ja teraz ubieram młodego tylko w kurteczka z polarku, na to co ma w domu na sobie i motam chuste. Wydaje mi sie ze za ciepło na inne dodatkowe okrycia. Teraz albo bluza dzieciowa albo polarek czy kurtka dla 2. Jedno i drugie to za dużo.
ja teraz ubieram młodego tylko w kurteczka z polarku, na to co ma w domu na sobie i motam chuste. Wydaje mi sie ze za ciepło na inne dodatkowe okrycia. Teraz albo bluza dzieciowa albo polarek czy kurtka dla 2. Jedno i drugie to za dużo.
Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)
Dziewczyny a zakładacie coś dodatkowego na nogi? Bo tak się zastanawiam, że w sumie chusta jest dodatkową warstwą, ale od kolan w dół nogi już nie mają tej dodatkowej warstwy![]()
getry![]()
My na spacer ubieramy się w body z długim rękawkiem, rajstopki [czasem do tego skarpetki], na to kombinezon [na razie lekki polarowy lub bawełniany], czapka do zakrycia uszu i chusta jak na razie starcza. Na chłodniejsze dni mam jeszcze do zestawu osłonkę [jak na razie założona raz, bardziej dla sprawdzenia]. Czekam na kurtkę więc zimą chyba za dużo w ubiorze Dusi się nie zmieni.
lipcowe broje Dobrawa 21.07.2012 i Krzesimir 30.07.2014 oraz Gniewosz 19.03.2016 +
Zapraszam do nasmoje broje
Przyłączam się do pytania o getry. I gdzie najlepiej takie kupić (żeby nie było drogo). Prosiłam już babcie, żeby zrobiła na drutach, ale nie wiem jaką wełnę kupić
Ja mam polar dla dwojga, a jak będzie zimniej to kurtka dla dwojga i wtedy dzieć w body, czasem sweter z kapturem jak zimniej.
Mama VIII 1987 - doradcaAkademii Noszenia Dzieci
CóreczkaII 2012
Ja mam ciągle wrażenie, że ubieram Małą za ciepło (wydaje mi się, że tak ja przeziebiałam).
A tu czytam, że bodziak i spiochu, skarpety, a polar na nas...czy jej na serio nie bedzie za zimno?Dziś było już 10 stopni zaledwie.
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
Mam estreno LL. Dopiero zaczynam w niej nosić i jak na razie bardzo mi odpowiada. Może i wygląda się jak wieloryb (choć po ściągnięciu sznurków nie jest źle), ale komfort zakładania - dla mnie rewelka. Poza tym nie muszę się martwić tym, że np. suwak większej, zwykłej kurtki (noszonej rok temu) się rozpina
Zdarzało mi się, że mała miała nieosłonięte plecki, a ja nie wyczułam od razu brrr.... Wracając do estreno - warto mieć golfik dla dwojga, bo przy szyi goło i to jak na razie jedyny minus.
![]()
Pawel 2006Milia 2011
Mikolaj 2013