Cytat Zamieszczone przez Idrilla Zobacz posta
Ja tylko napiszę, że przyszedł mój polar z pentelki opcja przód-tył i nie jestem zadowolona. Ubrać się w niego z dzieckiem na plecach bez asysty drugiej osoby jest nie realne. Planuję wszyć mu suwak po całości na przodzie bo ten pod pachą to nieporozumienie IMO.
Idrilla, jak już to będziesz miała zrobione to może wklej fotki? Pewnie innym się też ten patent może spodobać.

Też kupiłam polar Pentelki tył-przód. Jeszcze nie nosiłam, tylko przymierzałam, bo akurat się ciepło zrobiło.
Moje refleksje:
+ ciepły, gruby polar - za tę cenę wygląda na bardzo solidny;
+ fajny komin dla noszącego i dodatkowa osłonka dla dziecka (coś pełniącego funkcję szaliczka);
+ mam kolor niebieski i uważam, że jest ładny, chociaż rzeczywiście taki trochę dżinsowy;
- zapięcie niewygodne - nawet przy noszeniu z przodu ciężko to samemu zapiąć, bo zamek zaczyna się od dołu, więc trzeba tam z dołu "załapać" i połączyć dwie strony ekspresu, co wymaga dość mocnego wyginania się. Myślę, że znacznie lepszym rozwiązaniem byłoby wszycie zamka takiego otwierającego się z obu stron. Z tyłu jeszcze nie nauczyłam się wiązać, więc nie przymierzałam w tej opcji, ale obawiam się, że Idrilla ma rację, że będzie ciężko. No i zupełnie sobie nie wyobrażam zapinania tej osłonki na szyi dziecka przy noszeniu z tyłu.

I teraz tak myślę, że trzeba było wziąć opcję tylko na przód i wszyć sobie na plecach dodatkowy zamek. Ale to teraz dopiero na to wpadłam no i nie wiem, czy to by się sprawdziło.