Pokaż wyniki od 1 do 20 z 47

Wątek: Tym razem tkana - moja pierwsza kieszonka #post15

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

Więcej materiału pod pupę - między Małym a sobą powinnaś mieć trochę chusty, kolanka wyżej - na żabę i wtedy pupka powinna wpaść a plecki zrobią się okrągłe.
    powodzenia
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dharma Zobacz posta
    coś jest nie tak... ale co? niech się mądrzejsze wypowiedzą. Coś z kolankami - powinny pójść bardziej w górę? A jakbyś pod kolankami chwyciła i uniosła nico do góry, żeby pupka wpadła w chustę? Moze byłoby lepiej? ale ja nie jestem spec.
    definitywnie tak, ale jak to zrobić? próbowałam już tak jak piszesz. stosowałam sie do wszystkich rad powyżej i nic

Cytat Zamieszczone przez pomidore Zobacz posta
    Więcej materiału pod pupę - między Małym a sobą powinnaś mieć trochę chusty, kolanka wyżej - na żabę i wtedy pupka powinna wpaść a plecki zrobią się okrągłe.
    powodzenia
    ale jak mam to zrobić? mam wciągnąć górną warstwę pomiędzy nas ręcznie?

a w ogóle poprawiło sie cośkolwiek od 1szego posta?
    Bylam: ulisia

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

ulisia ja Ci za bardzo nie pomogę ale powiem ze z elastyczna mialam podobny problem ze nie moglam sobie z tymi nóżkami poradzic aby byly w zabke tak porządnie. Jak sie przesiadłam na tkaną to dopiero był raj!!!! Wówczas odetchnęłam, to była pestka w porównaniu do zrobienia żabki w elastyku!
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Jest troszku lepiej, bo na fotce w wątku to masz totalny zwis a tutaj już mniejszy

Prostuje nogi? Potrafisz ułożyć je w żabkę w chuście (kolana wyżej pupy, a najlepiej na wysokości dziecka pępka) czy nie?
    Próbuj już przy wkładaniu dziecka do chusty trzymać żabę - tzn jeszcze przed rozkładaniem materiału na pleckach posadź sobie dziecko na brzuchu z kolanami wyżej...
    No a na koniec motania jeszcze raz złap pod kolankami i pociągnij do góry.

A tak w ogóle jak trzymasz na rękach to żabkę umiesz zrobić? Nie macie cuś z napięciem mięśniowym przypadkiem?

W elastyku czasem trudno o żabę jak model nie chce współpracować, może faktycznie przerzuć się na tkaną? Tam to nie ma bata, pociagniesz za szmatę i kolana same pojadą do góry...

Edit - a w ogóle to bym zamotała niżej...
    Nie dałabys rady wybrać się na jakieś chustospotkanie/do doradcy? Najlepiej zawsze na żywo...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów