Więcej materiału pod pupę - między Małym a sobą powinnaś mieć trochę chusty, kolanka wyżej - na żabę i wtedy pupka powinna wpaść a plecki zrobią się okrągłe.
powodzenia![]()
Więcej materiału pod pupę - między Małym a sobą powinnaś mieć trochę chusty, kolanka wyżej - na żabę i wtedy pupka powinna wpaść a plecki zrobią się okrągłe.
powodzenia![]()
M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016
Bylam: ulisia
ulisia ja Ci za bardzo nie pomogę ale powiem ze z elastyczna mialam podobny problem ze nie moglam sobie z tymi nóżkami poradzic aby byly w zabke tak porządnie. Jak sie przesiadłam na tkaną to dopiero był raj!!!! Wówczas odetchnęłam, to była pestka w porównaniu do zrobienia żabki w elastyku!
E. 2009
"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski
Jest troszku lepiej, bo na fotce w wątku to masz totalny zwis a tutaj już mniejszy
Prostuje nogi? Potrafisz ułożyć je w żabkę w chuście (kolana wyżej pupy, a najlepiej na wysokości dziecka pępka) czy nie?
Próbuj już przy wkładaniu dziecka do chusty trzymać żabę - tzn jeszcze przed rozkładaniem materiału na pleckach posadź sobie dziecko na brzuchu z kolanami wyżej...
No a na koniec motania jeszcze raz złap pod kolankami i pociągnij do góry.
A tak w ogóle jak trzymasz na rękach to żabkę umiesz zrobić? Nie macie cuś z napięciem mięśniowym przypadkiem?
W elastyku czasem trudno o żabę jak model nie chce współpracować, może faktycznie przerzuć się na tkaną? Tam to nie ma bata, pociagniesz za szmatę i kolana same pojadą do góry...
Edit - a w ogóle to bym zamotała niżej...
Nie dałabys rady wybrać się na jakieś chustospotkanie/do doradcy? Najlepiej zawsze na żywo...
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl