Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 59 z 59

Wątek: Dzisiaj wkUrzyłam się na pieluszki wielorazowe, gdyż...

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Aladw - no faktycznie, Ty to dopiero masz kryzys

No cóż jeśli chodzi o nas druga noc bez wycieków; póki co będziemy spali w pajacyckach; wyczaiłam gdzieś tu na forum patent (chyba Maliny), że między formowankę a otulacz dodatkowy wkład daję i póki co ok
    Jesli chodzi o dzień - wczoraj byliśmy cały dzień w przychodni i synek miał zakładane kieszonki PUL-owe i wszystko ok było
    Postanowiłam sobie zatem zrobić w dzień małą przerwę od formowanek i pośmigamy kilka dni w pieluszkach PUL-owych

Co do jednorazówek - nie mam w domu ani jednej sztuki więc jestem skazana na wierność wielo

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

dobrze, że jakaś poprawa jest A ja dalej ciągle wełnę piorę, dosyć mam...
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chustonoszka Awatar Szajka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie Ostatnio wkUrzyłam się na pieluszki wielorazowe, gdyż...

...kupiłam fajne formowanki na noc, nie dość że mi poprzeciekały to weź to jeszcze upchaj we flipie!
    A chciałam sobie ułatwić życie, wrrr.

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

u nas nic w nocy nie przecieka a zęby idą na potęgę, 4 naraz górne i płacz i jęki ale pielucha daje radę.
    mam formowanki bambusowe i flipa. Tylko w sumie Kasia jeszcze nie za duża.

A wczoraj to się w ogóle zdziwiłam. Ja teraz w pracy a Kasią się opiekuje mój mąż, bo chorowała. I on wczoraj przez całe 8 godzin zużył...2 kieszonki, trzecia była na pupie jak wróciłam. Wkładki mokre i ociekające, ale dziecko się nie przemoczyło. Dziwne, bo to były nasze najtańsze, allegrowe kieszonki papoose i jedna tania minkee. Szok...się nie spodziewałam takiej skuteczności.

Chustonówka Awatar beawit

Domyślnie

mnie się zawsze wydawało, że przecieki to takie urok wielorazówek. Chociaz kuma, ze przeciek przeciekowi nierówny. Na dworzu w taka pogodę nie chciałabym mieć zmoczonego dziecka.
    Żabcia (stycz "08)
    Rybka (maj "10)

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta
    W pampkach chyba jednak rzadziej te przecieki
    no czy ja wiem czy rzadziej? Ja używam raczej jednorazówek no i z trzy, cztery razy tetry dziennie (jak jesteśmy w domu i mała nie jest marudna). O innych wielorazówkach na razie sobie czytam. I z jednorazówkami też są przecieki - zwłaszcza jak się źle założy z dobrze założoną też się zdarza.
    Ja lubię Kasię przebierać więc na razie mi to nie przeszkadza
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mnie wkurza zapach.
    Jak młody był młody, to tak nie capiło.
    Teraz po nocce w wielo aż nos wykręca. A to pryszzc, bo potem taka pielucha musiałaby u mnie czekać 3-4 dni na pranie, bo mam zużycie 1 pielucha dziennie.

To jakiś mit z tymi nieśmierdzącymi pieluchami (u dwulatka przynajmniej.)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kołobrzeg

Domyślnie

Też mnie zaraz szlag jasny trafi! Dwa otulacze dziś ufajdane kupą, pięć razy przebierany bo osikane pajace i body, jak nie górą to dołem. Przebrany ostatnio niecałe pół godziny temu, przyssał się do piersi i.... mokry!!!! Ratuuuuuunkuuuuuuu! Niech mnie ktoś przytuli!
    Michał 02.10.2010 i Magda 19.04.2014
    Zapraszam na: http://redogeesheep.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja tez mam jakis kryzys bo kupilam (a raczej babcia przebrana za Mikołaja) 2 AIO zeby miec mniej roboty przy tych pieluchach
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustonoszka

Domyślnie

....gdyz nie wzielam ich ze soba do tesciów na święta Ale moze po tym tygodniowym odwyku beda mi sie wydawaly jeszcze fajniejsze

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Przed świętami poszłam do rossmanna z zamiarem kupna jednorazówek. Pomyślałam że przez święta prać mi się nie będzie chciało i jak Nela zaleje jedyną świąteczną kieckę to mnie szlag trafi. Ostatecznie... nie kupiłam. Jakoś nie potrafię już....

Nela oczywiście 2 razy się przesikała...na szczęście akurat nie na tę kieckę.

Chustomanka Awatar kundzia
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon/docelowo Maksymilianowo :)

Domyślnie

my mamy mieszankę pieluchową czyli na zamianę wielo i jednorazówki (na razie dorabiamy się stosiku wielo) I jedne i drugie mają swoje minusy. W wielo przecieki zdarzają się tylko przy siku, a mój chłopiec potrafi siknąć konkretnie z kolei jednorazówki siki lepiej łapią, ale za to przepuszczają kupki :/ no po prostu taka natura mojego synia, że jak się sKUPIA to już konkretnie. efekt taki, że notorycznie muszę odplamiać bodziaki bo kupa leci na plecy, aż pod pachy. w wielo te gumki zatrzymują kupkę. chwała im za to! z dwojga złego chyba jednak wolę siknięcia

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

A ja się rozczarowałam, a nie wkurzyłam - Adam na wielo od 10 miesięcy - i w tym tygodniu z powodu mega strippingu kupiłam jednorazówki - miały być 1 dzień w użyciu - są już 3 (bo biegunki dostał a nie chce mi się wypranych kilkanaście razy pieluch od razu tak testować ) i skóra w dużo lepszym stanie - ostanio w wielo bardzo często zdarzało nam się zaczerwienienie na worku mosznowym, w pampakach skóra jak z reklamy. I taka plama czerwona po wewnętrznej stronie uda pojawiająca się cyklicznie tez zniknęła (choć może to przypadek bo ona czase znika). To nie fair... Zapach też w pampkach o niebo lepszy -pielucha po nocy tak daje moczem, że gdybym nagle oślepła i straciła zmysł dotyku bez problemu namierzyłabym Adama w łóżku po samym zapachu... I teraz siedze i myślę czy dla skóry te jedno nie są lepsze choć tyle w nich chemii...
    Alex 2008, Adaś 2010, Emma i Tymon 5/01/2014

Doula/ Certyfikowany Doradca Laktacyjny/Doradca noszenia po kursie ClauWi

Chustomanka Awatar mamaHani
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a u nas jeśli dobrze założymy to nie przecieka, nawet jak ma jedną na całą noc to rano tylko jest do wyrzęcia jak mokra szmata po potopie.

Domyślnie

mój synek ponad dwa miesiące w wielo, na razie jestem zadowolona, ale od początku postanowiłam dać sobie luz i jakieś pampki zawsze w domu mam-jak mam gorszy dzień, zakładam jednorazówki i już, nie muszę ciągle doglądać i pilnować zmiany pieluchy; przecieki zdarzają nam się i w wielo i w jednorazówkach, także w nocy zawsze go przebieram zanim kompletnie się przemoczy; skóra piękna i dziecko zadowolone niezależnie od rodzaju pieluchy
    czasem wkurza mnie to, że w wielo tak musze pilnować tych przebieranek, prania etc; teraz mam urlop, bo mały ma wiatrówkę i nie chcę mieć wszystkich pieluch w Pudrodermie (przyznam, że już zapomniałam jakie jednorazówy są wygodne), na dłuższe wyjścia też czasem zakładam pampka, zwłaszcza po tym jak ostatnio padł mi samochód i czekaliśmy 2,5 h na pomoc drogową, a wcześniej byliśmy na zakupach- gdybym akurat nie włożyłą mu pampka byłby kompletnie przemoczony przy temperaturze -12

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

pieluszki juz rzadko więc wymoczyłam w płynie, wyprałam w kwasku wkłady i co ?wielkie g...przeciekają.Czasami po 2 godzinach. Mam wrażenie,że to wszytsko zaczyna sie od gumek a potem rozlewa sie dalej -ale mnie wkurzają te pieluchy.
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Behemot Zobacz posta
    pieluszki juz rzadko więc wymoczyłam w płynie, wyprałam w kwasku wkłady i co ?wielkie g...przeciekają.Czasami po 2 godzinach. Mam wrażenie,że to wszytsko zaczyna sie od gumek a potem rozlewa sie dalej -ale mnie wkurzają te pieluchy.
    mamy to samo wrrrrrr

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A do naszego domku już jakiś czas temu powrócił błogi okres harmonii pomiędzy nami a pieluszkami wielo.
    Chwilo trwaj

Chustonoszka
    Miejscowość
    w-wa

Domyślnie

my większość czasu na jednorazówkach (pampach) i muszę przyznać, że też miewaliśmy okresy mocnego przeciekania. więc nie wiem, czy to na pewno kwestia, że akurat wielo. chociaż fakt, że jak nam zaczęły IV AIO przeciekać w nocy, to zaczęłam zakładać pampy i trochę lepiej wytrzymywały, chociaż przecieki też się zdarzały
    Mały Konstruktor 2009, Kochane Żywe Srebro 2011, Gwiazdka 2014

Uprawnienia umieszczania postów