Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
Z Zuzi to całkiem duża pannica jestRzuciłam niefachowum okiem
i mam takie uwagi
W 2X faktycznie krawędzie wymagałyby poprawki i może byłoby CI łatwiej gdybyś jednak środek chusty miała na środku pupy bo wygląda jakbyś cały nadmiar chusty miała na jednej krawędzi - zobacz czy robisz tak jak tutaj jest napisane http://klubkangura.com.pl/dociaganie-2x
A w kółkowej nie widać całej postury i pytanie czy wysokość dziecka masz dobrą? Ja lubię nosić wysoko, żeby mi się dziecko o biodro nie obijało.
Dwa - czy ramie chusty Ci się nie wbija w szyję? Ja tam wolę ramię płaskie w kółkowej bo sobie rozkładam na całe ramię tworząc "rękawek" bo mnie to wbijanie w szyję denerwuje i boli :/
I trzy ale chyba przede wszystkim - dociągnij przy szyjce, masz tam sporo "zapasu" więc nie ciągnij przez kółko tylko normalnie ręką przełóż nadmiar chusty z pleców na przód i potem dociągaj.
Edit - a siedzi ładnie i równo, aż pozazdroscić![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Dzięki Mayka
Z tymi krawędziami, to mam problemZastosuję się do instrukcji i zobaczę czy wyjdzie lepiej. Ale jest jedno "ale"... najbardziej w 2X podoba mi się opcja z węzłem przesuwnym, a w takim układzie za żadne skarby nie podociągam krawędzi bez rozwiązania węzła. I wiem, że środek chusty nie jest na środku pupy
Jakoś trudno mi dobrze rozłożyć wewnętrzną połę, a zewnętrzną rozkładam symetrycznie do wewnętrznej. Się poprawię i obfocę ponownie
Młoda mi się nie obija o biodro, bo jest ulokowana tuż nad nimRamię chusty mi się nie wbija, ale jak dociągam to później na szyi mam czerwoną pręgę... A jak mocno dociągnę Młodej przy szyjce, to ona też ma pręgę, dlatego tym razem trochę luzu zostawiłam (ale luz niewskazany, bo się zaczęła kręcić i kombinować).
Poczekam, może jeszcze ktoś coś mądrego napisze. Wtedy ja napiszę jeszcze coś od siebie![]()
to jak się pręgadziecku robi, to znaczy że ciągniesz samą krawędź - sprobuj może "wywinąć" trochę chustę na zewnatrz żeby na szyi był materiał a nie sama krawędź...
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl