Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: Rozwój ruchowy dziecka w pieluszce wielo ?

Mieszany widok

agahk Rozwój ruchowy dziecka w... 11-12-2010, 12:29
olka Też jestem ciekawa co... 11-12-2010, 13:22
vin-dit właśnie, jak Fran był... 11-12-2010, 14:00
anmuszka Ja na swojej nie zauważyłam... 11-12-2010, 14:43
peluche własnie problem zauważyły... 11-12-2010, 17:06
agahk A pobowaliście zmienić na... 11-12-2010, 17:12
    Chustofanka

Domyślnie Rozwój ruchowy dziecka w pieluszce wielo ?

Przegladając różne fora trafiłam na taki watek http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...chowy.html?v=2

Co o tym myslicie, jakie sa wasze obserwacje i doświadczenia (przede wszystkim) w sprawie wpływu pieluszek wielorazowaych na rozwój ruchowy dzieci. Szczerze powiedziawszy sama bym na to nie wpadła, że pieluszka może wpływac w ten sposób na dziecko.
    I jeszcze jedno pytanko, czy uniesiona pupa dzieciaczka, która się dość często zdarza w pieluszce wielorazowej może mieć wpływ na kręgosłup?
    Ostatnio edytowane przez agahk ; 11-12-2010 o 13:01

Chustomanka Awatar olka
    Miejscowość
    Plewiska/k.Poznania

Domyślnie

Też jestem ciekawa co powiecie. Ja zauważyłam, że mojemu małemu Leszniuszkowi przeszkadzała wielo w poruszaniu się. Ma teraz 11 miesięcy, zaczyna powoli raczkować dopiero i widzę, że bez wielkiej pieluchy jest jej łatwiej.
    Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci
    W Poznaniu też nosimy

Chustomanka Awatar vin-dit
    Miejscowość
    Mierzyn/Szczecin

Domyślnie

czy uniesiona pupa dzieciaczka, która się dość często zdarza w pieluszce wielorazowej może mieć wpływ na kręgosłup?
    właśnie, jak Fran był maciupkiem to mnie to tak strasznie bolało, że ta pupa taka duża, i plecki uniesione. pieluchowaliśmy tetrą, więc grubo nie było, a jednak...
    ciekawa tez jestem odpowiedzi.
    my póżniej zaczęliśmy pieluchowac jedno, więc porównania nie mam. ale od miesiąca jakoś w wielo i nic się w kwestii ruchowej nie zmienia - Fran raczkuje dwa razy szybciej niż wcześniej, tak samo wstaje, itp.
    może to po prostu kwestia indywidualna dziecka? przecież kiedyś dzieci były tylko w wielo...
    Franek 02.2010, Marysia 10.2012, Michasia 07.2015

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

Ja na swojej nie zauważyłam żeby jej wielo przeszkadzały a uzywałyśmy grubych tworzących wielką pupę. każde dziecko rozwija sie inaczej i już.

Chusteryczka

Domyślnie

własnie problem zauważyły panie w żłobku. ja nie widziałam, uważam, ze dziecko sie rozwija normalnie, w swoim tempie. Panie natomiast stwierdziły, że pielucha ja ogranicza, mało się rusza i niechetnie wstaje. ale chyba nie ma badań naukowych w tym temacie....
    K. 2009M. 2012

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    własnie problem zauważyły panie w żłobku. ja nie widziałam, uważam, ze dziecko sie rozwija normalnie, w swoim tempie. Panie natomiast stwierdziły, że pielucha ja ogranicza, mało się rusza i niechetnie wstaje. ale chyba nie ma badań naukowych w tym temacie....
    A próbowaliście jednorazówkę dla porównania?

Chustofanka

Domyślnie

A pobowaliście zmienić na jednorazówkę dla porównania?
    Ostatnio edytowane przez agahk ; 11-12-2010 o 17:15

Uprawnienia umieszczania postów