkowej (bardzo ładnie widać to na zdjęciach oppamamy) inaczej długo nie ponosisz bo bedzie bolećZamieszczone przez mart
Hmm... a ja jakoś tak bezrefleksyjnie posadziłam młodego na biodrze, nie myśląc, czy dobrze robię, czy nie, nie sądziłam, że maluch powinien już siedzieć. Powiedzcie, czy coś było nie tak? Młody był ściśle otulony, nie kiwał się, nie musiałam go podtrzymywać:
![]()
Budzik jeżeli nie było luzów na chuście i na górnej krawędzi IMO spokojnie od czasu do czasu na chwilke możesz tak nosić![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
Dzięki. Luzów nie było, młody przylepiony do mnie jak bliźniak syjamski![]()
To się podłączę by nie dublowaćCzy w siodełku 2 można nosić niespełna 5 miesięcznego szkraba?
Bo tak nam najwygodniej jest, mały aż piszczy z radości
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
a jakie to jest siodelko 2? bo w tej chwili nie kojarze nazewnictwa?
generalnie na bioderze mozna nosic takie maluchy pod warunkiem, ze chusta super otula i jest rownomiernie podociagana, dzicko jest przykleone do nas i nie ma luzow, nie odstaje. w wiazaniach na biodrze trzeba zmieniac strony co jakis czas.
Tu znalazłam, trzeba po lewej w menu wybrać siodełko 2![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
chodiz o siodelko z krzyzem? wg mnie one lepsze dla siedzacych juz dzieci, ale oczywiscie na krotko i ze schowanym,i rekami bedzie ok, pod warunkiem, ze dobrze dociagniete.
a moze tego sprobujesz?
http://www.chustomania.pl/online/chusto ... _z_petelka
Fajne, a węzeł idzie pod nóżkami trochę podobnie jak w kieszonce?![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
DziękiBędę dziś trenować, chusta długa bo 5.4
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
Wiem, że to stary wątek![]()
Ale jak się dociąga w tym wiązaniu górna krawędź? Ja za cholerę nie potrafię jej dociągnąć i odstaje bardzo od pleców dzieckaNo bo jak dociągnąć gdy węzeł już zawiązany?
wez ten wezel na plecach umiesc, miedzy lopatkami.
potem wzloz dziecko.
a potem wywin pole na ramieniu - dociagniesz gorna krawedz.
wezel z przodu sie robi wtedy kiedy stosujemy wezel przesuwny - wtedy mozna dociagac chuste jka kolkowa dzieki temu wezlowi wlasnie.
powodzenia!
Ale jesteś czujnaDziękuję
Ja oczywiście dawałam węzeł z przodu bo na plecach mnie denerwował i to był zwykły węzeł
Jutro ponowię próby
Dam znać.