Pokaż wyniki od 1 do 20 z 84

Wątek: Wyrywam niektóre kartki z książek dla dzieci

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Na tym forum polecano książeczkę "Pan Pierdziołka spadł ze stołka"... Kupiłam w ciemno. Tego samego dnia jeszcze wytrwałam 2 kartki Niszczenie książek jest przykre - ale to było silniejsze ode mnie, nie chciałam, żeby czytały takie rzeczy..

Hm, i stoi teraz na półce, dzieci same do niej nie zaglądają póki co.. Jednym słowem, niewypał
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    Na tym forum polecano książeczkę "Pan Pierdziołka spadł ze stołka"... Kupiłam w ciemno. Tego samego dnia jeszcze wytrwałam 2 kartki Niszczenie książek jest przykre - ale to było silniejsze ode mnie, nie chciałam, żeby czytały takie rzeczy..

Hm, i stoi teraz na półce, dzieci same do niej nie zaglądają póki co.. Jednym słowem, niewypał
    a napisz co Cie tak zbulwersowalo, prosze, bo u nas hit moze dlatego, ze te 'najgorsze' to moje dziecinstwo jest
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Uwielbiamy pana Pierdziołka i mamy obie części. Fakt, że omijamy kilka wierszyków.
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chusteryczka

Domyślnie

Popełnię coming outa w temacie książek.Majka otrzymała od babci tak durną książkę że nie zdzierżyłam, spaliłam paskudztwo.
    Pomijam że była brokatowo-różowa, nie musi mi się podobać wizualnie tym bardziej że moja córka różowy wiek właśnie wtedy przechodziła, ale poziom głupoty w tym " dziele" był tak wysoki że moje sumienie byłoby nieczyste gdybym ową książkę oddała komuś innemu.
    I żeby nie było, książki szanuję bardzo, uwielbiam czytać ale tym razem nie dałam rady

Chustofanka
    Miejscowość
    wschód W-wy

Domyślnie

Może by jakaś ładna masa papierowa wyszła, z brokacikiem?
    Banda czworga '97,'99,'06,'13 kropka tutaj

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wisteria Zobacz posta
    Może by jakaś ładna masa papierowa wyszła, z brokacikiem?
    Laminowane folią toto było

Chustoholiczka Awatar Tola_zet
    Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta

Cytat Zamieszczone przez Ilonsa Zobacz posta
    Uwielbiamy pana Pierdziołka i mamy obie części. Fakt, że omijamy kilka wierszyków.
    założę się, że omijacie bajeczkę o chłopcu z Mariensztatu, co ciotki ponabijał na szczotki ... Ja nie omijam, znałam ją z głębokiego dzieciństwa bowiem śpiewał mi ją mój tata ...Zresztą ja teraz mojemu synowi też śpiewam stare warszawskie piosenki Jaremy Stempowskiego, w których generalnie trup sieje się gęsto, ale w związku z tym, że ja też w jego wieku z nimi obcowałam i krzywdy mi nie zrobiły (psychopatką pewnie jestem, ale to raczej nie przez te zwrotki) a ich melodię i słowa uwielbiam to śpiewamy...

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas jeszcze za wcześnie, bo synek słucha to co ja mu czytam. Ale... myślę,że oddała bym całą taką książkę. Jakoś mi tak żal wyrywać. Lepiej sprzedać i kupić inną,lub po prostu oddać osobie, której niektóre kwiatki nie przeszkadzają.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tola_zet Zobacz posta
    założę się, że omijacie bajeczkę o chłopcu z Mariensztatu, co ciotki ponabijał na szczotki ... Ja nie omijam, znałam ją z głębokiego dzieciństwa bowiem śpiewał mi ją mój tata ...Zresztą ja teraz mojemu synowi też śpiewam stare warszawskie piosenki Jaremy Stempowskiego, w których generalnie trup sieje się gęsto, ale w związku z tym, że ja też w jego wieku z nimi obcowałam i krzywdy mi nie zrobiły (psychopatką pewnie jestem, ale to raczej nie przez te zwrotki) a ich melodię i słowa uwielbiam to śpiewamy...
    Właśńie to omijam, i jeszcze o pływającej babci
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

A ja tak jak Tola wychowana na starych warszawskich piosenkach jestem No i... przekazuję dalej...
    Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.

Chusteryczka

Domyślnie

Też mamy pierdzolke w domu i trupy jestem w stanie zaakceptować ale tekstów że brzydcy są źli a szlachetnym charakterem mogą się pochwalić tylko piękne istoty - już nie mogę. Przesłanie to biło z każdej strony strony tego dzieła , po ich wyrwaniu pozostała by jeno okładka

Uprawnienia umieszczania postów