Pokaż wyniki od 1 do 20 z 59

Wątek: Dzisiaj wkUrzyłam się na pieluszki wielorazowe, gdyż...

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kołobrzeg

Domyślnie

Też mnie zaraz szlag jasny trafi! Dwa otulacze dziś ufajdane kupą, pięć razy przebierany bo osikane pajace i body, jak nie górą to dołem. Przebrany ostatnio niecałe pół godziny temu, przyssał się do piersi i.... mokry!!!! Ratuuuuuunkuuuuuuu! Niech mnie ktoś przytuli!
    Michał 02.10.2010 i Magda 19.04.2014
    Zapraszam na: http://redogeesheep.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja tez mam jakis kryzys bo kupilam (a raczej babcia przebrana za Mikołaja) 2 AIO zeby miec mniej roboty przy tych pieluchach
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustonoszka

Domyślnie

....gdyz nie wzielam ich ze soba do tesciów na święta Ale moze po tym tygodniowym odwyku beda mi sie wydawaly jeszcze fajniejsze

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Przed świętami poszłam do rossmanna z zamiarem kupna jednorazówek. Pomyślałam że przez święta prać mi się nie będzie chciało i jak Nela zaleje jedyną świąteczną kieckę to mnie szlag trafi. Ostatecznie... nie kupiłam. Jakoś nie potrafię już....

Nela oczywiście 2 razy się przesikała...na szczęście akurat nie na tę kieckę.

Chustomanka Awatar kundzia
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon/docelowo Maksymilianowo :)

Domyślnie

my mamy mieszankę pieluchową czyli na zamianę wielo i jednorazówki (na razie dorabiamy się stosiku wielo) I jedne i drugie mają swoje minusy. W wielo przecieki zdarzają się tylko przy siku, a mój chłopiec potrafi siknąć konkretnie z kolei jednorazówki siki lepiej łapią, ale za to przepuszczają kupki :/ no po prostu taka natura mojego synia, że jak się sKUPIA to już konkretnie. efekt taki, że notorycznie muszę odplamiać bodziaki bo kupa leci na plecy, aż pod pachy. w wielo te gumki zatrzymują kupkę. chwała im za to! z dwojga złego chyba jednak wolę siknięcia

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

A ja się rozczarowałam, a nie wkurzyłam - Adam na wielo od 10 miesięcy - i w tym tygodniu z powodu mega strippingu kupiłam jednorazówki - miały być 1 dzień w użyciu - są już 3 (bo biegunki dostał a nie chce mi się wypranych kilkanaście razy pieluch od razu tak testować ) i skóra w dużo lepszym stanie - ostanio w wielo bardzo często zdarzało nam się zaczerwienienie na worku mosznowym, w pampakach skóra jak z reklamy. I taka plama czerwona po wewnętrznej stronie uda pojawiająca się cyklicznie tez zniknęła (choć może to przypadek bo ona czase znika). To nie fair... Zapach też w pampkach o niebo lepszy -pielucha po nocy tak daje moczem, że gdybym nagle oślepła i straciła zmysł dotyku bez problemu namierzyłabym Adama w łóżku po samym zapachu... I teraz siedze i myślę czy dla skóry te jedno nie są lepsze choć tyle w nich chemii...
    Alex 2008, Adaś 2010, Emma i Tymon 5/01/2014

Doula/ Certyfikowany Doradca Laktacyjny/Doradca noszenia po kursie ClauWi

Chustomanka Awatar mamaHani
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a u nas jeśli dobrze założymy to nie przecieka, nawet jak ma jedną na całą noc to rano tylko jest do wyrzęcia jak mokra szmata po potopie.

Uprawnienia umieszczania postów