Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Miły epizod w ośrodku rehabilitacyjnym

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eskalopka Zobacz posta
    Fakt. Polecam go wszystkim osobom z Warszawy i okolic. Co prawda muszę jeździć kawał drogi z Targówka na Bielany, ale jako jedyny nie ma listy oczekujących liczących setkę dzieci. Przyjęto nas na rehabilitację po mniej więcej 3 tygodniach, a babeczka na którą trafiliśmy ma po prostu złotą rękę do maluchów.
    Eskalopka, a możesz napisac co to za ośrodek - bo ja z kolei jestem z Bielan i czasem polecam cos mamom, mam "na stanie" fajna rehabilitantke, ale prywatną, a czasem może lepiej coś państwowego polecić.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Ale Ci się fajnie przytrafiło! Nasza rehabilitantka też chwaliła chustę choć kompletnie się na tym nie znała, bo pytała o noszenie przodem do świata... Powiedziała, że jak nóżki odpowiednio podwinięte, etc., to że można, no ale w chuście to se tak ne da za bałdzo
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustonówka Awatar Eskalopka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Eskalopka, a możesz napisac co to za ośrodek - bo ja z kolei jestem z Bielan i czasem polecam cos mamom, mam "na stanie" fajna rehabilitantke, ale prywatną, a czasem może lepiej coś państwowego polecić.
    Oficjalna nazwa: Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej - Ośrodek Rehabilitacji Dziennej, ul. Wrzeciono 10c. Tel. 22 835 60 20. Oczywiście mają podpisaną umowę z NFZ. Ośrodek wygląda niepozornie. Jak tam pierwszy raz weszłam to miałam mieszane uczucia, bo jest w podziemiach, dosyć ciasny i nie jakiś supernowoczesny, ale pracują tam ludzie z fajnym podejściem. O efektach jeszcze się nie wypowiem, bo byliśmy dopiero na kilku zajęciach, ale już widzę malutkie postępy. No i najważniejsze, nie trzeba czekać miesiącami na przyjęcie.

Cytat Zamieszczone przez Paprotka Zobacz posta
    Ale Ci się fajnie przytrafiło! Nasza rehabilitantka też chwaliła chustę choć kompletnie się na tym nie znała, bo pytała o noszenie przodem do świata... Powiedziała, że jak nóżki odpowiednio podwinięte, etc., to że można, no ale w chuście to se tak ne da za bałdzo
    Panie też o to pytały, więc im wyjaśniłam, że się nie da. Ale były zachwycone nóżkami ułożonymi na żabkę

Chustofanka Awatar charlie
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Sama się odstawiła po roku, 4 miesiącach i 2 dniach

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

bardzo fajna historia
    robi na mnie wrażenie otwartość tych kobitek, bo musiały przyznać się do niewiedzy, a to niełatwe, zwłaszcza jeśli występuje się z pozycji autorytetu
    brawo!
    Helenka piękna 23 lipca 2009

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

świetna historia!!

środowisko medyczne robi się coraz bardziej otwarte na chusty - co jest fantastyczne po prostu
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustonówka

Domyślnie

A mi rehabilitanci ( a byliśmy już u 3) stanowczo zabraniają ! Szczytem wszystkiego było stwierdzenie, że dzieci nie wolno nosić twarzą do do siebie, bo... chcą widzieć więcej, więc odwracają się na siłę i wzmagają napięcie mięśniowe. Więc jeżeli już nosić, to w pozycji fasolki w pouchu lub twarzą do świata w wisiadle (czyli najgorsze z możliwych opcje). Na razie nie mam odwagi przyjść na rehabilitację w ergonomiku - tacham fotelik samochodowy i za chwilę sama będę potrzebować rehabilitacji, bo dzieć coraz cięższy.

Domyślnie

A mi się przytrafiła lekarka w ośrodku zdrowia, która jak weszłam z dzieckiem w chuście to wiedziała o co chodzi i bardzo chsty chwaliła
    Mama Kaliny (05.10.2006) i Gaji (06.04.2010)
    www.niezlamama.blogspot.com
    www.archtipi.pl

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

historia faktycznie super. Ogólnie trafić na kogoś miłego w służbie zdrowia nie jest zbyt łatwo a jeszcze na miłego i chustolubnego to już prawie cud.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Uprawnienia umieszczania postów