Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: materiał od pupy - polar ??

Mieszany widok

Chustonówka Awatar beawit

Domyślnie materiał od pupy - polar ??

Ostatnio zaczytałam się w recenzjach w porównaniach materiałów od pupy. No i się teraz zastawiam jakie materiały najlepsze ? Lubię jak dzieci ma sucho, szczególnie nocą. Ale jakoś szczególnie nie macam tych zasikanych pieluch (może i powinnam, żeby mieć jakieś wyczucie). Czy faktycznie aż takie znaczenie ma grubość polaru ?

wątek o pieluchach franiszki mnie natchnął ....
    Żabcia (stycz "08)
    Rybka (maj "10)

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

każdy lubi coś innego ja osobiście nie lubię grubych mikropolarów/ polarów, bo mam uczucie, że się pupa grzeje mocno. A w cieniutkim też może być na prawdę sucho
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chustonówka Awatar beawit

Domyślnie

no właśnie tak mi się wydawało, że i cienki wystarczy
    Żabcia (stycz "08)
    Rybka (maj "10)

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Myślę, że to co my lubimy lub nie lubimy nie ma tu znaczenia, ważne, co lubi pupcia naszego dziecka Pupcia mojej dzidzi nie tolerowała braku suchej warstwy, ale gruby polarek wcale lepiej nie chronił, a dodatkowo się kulkowal, przez co stawał się szorstki. Najlepszy był cieniutki mikropolarek - np. w małej bambusowej nocy - rewelacja. poza tym rewelacyjny jest cieniutki syntetyczny welurek- super odciąga wilgoć, nie kulkuje się, jest dość cienki- takie pieluszki świetnie się nam sprawdzały. Ogólnie uważam że najważniejsza jest obserwacja skóry dziecka, a nie to co nam się wydaje. Np. ja próbowałam papierków canpola jako izolacji i okazały się dla dzidzia fatalne, więc ich już nie używałam, chociaż byłyby praktyczne ze względu na częste bardzo kupki.

Domyślnie

wiki100 dobrze pisze
    u nas na polarek, nawet cienki, reakcja jest różna, a z kolei papierki nam się sprawdziły, choć najbardziej sprawdza się częsta zmiana pieluszki

Domyślnie

u nas brak różnicy- cienki czy gruby, działa tak samo.

Uprawnienia umieszczania postów