-
-
Chustofanka
No ja dzisiaj zrobiła eksperyment, założyłam małej tetre + otulacz (flip) cienko nie miała, bo u niej nawet tetra robi dużą pupę, położyłam ja na brzuszku, to tylko leżała, potem próbowała przewrócic się na plecki, ale nie wyszło, załozyłam więc flipa z wkładeczką z mikrofibry, zdecydowanie mniejsza pupa i mniej między nózkami, położyłam ja na brzuszku i przewrócenie się na plecki nie sprawiło jej żadnej trudności, turlała się aż miło
Wniosek dla mnie taki, że na chwile aktywnosci musze starać się dawać jak najmniejsze i najcieńsze pieluszki.
Dzięki Meta
Ostatnio edytowane przez agahk ; 12-12-2010 o 11:01
-
Chustomanka
Weronka od urodzenia w wielo, głównie tetrze, chodzi sama od 10,5 miesiąca, i non stop jest w ruchu...
-
Właściwie miałam się nie odzywać, bo młody na wielo jest od 4 miesiąca, więc nie mam doświadczenia z noworodkiem w tej kwestii. Ale dotarło do mnie właśnie, że ja przecież byłam na wielo od urodzenia i chodziłam samodzielnie, kiedy miałam 8 miesięcy
-
Chustopróchno
już kiedyś o tym pisałam w innym wątku: byłam z Nikodemem w CZD u neurologa ze szpotawością. Cała zadowolona, że znalazłam jednorazówki, które go nie uczulają korzystałam z tego ile się dało (starszy Jaś był chowany w tetrze i popolini) i p. neurolog powiedziała, że najlepszą rechabilitacją będzie jek zdejmę jednak tę jednorazówkę, albo będę zmieniała po każdym, najmniejszym siknięciu. Chodzi o to, żeby nie powstawała "buła" z żelu. Bo ta buła źle wpływa na rozwój motoryczny dziecka. Tertówki - to jest to co poleca.
-
-
-
Chustonoszka
myslę, że wielo nie ma wpływu na rozwój ruchowy, ale najważniejsze jest to, żeby zachować zdrowy rozsądek i nie pchać za dużo do pieluchy, zwłaszcza kiedy dziecko uczy się chodzić i potem, kiedy biega jak szalone, wiadomo, że każdemu byłoby ciężko chodzić z wielką pieluchą między nogami. Moja córka ma 16 miesięcy i wydaje mi się, że rozwija się normalnie. Przebieram ją po każdym zasikaniu. A najlepiej lubi chodzić po domu bez pieluszki
Uprawnienia umieszczania postów