Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 02-02-2011 o 23:30
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016
Łeee zindoktrynowano cię widzęjakoś wcześniej dopisku w sygnaturce nie widziałam - gratki!
I już milczę...
Edit - nie widziała bo ma wyłączony, już odpalam![]()
chustomama.pl
ulisia - pieknie sobie radziciesproboj jeszcze raz i raz a zobaczysz ze bedzie super
chustomama.pl
no pod nosem to akurat nie
ale umówiona jestem wstępnie, tylko dla mnie z Dziubem to jest caaaaała wypraaaaawa do Wrocławia bez auta
thx! przyjrzę się...
dziękuję!
hmm... kusząca perspektywa...
Bylam: ulisia
ja tylko jeszcze dodam, że jak Marcel ma 3 miesiące to ta wkładka pod karkiem jest kompletnie niepotrzebna. Będzie małego drażnić i zamaskuje niedociągniętą krawędź.
jeśli chodzi o pozycję - przyjrzyj się w jakiej pozycji jest Marcel, jak dociągasz chustę - najlepiej gdyby miał cały czas tę prawidłową pozycję z zawiniętą miednicą i kolankami lekko wyżej niż pupa.
Ważny jest sposób podtrzymywania w trakcie dociągania - pod pupą a nie dociskając plecy, obojętnie czy nisko czy wysoko - wtedy zawsze nóżki opadną w dół.
I potem na końcu też mozna poprawić pozycję, jak pisały dziewczyny.
W dywagacje nt 2x nie wchodzę - bo już jeden dym na forum mamy![]()
w każdym razie moim zdaniem spokojnie od etapu trzymania główki możesz próbować. Tylko faktycznie lepiej, jak ktoś to pokaże na żywo, bo to pozornie łatwe wiązanie.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
ano wiem, ale on główkę mi przekręca w nie tą stronę (zresztą sama wiesz, pisałam w Twoim wątku o asymetri i napięiciu mięśniowym...) i to go tak trochę podtrzymuje...
wielkie dzięki! tak zrobię
![]()
![]()
ok, dzięki!![]()
oj, koleznaka cos demonizuje kieszonke
a wystarczy pionowe poly chusty wsadzic pod kolanka (czyli dalej niz pod uda), chwycic za golenie i podciagnac do gory kolanka, jednoczesnie lekko zblizyc nozki do siebie. Jezeli lekko pchylisz sie do przodu latwiej pojdzie, a pupa automatycznie sie zapadnie. Taki sam ruch wykonuje sie i w tkanej i elastyku.
w 2 x kolanka mozna usttawic na dowolnej wysokosci, to kwestia docigniecia brzegow, ale oczywiscie najlepiej na wysokosci pepka. Owszem nozki szerzej rozstawione, ale to juz 3 miesieczniak.
Mozna sie zastanowic nad poczekanie z 2x ze wzgledu na asymetrie, bo do 2x trzba sie przylozyc, inaczej dzieci w tym wiazaniu zaczynaja uciekac w asymetrie.
No to migusiem na spotkanie z Ewa lub dziewczynami, bo widzialam, ze sie umawialas. I nie ma co sie cykac. Po to jest odradca, zeby pomogl i nauczyl![]()
to do Ulisi bylo, ale Ciebie (to do Morepig) chetnie ugoscimy we Wro![]()
Ostatnio edytowane przez Padthai ; 03-02-2011 o 01:01
Tomek (III.07) Asia (X.09)
Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
http://fotelik.blox.pl/html
teraz lepiej...? chociaż troszkę...?
![]()
I tak jak jest teraz - złap go jednoczesnie za obie łydki i delikatnie unies nózki i popchnij pupkę do przodu. Pupka wpadnie w chuste i będzie git.
Ja już to pewnością gdzieś linkowałam, ponadto jest na forum zalinkowane już i przez innych, ale zawsze polecam, bo ja - oczytana, doradzona, po konsultacjach z doradcą - motać kieszonkę nauczyłam się dopiero dzięki temu filmikowi:
http://www.youtube.com/watch?v=KTRKAFiYAIc
Nie zrażaj się - obejrzyj do końca, nie trzeba znać niemieckieo.
Aleksandra
lepiejnogi juz nie wisza, poszly do gory, a plecy sie zokraglily
teraz jeszcze (zolza jestem)
- chwyc za nogi i w w gore kolanka - jeszcze odrobine wyzej, a pasy jeszcze troche bardziej pod kolanka, ale to juz "kosmetyka"
- mozesz tez pocwiczy ulozenie dziecka nizej - czolko na odleglosc calusa
- pozbadz sie walka spod glowki i pocwicz pociagniecie gornej czesci poziomego pasa (na ramionach dziecka i przy glowie- malenstwo bedzie cwiczylo i wzmacnialo miesnie karku i szyi, no i wiecej widzialo
Jasenka nie wiem jak wyglada, w koncowym efekcie, Twoja kieszonka, ale nauki z tego filmiku nie moge polecic, chocby ze wzgledu na nozki.
ot - piękna chusta .... tez taka mamy
powodzenia - ja tez się dopiero uczę
Krzyś 24.08.10
Btw- załóż mu większe spiochy bo te ma na lezaco pewnie akurat a po wlozeniu do chusty ma bidak naciagniete na paluszkach![]()