Ja nabyłam kurtkę...zobaczymy jak będzie zimno...bo narazie body, ciepły pajacyk, getry,czapka i cieplutkie bucikina szyji golfik
![]()
Ja nabyłam kurtkę...zobaczymy jak będzie zimno...bo narazie body, ciepły pajacyk, getry,czapka i cieplutkie bucikina szyji golfik
![]()
MAMA-Wiktorii 18.02.2007Katarzyny 29.03.2011
Kornelii 19.05.2021
az zaczęłam rozkmniniac, czy może dałoby rade szalikiem jakoś zamotać na nosidleZ tego, co widzę, to takie osłonki zazwyczaj nie dają się ściągnąć tak szybko, żeby się dziec nie gotował w komunikacji miejskiej np.
manzana - możesz spróbować z kamizelką - zakładasz pod kurtkę, jak ciepło to rozpinasz, jak dziecko zostawiasz w żłobku to albo kamizelkę chowasz pod kurtką, żeby nie zmarznąć (w końcu ubywa kaloryfer z brzucha), albo ściągasz. Suses kinder ma taką kamizelkę, że kiedy nie ma dziecka to zamykasz suwaki i kamizelka wygląda jak całkiem zgrabna polarkowa kamizela (kolega kiedyś zaczął krytykować stroje do noszenia nie zauważywszy, że moja kamizelka - dziecko akurat było w wózku - właśnie specjalna chustowa; niestety kamizelka stosunkowo marnej jakości jak na cenę, chyba że coś zmienili). No zaletą tej konkretnej jest też to, że można w niej nosić i na plecach.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
a ta kamizelka to nie jest coś w ten deseń?
http://pl.lennylamb.com/nodes/5_golfy_dla_dwojga
Kupiłam małemu kombinezon Reflex: spodobało mi się, że jest cienki (bez ocieplenia), ale z membraną, a więc wodo- i wiatroszczelny, ma długie nogawki (jak na kombinezon) i wygodny suwak (taki trochę zachodzący na pupę) i nie jest śliski. Wczoraj testowaliśmy w chuście, a dziś w MT. I bardzo dobrze się sprawdził, synek nie zmarzł i nie zgrzał się w sklepie. A kombinezon założyłam na zwykłe domowe ubrania (bawełniana koszulka z długim rękawem i rajstopki) + paputki i getry. Myślę, że na zimę na wełniane ubranka też będzie dobrze. Na Allegro te kombinezony można bardzo tanio upolować (używane), jakość bardzo dobra, porównywalna do Reimy, moim zdaniem.
No i zamówiłam sobie Ergo papoose coat, taki:
ale jeszcze do mnie nie dojechał.
w końcu stwierdziłam, ze poprzestanę na grubych obszernych swetrach zapinanych na nosidle, mam taki jeden w domu, jeszcze sobie dokupię na zmianę.
A ja ciagl nie wiem jak małą ubierać obecnie kładę jej kombinezonek zimowy a pod spodem ciepłe spodnie i bluzę ale nie wiem czy nie za zimno jej po pleckach i co bedzie zimą. Zamierzam kupic golfik lub osłonke polarową i nie wiem co wybrać