Pokaż wyniki od 1 do 20 z 531

Wątek: Jak ubierać? >>> JESIEŃ I ZIMA <<<

Mieszany widok

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Świrek Zobacz posta
    taki typowy kombinezon właśnie przerobiłem i jest parszywie niewygodnie. Dziecko siedzi jak samo chce, wydaje Ci sie że dociągasz a tak naprawde to dociągasz gruby materiał a mała w środku ma sporo luzu więc robi co chce. Jak dociągniesz naprawde mocno to materiał sie marszczy i jest suuuper wygodnie. Tfuu nigdy więcej
    dokładnie tak jest wg mnie - w kombinezonie kontrola nad pozycją dziecka jest znikoma a to w końcu super ważne. szczególnie przy najmniejszych maluchach. a już na pewno odpada motanie na kombinezon ortalionowy - kiedyś widziałam jak się dziewczyna męczyła z kółkową i dzieciem w takim kombinezonie - masakra.

u nas przy 0-6st jest ubranie jak domowe (spodenki, skarpetki, body, koszulka) + polarowy cienki pajac + czapka. na to kurtka z własnoręcznym panelem (polar + ortalion). jak chłodniej to jeszcze pod spodem duży cienki sweter zapięty na dwojgu. zazwyczaj wyjmuję z chusty mały piekarniczek po spacerze ale bez tego polarka chyba bym się nie odważyła, ale to dlatego że sama jestem zmarźluch, na pewno większy niż dzieciaki.

problem jest wg mnie przy przekładaniu dziecia chusta-samochód, bo taki nie za ciepły chustowy zestaw może być za cienki do czasu aż się wóz rozgrzeje.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Jak jest kole 5 lub więcej i bez wiatru, to na co po domu, ubieram polarkowy dresik i polar dla dwojga. Gdy mocno wieje lub jest zimniej, to to co po domu + polar dla dwojga i mężowa kurtka. Czapka + butki każdorazowo ofcors.
    Ostatnio z pośpiechu wyleciałam bez butków podwinęłam polar i w swoich rękach trzymałam.

Chustonoszka Awatar Kaśka

Domyślnie

My już przeszliśmy z chusty z przodu na MT na plecach, no i musimy się trochę cieplej ubrać, mam kombinezonik taki średni tj bawełna na wierzch ( nie śliska!), polar gruby od środka i lekkie ocieplenie, to zakladam na rajstopki, body z krótkim i bawełniana bluzę. Czapeczka na razie bawełniana, jak będzie ok 0 st i mniej to wezme cieplejszą ( u nas wieje często i mocno). Problem ze stópkami bo marzną, kombinezon bez stópek, ale mamy takie butki z owczej skóry kupione na targu, jest prawie dobrze. Nic już na malego nie naciągnę, musi byc mu cieplo

Chustofanka Awatar sonyc
    Miejscowość
    Przechlewo/teraz Łomża

Domyślnie

No to się pochwalę zakupem : getry są własnie takie dla dorosłych a wiec mama i córcia moga nosić na zamiane hihihi. (tak wiec wczoraj prawie ponad godz spaceru o 17 temp.4 stopnie i moj zestaw się sprawdził tylko czasem zakrywałam ile sie dało swoją bluzą grubą pociążową)
    A pozatym to znalazlm plaszcz w ktory sie zapniemy narazie na sucho dziś wyprobujemy czy się dopniemy ubrane bo dzis znacznie zimniej ( ma dwa rzedy guziczków).

A oto moj zestawik:

I ekstra płaszczyk jeszcze pod kolor chusty hihi

ratyska
    Guest

Domyślnie

Temat bardzo mnie interesuje. Tez dlugo kombinowala, jak ubierac 16miesieczniaka. Nosimy w kolkowej lub (rzadko) na plecach. Do tej pory byla zimowa kurtka +rajstopy+welniane spodnie disana+buty.
    Zaleta byly spodnie, bo sa troche za dlugie i po dociagnieciu chusty moglam je naciagnac na az do kostek.
    Wada to grubasna byrda miedzy mna a dzieckiem.
    Wczoraj przyszedl kombinezon disana z welny (spilsnionej tak to sie chyba nazywa po polsku i dzieki temu jeszcze cieplejszy). Inne mamy na SuT zachwalaly go bardzo, wiec musiala tez sprobowac. Raz juz ten zestaw wyprobowalismy. Bylo dobrze przy ok -3 stopniach.

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Uspokojona. Widze,że nie ja jedna pod kurtką normalną noszę a wydawało mi się to dziwactwem No u nas zawsze czapka ale myślę o stópkach,żeby nie zmarzły. U nas ostatnio weszły butki do użycia.Zobaczymy.
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustonówka

Domyślnie

ja wlasnie zaliczylam pierwszy spacer w chuscie zawiazalam Helenke w kieszonke i tak chodzilysmy sobie po domu mala miala ubrane tylko body z krotkim rekawem a na to pajaca dosc ciekiego
    a ze nie byla dzisiaj na spacerku postanowilam ze idziemy ubralam jej czapke skarpetki i takie odpinane buciki od kabinezonu na to ja cieply polar meza i kurtke ktora szwagierka dala mi jak bylam w ciazy dodatkowo nasunelam Helence chuste na czesc glowki mam nadzieje ze nie bylo jej zimno
    Helenka 05.11.2009 Zuzia 20.09.2007

Uprawnienia umieszczania postów