Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Czy on woli bezpieluchowo?

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kołobrzeg

Domyślnie Czy on woli bezpieluchowo?

Mój synek (10 tygodni) pieluszkowany jest w wielo. Używamy otulaczy BambinoMio i zwykłrj składanej tetry+wkładka z mikropolaru, na noc prefoldy BambinoMio. Do przedwczoraj wszystko było ok. Wczoraj maluch bardzo nerwowy, krzyczał nawet przy piersi. Nie ciągle, zrywami. Myślałam, że znów mu zaszkodziło coś w moim pożywieniu, że boli go brzuszek. Często przy przewijaniu zostawiam go goluśkiego na przewijaku, żeby pupa mu odpoczęła, mamy wówczas czas na "pogaduchy" a on dodatkowo wierzga sobie nóżkami. No więc wczoraj na tymże przewijaku wymasowałam mu brzuszek, zrobił kupkę i ... na chwilę się uspokoił. Poza tym prykał co chwila.
    Dziś to samo zachowanie. Krzyczy przy piersi, wypluwa ją. No więc ja go na przewijak, bo pewno ma mokro. Po ściągnięciu pieluchy okazało się, że siusiak zaczerwieniony, jąderka jakby wymoczone. Faktycznie trochę długo był w pieluszce, bo przedtem byliśy na spacerze, więc przysnął a u nas taka kolej rzeczy, że jak budzi się zapłakany to najpierw pierś potem pielucha. Stwierdziłam, że chwilkę musi poleżeć, powietrzyć i zaczęłam go głaskać po policzku. Zrobiło mi się go strasznie żal, bo bidny rozpłakany rzucił się na palca chcąc go ssać. Owinęłam go we flanelową pieluchę i zaczęłam karmić takiego goluśkiego. No i nagle spokój, żadnych krzyków, spokojne ssanie. Pyrknął sobie kilka razy, po skończeniu jedzenia pozwolił się ubrać, pouśmiechał się,

No i teraz pytanie: o co może chodzić? Pieluchy mu za ciasno zapinam i go uciska? Siusiak go boli? (Dodam tutaj, że oglądała go pediatra i stwierdziła, że na tym etapie rozwoju w kwestii siusiaka interesuje nas tylko to czy siusia ale mnie to nie przekonuje, może to jakiś stan zapalny?) Ja już głupieję....
    Michał 02.10.2010 i Magda 19.04.2014
    Zapraszam na: http://redogeesheep.blogspot.com/

Domyślnie

ja zawsze najpierw przewijam, a potem karmię. wietrz mu pupę jak najczęściej, może ma wrażliwą skórę

Chustomanka Awatar Anik801

Domyślnie

Dzieciaki uwielbiają być bez pieluchy.Sprawdziłam to na córce i teraz na synku. Jak jest marudny(ale nie z powodu zmęczenia,czy z głodu)to ściągamy wszystko i z gołym tyłkiem leży(no teraz już praktycznie raczkuje).Zawsze to działało i dzieciaki z gołą pupą były przeszęśliwe.Ja tam im wcale nie zazdroszczę-czy w jednorazowych,czy w wielo być bym nie chciała

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

a weź go wysadzaj albo przynajmniej przy karmieniu podłóż pod gołą pupę miseczkę albo pieluszkę - wygląda na idealnego kandydata do EC
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

nie znam dziecka,które by nie lubiło biegać z gołym tyłkiem
    jak masz możliwość, to zdejmuj pieluchę jak najczęściej i jak pisze Mayka wysadzajcie się

siusiakowi daj spokój
    jeśli ma normalny kolor, a końcówka nie jest zaczerwieniona, to wsjo ok

Chustomanka Awatar bigbabs
    Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie

Wysadzaj ! on Ci bardzo wyraźnie sygnalizuje swoje potrzeby

Uprawnienia umieszczania postów