Pokaż wyniki od 1 do 20 z 531

Wątek: Jak ubierać? >>> JESIEŃ I ZIMA <<<

Mieszany widok

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

MY też spacerujemy w mrozy, bo jest pies i starsza do odebrania. Bez problemu dociągamy się na kurtce; mała ma bawełnianego domowego pajacyka, ciepłego polarowego i polarowy kombinezonik, w tym zestawie super się rozkłada nóżki. Alicja zawsze ciepła po spacerach, z wyjątkiem stóp, eksperymentuje i na razie nic z tego, chyba tylko wełniane getry byłyby ratunkiem, bo nawet zestaw ciepłe skarpety + kożuszkowe buty daje marne efekty. Stąd pytanie do Dorcie - gdzie można takie getry ze stópkami kupić? Albo jakieś ciepłe wełniane dla niespełna 3-miesięczniaka?
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

I my spacerujemy w chuście w zimowe dni. Jedno co nas może zatrzymać to albo faktycznie spory mróz albo wiatr. Oliwka niestety nie lubi chować główki (no chyba że uśnie) więc przy wiejącym wietrze strasznie się denerwuje i próbuje "wyskoczyć" z chusty - i to jest moja główna bolączka przy chustowych spacerach. Zakładanie czegokolwiek na głowę (już przy czapce są histerie) czy osłanianie szalikiem wywołuje zdecydowany protest. No i noszę malucha pod polarem i kurtką Campusa do której dorobiłam polarowy panel - tym sposobem jest nam ciepło i wygodnie

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olmis Zobacz posta
    MY też spacerujemy w mrozy, bo jest pies i starsza do odebrania. Bez problemu dociągamy się na kurtce; mała ma bawełnianego domowego pajacyka, ciepłego polarowego i polarowy kombinezonik, w tym zestawie super się rozkłada nóżki. Alicja zawsze ciepła po spacerach, z wyjątkiem stóp, eksperymentuje i na razie nic z tego, chyba tylko wełniane getry byłyby ratunkiem, bo nawet zestaw ciepłe skarpety + kożuszkowe buty daje marne efekty. Stąd pytanie do Dorcie - gdzie można takie getry ze stópkami kupić? Albo jakieś ciepłe wełniane dla niespełna 3-miesięczniaka?
    ja znalazłam takie tutaj http://www.nowamatkapolka.pl/go/_info/?user_id=347〈=pl też się nad nimi zastanawiam, dziewczyny naprawdę warto ? bo strasznie drogie
    Miłosz-11.05.2010

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czuppi Zobacz posta
    ja znalazłam takie tutaj http://www.nowamatkapolka.pl/go/_info/?user_id=347〈=pl też się nad nimi zastanawiam, dziewczyny naprawdę warto ? bo strasznie drogie

ooo fajowe, tylko wlasnie czy warto?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja Helę ubieram w body i rajstopki, na to zakładam polarowego pajaca podszytego bawełną, na nogi takie góralskie paputki, na głowę-wiadomo czapa i kaptur. Dodatkowo na chustę idzie polar męża, w który obie się zapinamy. Po spacerze-2, 3 godzinnym od strony plecków jest ciepła, od brzucha spocona (ja też ), girki gorące.

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darwinka Zobacz posta
    od strony plecków jest ciepła, od brzucha spocona (ja też )
    A ja właśnie ubieram tak żebym ani ja ani Zosia się nie spociła. Dla mnie to gorsze niż jak jest ciut za chłodno...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Tylko, że właśnie nie mam pomysłu, jak zlikwidować ten spocony przód z jednoczesnym zachowaniem ciepłych plecków?

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darwinka Zobacz posta
    Tylko, że właśnie nie mam pomysłu, jak zlikwidować ten spocony przód z jednoczesnym zachowaniem ciepłych plecków?
    ubierałam młodą w kombinezonik welurkowy lekko ocieplany z odpiętymi guziczkami na brzuszku plecki, nóżki grzało, a brzuszek nie
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Uprawnienia umieszczania postów