Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Jakie wiązania dla niesiedzącego dziecia? 2X do oceny :)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tolanka Zobacz posta
    więc które motanie jest najlepsze dla maluszka 1,5 miesiąca nie trzymającego jeszcze główki?
    Jeżeli mówimy o chuście tkanej to te, które jest dla was najwygodniejsze i które naciąga sie na dziecku - kieszonka, kangur, dwa x, siodełko z pętelką... do wyboruu nie ma idealnego wiązania, które pasuje każdemu

Chustofanka Awatar charlie
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Wrzucam fotosze X-ów 2-óch (duże, co by niedociągnięcia się bardziej w oczyska rzucały ):

I na bioderku w kółkowej:

Piszcie, co widzicie, że jest nie tak, a ja Wam później napiszę, co czuję, że jest nie tak

Sama się odstawiła po roku, 4 miesiącach i 2 dniach

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Z Zuzi to całkiem duża pannica jest Rzuciłam niefachowum okiem i mam takie uwagi

W 2X faktycznie krawędzie wymagałyby poprawki i może byłoby CI łatwiej gdybyś jednak środek chusty miała na środku pupy bo wygląda jakbyś cały nadmiar chusty miała na jednej krawędzi - zobacz czy robisz tak jak tutaj jest napisane http://klubkangura.com.pl/dociaganie-2x

A w kółkowej nie widać całej postury i pytanie czy wysokość dziecka masz dobrą? Ja lubię nosić wysoko, żeby mi się dziecko o biodro nie obijało.
    Dwa - czy ramie chusty Ci się nie wbija w szyję? Ja tam wolę ramię płaskie w kółkowej bo sobie rozkładam na całe ramię tworząc "rękawek" bo mnie to wbijanie w szyję denerwuje i boli :/
    I trzy ale chyba przede wszystkim - dociągnij przy szyjce, masz tam sporo "zapasu" więc nie ciągnij przez kółko tylko normalnie ręką przełóż nadmiar chusty z pleców na przód i potem dociągaj.

Edit - a siedzi ładnie i równo, aż pozazdroscić
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Dzięki Mayka

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    W 2X faktycznie krawędzie wymagałyby poprawki i może byłoby CI łatwiej gdybyś jednak środek chusty miała na środku pupy bo wygląda jakbyś cały nadmiar chusty miała na jednej krawędzi - zobacz czy robisz tak jak tutaj jest napisane http://klubkangura.com.pl/dociaganie-2x
    Z tymi krawędziami, to mam problem Zastosuję się do instrukcji i zobaczę czy wyjdzie lepiej. Ale jest jedno "ale"... najbardziej w 2X podoba mi się opcja z węzłem przesuwnym, a w takim układzie za żadne skarby nie podociągam krawędzi bez rozwiązania węzła. I wiem, że środek chusty nie jest na środku pupy Jakoś trudno mi dobrze rozłożyć wewnętrzną połę, a zewnętrzną rozkładam symetrycznie do wewnętrznej. Się poprawię i obfocę ponownie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    A w kółkowej nie widać całej postury i pytanie czy wysokość dziecka masz dobrą? Ja lubię nosić wysoko, żeby mi się dziecko o biodro nie obijało.
    Dwa - czy ramie chusty Ci się nie wbija w szyję? Ja tam wolę ramię płaskie w kółkowej bo sobie rozkładam na całe ramię tworząc "rękawek" bo mnie to wbijanie w szyję denerwuje i boli :/
    I trzy ale chyba przede wszystkim - dociągnij przy szyjce, masz tam sporo "zapasu" więc nie ciągnij przez kółko tylko normalnie ręką przełóż nadmiar chusty z pleców na przód i potem dociągaj.
    Młoda mi się nie obija o biodro, bo jest ulokowana tuż nad nim Ramię chusty mi się nie wbija, ale jak dociągam to później na szyi mam czerwoną pręgę... A jak mocno dociągnę Młodej przy szyjce, to ona też ma pręgę, dlatego tym razem trochę luzu zostawiłam (ale luz niewskazany, bo się zaczęła kręcić i kombinować).

Poczekam, może jeszcze ktoś coś mądrego napisze. Wtedy ja napiszę jeszcze coś od siebie
    Ostatnio edytowane przez charlie ; 17-12-2010 o 22:54

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

to jak się pręgadziecku robi, to znaczy że ciągniesz samą krawędź - sprobuj może "wywinąć" trochę chustę na zewnatrz żeby na szyi był materiał a nie sama krawędź...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

OK

Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie 2X w indio

Znowu wrzucam 2X - tym razem w innej chuście. Nadal jest kiepsko czy już trochę lepiej? (przepraszam za flesz i małe łapeczki na lustrze )

Uprawnienia umieszczania postów