Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: na biodrze w wiązanej

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Sihaya
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

siodełko z pętelką.
    Uwielbiam od czasu kiedy na Klubie Kangura malabru pokazała jak to prawidłowo układa, żeby się dobrze dociągnęło. Bo jak wiązałam sama z instrukcją z chustomanni to trwało to wieki i było mi niewygodnie.

Agatkie, jaka ładna instrukcja, dzięki!! przetestujemy jutro.

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Sihaya, a da się to jakoś wytłumaczyć, to wygodne rozłożenie w siodełku? Bo właśnie w wersji z chustomanii niestety NIE było mi wygodnie, dociągnąć się nie dało.
    Kangurka probowałam i widzę że byłby super wygodny, niestety mimo obserwowania siły fachowej nie nauczyłam się dobrze dociągać, no ale eksperymentowałam na dużym i wiercącym się dziecku.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karo_B Zobacz posta
    Sihaya, a da się to jakoś wytłumaczyć, to wygodne rozłożenie w siodełku? Bo właśnie w wersji z chustomanii niestety NIE było mi wygodnie, dociągnąć się nie dało.
    Kangurka probowałam i widzę że byłby super wygodny, niestety mimo obserwowania siły fachowej nie nauczyłam się dobrze dociągać, no ale eksperymentowałam na dużym i wiercącym się dziecku.
    Tłumaczyć nie umiem, to Ci na zdjęciach pokażę.
    To jakby iść po krokach z chustomanii to do kroku 5 idziemy.
    Potem przed włożeniem dziecka przygotowuję chustę, która przechodzi przez pętelkę układam w harmonijkę pionowo i rozkładam na ramiona pasy tworzące pętelkę

potem pakuję dziecko do chusty normalnie, tyle że zanim rozwiążę ten węzeł pomocniczy zbieram luźny materiał z plecków i przeciągam go przez pętelkę

jak pętelka jest wysoko pod obojczykiem to się najwygodniej dociąga.wystarczy rozwiązaćwęzełek, pas z pleców trzymam pod pupą dziecka, ten z przodu można puścić i dociągać pomału od dołu- u mnie od jasno zielonego.

i gotowe

z grubej chusty lepiej się wiąże, bo się z pętelki nie wyślizguje chusta przy dociąganiu i nie trzeba jej dodatkowo trzymać, ja tutaj wiązałam na Nati, jak wiąże w indio to muszę trzymać oba pasy naprężone.

Wiązanie zajęło mi z 2minuty. może trochę córka jest słabo na żabkę posadzona.
    Ogólnie mi pomaga to wybranie materiału z placków, bo nie trzeba dociągać kilometra szmaty i szeroko rozłożone pasma na ramieniu, bo się nic nie wżyna w moją szyję i szeroko rozkłada ciężar na plecach.
    a, no i siedzi na tyle nisko, że mi materiał pod pachą mi nie przeszkadza.

no i ostatnio głównie tak śmigamy bo i widoki ciekawsze niż z brzuszkowych wiązań.
    Ostatnio edytowane przez Sihaya ; 22-06-2011 o 20:29 Powód: dopisek

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Ok, chyba jasne, spróbujemy Dzięki wielkie za szczegółowy pokaz!!!
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

do daj znać jak poszło

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie