Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: kólka 'wjeżdzają' na głowę

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie kólka 'wjeżdzają' na głowę

Próbuję i próbuję umieścić noworodka w kółkowej ale przy dociąganiu kółka wjeżdzają mu na głowę, a jak słabiej dociągnę wisi.Co robię źle?Zasugerowałam się że kółkowa najlepsza do karmienia piersią itd itp. ale może jednak dla noworoda lepszy byłby elastyk?
    No i jak mam ubrać takie małe 3tyg stworzenie na minusowe temp do kółkowej,bo otacza je tylko jedna warstwa chusty a nie kilka jak np w elastyku, (no i oczywiście moja kurtka) Przebrnęłam przez wątek o ubieraniu w zimie do chusty ale o noworodkach w kołkowej nic nie znalazłam.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

na spacer to jednak lepiej wziąć wiązankę. jeżeli chodzi o noworodka w kółkowej - jak te kółka wjeżdzają na główkę? może wkleisz zdjęcie będzie nam łatwiej powiedzieć? w jakiej pozycji nosisz dziecko? w kołysce czy na biodrze??

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

No mam nadzieję że jak noworodek to w kołysce, co?
    Ja wiem o co chodzi z tym wjeżdżaniem kółek. Po prostu przy dociąganiu kółka lądują w połowie popiersia noszącej a tym samym na główce dziecka.
    Też mi się tak robiło dlatego przy zakładaniu kółkowej, pozycja wyjściowa kółek to ramię ale z tyłu, lekko na łopatce.
    Wtedy jak dociągniesz a kółka przesuną się na twój przód to i tak nie na tyle daleko żeby sięgnąć do miejsca główki.
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

w kołysce oczywiście,spróbuję jak radzisz anntenka,przesuwałam te kółka już jak najwyżej ale żeby aż na łopatkę to nie pomyślałam

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Uprawnienia umieszczania postów